Napisano 15 Wrzesień 200618 l nie wiem jak zrobic cos takiego http://img476.imageshack.us/my.php?image=bezfh9.jpg (potrafie tylko zaznaczyc vertices i zrobic merege verices a nie wiem co zrobic zeby zaznaczocny jeden vertex przesunac do jakiegos brzegu.:confused: tak jak na obrazku
Napisano 15 Wrzesień 200618 l Na tym obrazku nic nie widać :/ nie wiem co zrobic zeby zaznaczocny jeden vertex przesunac do jakiegos brzegu Jeśli chcesz przesunąc wierzchołek, po prostu zaznacz go, włącz narzędzie move i go przesuń. Możesz także włączyć snap to points, curves etc...
Napisano 15 Wrzesień 200618 l Autor chodzi mi oto ze jesli nacisne merege vertices to 2 vertices zmieniaja polozenie a ja chce zeby jeden zostal w tym samy mniejscu (albo zeby zlaczyl sie vertex z edge) na rysunku jest pokazane jak vertex jest przesywany do brzegu(troche nie wyraznie)jest to ujecie z gnomon workshop head modeling for games
Napisano 15 Wrzesień 200618 l zrób task jak piotrek mówi tj pisze ;) move przyciśnij v i wertex będzie przeskakiwał do innego jak będą w jedym miejscu to daj merge i po kłopocie a na rysunku nic nie widać:)
Napisano 15 Wrzesień 200618 l Autor dzieki nie wiedzialem ze trzeba wcisnac v :) o to wlasnie chodzilo a na rysunku chodzilo mi o to ze narzedzie move zmienia kształt zamiast kwadratu pomiedzy strałkami jest okrag thx
Napisano 15 Wrzesień 200618 l Autor a jak mozna polaczyc vertex z edge bo jak przyciskam v to tylko łączy cię z vertex'em snap point to point mozna uzyc tylko w oddzielnych objektach
Napisano 15 Wrzesień 200618 l Zby przyciągać do krawędzi lub krzywych, wciśnij klaiwsz "c". W status line masz też przyciski, które możesz używać. Ale i tak warto zapozanć się ze skrótami, bo szybciej się pracuje: x - snap to grid c - snap to curve v - snap to CV