Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Mój kolejny samochód:) Ale nie byle jaki bo to w końcu Gallardo:) Udało mi się znaleźć w miarę dokładne plany więc myslę, że nie powinno być błędów.

Model poddałem lekkim modyfikacjom nadwozia. I nie wynika to z tego, że nie potrafię modelować:)

Jak na razie mam tyle:

002.jpg

001.jpg

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

fajne autko, ale raczej dość postpolite*, bo większość dobrych grafików na tym forum je zrobiła :)

*pospolite - w porównaniu do Audi TT które mam w co trzecim powiadomieniu o nowych postach z galerii 3d i wipa, to to auto jest praktycznie nieznane :)

Napisano
  • Autor

Siateczkę wrzucę jutro późnym popołudniem. Oczywiście model robię w Rhino ale jak go wykonam w całości to wyrenderuję w Modo.

I może ktoś poleci mi jakieś ładne alufelgi do modelu bo nie wiem czy dać orginalne z Lamborghini :)

Pozdrawiam

Napisano
wyrenderuję w Modo

ekhm? jak zamierzasz wyrenderować w modo, ja to nie wiem nawet jak tam nałożyć materiał %-D ale to że używasz rhino to wyjasnia dlaczego nie ma nigdzie krzywej karoserii :-> joke

Napisano
  • Autor

Pokazuję obiecaną siateczkę. W kilku miejscach niestety wymaga poprawy.

s01.jpg

s02.jpg

maczuga->ja tez nie wiedziałem co i jak z materiałami póki mi kolega tego nie pokazał:)

Napisano

to ty pokaz nam, bo modo sie ciekawie zapowiada, a chcialbym umiec w nim cos wiecej oprocz modelowania :D

Napisano
to ty pokaz nam, bo modo sie ciekawie zapowiada, a chcialbym umiec w nim cos wiecej oprocz modelowania :D

Zeby nadac material dla danego layera (badz selekcji polygonow) wystarczy klawisz 'm' (lub menu texture/assign material group). Nastepnie w oknie Shader Tree pojawia sie nam grupa o nazwie ktora zdefiniowalismy, a w srodku parametry materialu.

Klikajac na 'add layer' mozemy dodac szadery proceduralne (noise, wood, cellular itp.), obrazki, gradienty etc.

"Mlaskajac" natomiast prawym klawiszem w kolumnie 'Effect' mozemy zdefiniowac na jakie kanaly (diffuse color, displacement, roughness, reflection amount itp.) ma wplywac dana tekstura.

To chyba tyle jezeli chodzi o podstawowe podstawy w zakresie definiowania materialow ;)