Gadon Napisano 4 Wrzesień 2006 Napisano 4 Wrzesień 2006 Nie wiem jak, ale wlaczylem Maye to zniknęły wszystkie komponenty z "General" , przy innych półkach wszystko jest ok. Ponowne uruchomienie Mayi nic nie daje. Co mam zrobic zeby przywrócić tą półke?
xeav Napisano 4 Wrzesień 2006 Napisano 4 Wrzesień 2006 usun folder Maya, ktory znajduje sie w Twoich Dokumentach :>
piotrek Napisano 4 Wrzesień 2006 Napisano 4 Wrzesień 2006 Aż tak drastycznie nie trzeba :> Zniką wtedy wszystkie ustawienia etc. :) Wejdź do Shelf Editor'a i zobacz, czy tam na pólce General znajdują się polecenia, czy też ich tam nie ma. Jeśli nie ma, spróbuj usunąć plik shelf_General.mel z folderu maya\ver\prefs\shelves i zrestartować Maya. Alternatywnie, utwórz sobie nową półeczkę, gdzie możesz umieścić ikonki, jakie chcesz (jakie były na tym Shelfie).
Gadon Napisano 5 Wrzesień 2006 Autor Napisano 5 Wrzesień 2006 nic nie dziala. Co za jakas beznadzieja to nie wiem. nie moge usmiescic sobie ikonek bo nie wiem jakie byly ikonki (tzn nie wiem jak one sie nazywaly). Zreszta, mam shelf_General.mel od kumpla i nie moge w ogóle tego podpiąć jakos. lipa
piotrek Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 Ale jak nie wisz, co to były za ikonki, to ich nie używałeś, czyli nie są potrzebne :D nie możesz podpiąć, czyli co robisz? Kopiujesz ten plik i podmieniasz?
ckris Napisano 12 Wrzesień 2006 Napisano 12 Wrzesień 2006 Dziwne są czasami szopki, mi przykładowo co jakiś czas Maya sama ustawia w Preferences Far Near Clip, plus to co opisuje w osobnym watku :)
Rekomendowane odpowiedzi