drem Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 mam polecenie, w ktorym trzeba wykonac prostokat (wykonalem go z box'u), a nastepnie trzeba go kliknac prwaym przyciskiem myszy i z menu podrecznego wybrac convert to: convert to editable spline. w tym problem ze chce tak zrobic ale nie ma opcji "convert to editable spline".:/ co jest nie tak?
sanki Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 daj linka gdzie masz to polecenie a moze sie wyjasni. Poly raczej ciezko sie konwertuje na splajny
siwy Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 Box to jest pudełko, prostokąt nazywa się rectangle i jest w splajnach
drem Napisano 5 Wrzesień 2006 Autor Napisano 5 Wrzesień 2006 ale to nie bylo przekonwertowane na poly. a to polecenie mam w ksiazce:D
Lis Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 prostokat (wykonalem go z box'u) a prostokąt to nie box przecież! nieda się geometri na spline przekonwertować. Coebie interesuje Create->Splines->Rectangle
drem Napisano 5 Wrzesień 2006 Autor Napisano 5 Wrzesień 2006 no niby tak box-pudelko:D ale pudelko w ksztalcie prostokata teorytycznie jest prostokatem:P
Lis Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 Nie. Pudełko to pudełko ma 6 rogów a prostokąt 4. Tak samo jak sfera nie jest kółkiem ani trójkąt stożkiem.
siwy Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 prostokąt jest figurą 2-wymiarową, płaską. Pudełko, a włąściwie prostopadłościan po angielsku nazywa się "box" :) i jest w 3 wymiarach.
drem Napisano 5 Wrzesień 2006 Autor Napisano 5 Wrzesień 2006 jeszcze takie male pytanko (jak juz na pewno wiecie jestem poczatkujacy:]) czy plejna wykonuje sie kozystajac z jakiejs specjalnej obcji czy mozna go wykonac z box'u? link: http://www.max3d.pl/tut.php?id=297 I jak obrucic o 90 stopni (plejna) wzgledem osi X? bo to co na tym tutorialu jest to dla mnie za malo:P
drem Napisano 5 Wrzesień 2006 Autor Napisano 5 Wrzesień 2006 niech wam bedzie... ale przynajmniej powiedzmy ze moze byc prostokatne pudelko:P
piksar Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 ortografia przede wszystkim, potem 3d twoje problemy zdradzają, że jesteś strasznie napalony. Używaj F1, wystarczy wpisac rotate i już, to nie boli
sanki Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 weno poczytaj helpa, zapoznaj sie z interfejsem programu a potem wytaczaj tak banalne pytania jak te powyzej. Bez podstaw do niczego nie dojdziesz i nikt cie nie bedzie lubił
drem Napisano 5 Wrzesień 2006 Autor Napisano 5 Wrzesień 2006 podoba mi sie jak napisales (sanki) nikt nie bedzie mnie lubił:] hehe. troche przeadziles. ale odpowiedz PIKSARA bardziej mi sie podoba:] i wogule wole pytac was (bo wiem ze szybciej odpiszecie niz ja to znajdze , do tego zainstalowalem angielska wersje max'a:P) sanki - nie przesadzaj:D
erwin Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 Nic dziwnego ze zainstalowales angielska wersje maxa, przeciez nie istnieje polska wersja.
Lis Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 Wiesz ja niechcę być niemiły ale za takie pytania ktoś prendzej czy puźniej będzie dla ciebie niemiły. do tego zainstalowalem angielska wersje max'a Zwariowałeś. po co ci angielska wersja :D ortografia przede wszystkim Protestuję. Liczy się przekaz.
drem Napisano 5 Wrzesień 2006 Autor Napisano 5 Wrzesień 2006 aha pomylilo mi sie z flash mx 2004 profesional:P
drem Napisano 5 Wrzesień 2006 Autor Napisano 5 Wrzesień 2006 bo czasami patrze na angielskie tutoriale i lepiej sie pracuje z angielska wersja maxa'a
piksar Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 Protestuję. Liczy się przekaz. Teraz ja protesuję, dzieci nas oglądają. drem, efektem twojej ignorancji będzie ignorancja ludzi z forum, później będziesz potrzebował prawdziwej pomocy i nikt się nie odezwie.
streaker Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 bo czasami patrze na angielskie tutoriale i lepiej sie pracuje z angielska wersja maxa'a Szczególnie biorąc pod owagę, że masz jeszcze do wyboru francuski, niemiecki i chiński ;P
piotrek Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 A masz specjalną wersję do arabskich tutków? W angielskiej wersji, to nie za bardzo...
Zbychowaty Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 Przypomina mi sie sytuacja w ktorej male dziecko chcialo kupic gumy do zucia w prostokaty....po dobrych 10 min wyjasnilo sie ze chodzi o pastylki... :D..yyy ku sprostowaniu...chodzilo mi o opczatkowa faze rozmowy ;)
drem Napisano 6 Wrzesień 2006 Autor Napisano 6 Wrzesień 2006 jak juz dojdzie do takiej sytuacji ze nikt mi nie bedzie odpowiadal to znajde inne forum:P czego bardzo nie chce bo to jest najlepsze jake znam;) ale nie sadze ze przez cos takiego beda mnie nie lubic:] moze nie ktorzy lubia odpisywac na banalne pytania:D a co do help'a w max'ie to ja tam nie rozumiem polowy:/ az takiej wiedzy o jezyku angielskim nie posiadam. i czy moglby byc ktos tak mily i odpisac na banalne pytanie (banalne dla was dla mnie trudne):p
drem Napisano 6 Wrzesień 2006 Autor Napisano 6 Wrzesień 2006 a ja myslalem ze odpowiadacie dla pzyjemnosci:( nie wiedzialem ze wam (tobie) jest tak trudno odpowiadac na pytania. ja akurat lubie to robic (nie koniecznie na ten temat)
Rekomendowane odpowiedzi