Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 14
  • Wyświetleń 2,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Render nawet mi się podoba, ale:

- ta ściana z kamieni wygląda bardzo sztucznie

- za małe odbicie na kafelkach

- kafelki pod krzesłem wyglądają jak dywan

- pusto

poza tym fajny materiał lamp. Widok za oknem tchnął by w scene życia.

Pozdro

Napisano

Czemu sufit taki poplamiony?

Tekstura na drugim obrazku po lewej na górze nie pasuje, moim zdaniem, do tego wnętrza. W ogóle jakaś taka dziwna ;]

[edit]

Właśnie chodzi o ustawienia :)

Napisano
  • Autor

Liber: ta scianka z kamieni to jest ze sztucznego kamienia, chociaz faktycznie mogla by bardziej naturalnie wygladac, kafelki sa z gresu szkliwionego wiec takie maja odbicia (to jest jak najbardziej ok) /to jest wnetrze istniejace, ktore jest remontowane/ a co do widokow na zewnatrz to wiem ale nie bylo juz czasu :P

piotrek: nie wydaje mi sie zeby sufit byl poplamiony ;P chociaz to pewnie kwestia ustawien renderu, a jesli chodzi o teksture to jest to boazeria istniejaca (pozółka sosna) wiem ze nie pasuje ale nie moge tego ruszac

piotrek: ten render robilo 20min :P

Napisano

za bardzo mydlane. architektura to przede wszystkim kreska, nawet w teksturze. Kamień powinien być ostrzejszy. Najlepszy tezulatat daj ekontrast miekkie - twarde

Napisano
  • Autor

po długim czasie wrzucam zdjęcia z realizacji...

widok4lo4.jpg

Edytowane przez pioootras

Napisano

ała.....boliii może ja głupi jestem - ścianka musi być grubsza

Napisano

a fakt. dopiero jak sie czlowiek wpatzry widac ze to lustro :D czy scianka z kamienia jest modelowana czy tez jest to jakis material bump ?? czy mozna liczyc na pokazanie siatki ?? :)

Napisano

Fajny efekt z tym lustrem. Trezba sie przyjzec niezle. Tak poza tym świetnie to wygląda, bardzo naturalne.

Jak te firaneczki zrobiles, pokaź tex? :)

Napisano
[...] Jak te firaneczki zrobiles, pokaź tex? :)
To żarcik taki? Bo brzmi poważnie. ;)
Napisano
  • Autor

Jak te firaneczki zrobiles, pokaź tex? :)

Ja własnie też się zastanawiam czy wy chlopaki sobie żartujecie czy za mały napis jest nad widokami... tak dla przypomnienia to są zdjęcia z realizacji...

Napisano

ja zauwazylem ze zdjecia sa z realizacji :) a pytalem o scianke na wizualizacji. chodzilo mi o ten kamien :)

Napisano
  • Autor

heheh ok wierze... a jeśli chodzi o kamień na renderze to jest on zrobiony VrayDisplacement'em