Napisano 5 Wrzesień 200618 l Render nawet mi się podoba, ale: - ta ściana z kamieni wygląda bardzo sztucznie - za małe odbicie na kafelkach - kafelki pod krzesłem wyglądają jak dywan - pusto poza tym fajny materiał lamp. Widok za oknem tchnął by w scene życia. Pozdro
Napisano 5 Wrzesień 200618 l Czemu sufit taki poplamiony? Tekstura na drugim obrazku po lewej na górze nie pasuje, moim zdaniem, do tego wnętrza. W ogóle jakaś taka dziwna ;] [edit] Właśnie chodzi o ustawienia :)
Napisano 5 Wrzesień 200618 l Autor Liber: ta scianka z kamieni to jest ze sztucznego kamienia, chociaz faktycznie mogla by bardziej naturalnie wygladac, kafelki sa z gresu szkliwionego wiec takie maja odbicia (to jest jak najbardziej ok) /to jest wnetrze istniejace, ktore jest remontowane/ a co do widokow na zewnatrz to wiem ale nie bylo juz czasu :P piotrek: nie wydaje mi sie zeby sufit byl poplamiony ;P chociaz to pewnie kwestia ustawien renderu, a jesli chodzi o teksture to jest to boazeria istniejaca (pozółka sosna) wiem ze nie pasuje ale nie moge tego ruszac piotrek: ten render robilo 20min :P
Napisano 17 Wrzesień 200618 l za bardzo mydlane. architektura to przede wszystkim kreska, nawet w teksturze. Kamień powinien być ostrzejszy. Najlepszy tezulatat daj ekontrast miekkie - twarde
Napisano 9 Kwiecień 200717 l Autor po długim czasie wrzucam zdjęcia z realizacji... Edytowane 31 Styczeń 200916 l przez pioootras
Napisano 10 Kwiecień 200717 l a fakt. dopiero jak sie czlowiek wpatzry widac ze to lustro :D czy scianka z kamienia jest modelowana czy tez jest to jakis material bump ?? czy mozna liczyc na pokazanie siatki ?? :)
Napisano 10 Kwiecień 200717 l Fajny efekt z tym lustrem. Trezba sie przyjzec niezle. Tak poza tym świetnie to wygląda, bardzo naturalne. Jak te firaneczki zrobiles, pokaź tex? :)
Napisano 10 Kwiecień 200717 l [...] Jak te firaneczki zrobiles, pokaź tex? :)To żarcik taki? Bo brzmi poważnie. ;)
Napisano 10 Kwiecień 200717 l Autor Jak te firaneczki zrobiles, pokaź tex? :) Ja własnie też się zastanawiam czy wy chlopaki sobie żartujecie czy za mały napis jest nad widokami... tak dla przypomnienia to są zdjęcia z realizacji...
Napisano 10 Kwiecień 200717 l ja zauwazylem ze zdjecia sa z realizacji :) a pytalem o scianke na wizualizacji. chodzilo mi o ten kamien :)
Napisano 10 Kwiecień 200717 l Autor heheh ok wierze... a jeśli chodzi o kamień na renderze to jest on zrobiony VrayDisplacement'em