patry Napisano 2 Wrzesień 2006 Napisano 2 Wrzesień 2006 Witam, mam pytanie gdy oświetlam scenę fotonami i dam światło mr_area z decay na inverse square to wraz z odległością słabnie energy fotonów, multipler światła, czy i energy i multipler?? I jeszcze jedno - czy gdy oświetlam scenę fotonami wogóle ma jakieśznaczenie jaki multipler światła ustawię??
SWRSC Napisano 2 Wrzesień 2006 Napisano 2 Wrzesień 2006 słabnie tylko świtło direct, decay dla photonów masz w sekcji ustawien photonów światła - 2.0 oznacza inverse square. W skarjnych przypadkach niedoświetlenia większych pomieszczeń przez photony możesz zminiejszyć decay do 1.8 bądź w jeszcze bardziej skrajnych przypadkach do 1.6. Pamiętaj tylko, że wtedy mogą wystąpić przepalenia GI Multiplier światła ma znaczenie - odnosnie direct. Ja najczescie mlt światła robie dosyć mały i wale więcej energi w photonach - daje to bardziej poprawne rezultaty
patry Napisano 3 Wrzesień 2006 Autor Napisano 3 Wrzesień 2006 Czyli w spot i omni jeśli dam multipler np. na 0 to i tak scena będzie oświetlona?? Ps mały mlt śwaitła to znaczy między 0.1 a 1, czy między 1 a 10?? :)
SWRSC Napisano 4 Wrzesień 2006 Napisano 4 Wrzesień 2006 zrob kilka testow to sie W KONCU PRZEKONASZ, anie leciesz z kazda blachostka na forum... juz mnie nerwy od Ciebie....
Rekomendowane odpowiedzi