voodoo_Dancer Napisano 4 Wrzesień 2006 Napisano 4 Wrzesień 2006 Mam (na pewno banalny dla Was) problem i proszę o pomoc, gdyz sam juz troche dlugo sie z tym mecze bez efektow. Zrobilem tube i teraz chciałbym na jednej z krawędzi zrobic zaokraglenie. Robie editable poly i po zaznaczeniu interesującej mnie krawedzi nigdzie nie mam dostepnej opcji fillet (jedynie chamfer, ale to mnie nie interesuje). Z gory dziekuje za pomoc.
piksar Napisano 4 Wrzesień 2006 Napisano 4 Wrzesień 2006 filet to chyba tylko dla spline`a jest a dokładnie dla wierzchołków
voodoo_Dancer Napisano 4 Wrzesień 2006 Autor Napisano 4 Wrzesień 2006 To słabo :/. A istnieje moze jakas prosta metoda wykonania fillet'a na krawędzi w bryle?
piksar Napisano 4 Wrzesień 2006 Napisano 4 Wrzesień 2006 no właśnie chamfer, tylko tworzy dwa trójkąty na prostopadłych płaszczyznach tylko nie klikaj na chamfer tylko na ikonce obok, łatwiej kontrolować
Hynol Napisano 4 Wrzesień 2006 Napisano 4 Wrzesień 2006 A po co? Skoro siatke da się zagęścić mesh smoothem to chamfer wystarcza. Jak chcesz koniecznie to robić na siłe, to zaznacz krawędzie stworzone chamferem i daj na nie kolejny chamfer.
voodoo_Dancer Napisano 4 Wrzesień 2006 Autor Napisano 4 Wrzesień 2006 Chamfer + mesh smooth jest ok, ale jeszcze pytanie, czy mesh smooth można zastosować tylko dla wybranej krawędzi, a nie całej bryły?
Zbychowaty Napisano 4 Wrzesień 2006 Napisano 4 Wrzesień 2006 da sie...zaznaczasz poligony i przypisujesz im grupe ms. 1
voodoo_Dancer Napisano 5 Wrzesień 2006 Autor Napisano 5 Wrzesień 2006 O, i to jest to! Dzięki Z-Brush.
Damcio...3d... Napisano 9 Wrzesień 2006 Napisano 9 Wrzesień 2006 mam pytanie na temat szkiców wjaki sposub się je wkleja i jaki ma być ich rozmiar
mrkrzysiek Napisano 9 Wrzesień 2006 Napisano 9 Wrzesień 2006 jest taka opcja Szukaj naucz się z niej korzystać http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=21720
Rekomendowane odpowiedzi