Napisano 28 Wrzesień 200222 l Z ciekawości zapytam, czy ktos orientuje się ile może kosztować płyta główna z układem SMP i czy obydwa procesory muszą być identyczne (częstotliwość)? Pozdrawiam: Lucas
Napisano 29 Wrzesień 200222 l Płyty pod Intel Xeon (chipset I860) chyba muszą mieć to samo taktowanie, pod athlony MP (n.p. płyta z Microstar) mogą mieć różne. Ale to i tak kurewsko droga zabawa - droga płyta, inne procesory (2x droższe). Jeśli nie płacisz za licencję (a kto płaci?) to lepiej zmontuj drugi komputer i renderuj na obu naraz. Polecam artykuły o tym na tomshardware.pl
Napisano 29 Wrzesień 200222 l stern jeżeli masz dwa procki jest stabilniej, czasem szybciej (przeważniej he), render po sieci na kilku kompach nie umożliwia obliczania jednej klatki w standardowym Max\'e, a szkoda ;-((. Podobno FR na to pozwala, ale osobiście nie sprawdzałem tego, więc nie mówię że to jest na 100% ;) http://www.pl.tomshardware.com/cpu/02q1/0203131/dual-02.html Na tej stronie można przeczytać ciekawe porównanie Xeonów i Athlonków. Co prawda kiedyś na tym forum dostałem odpowiedź od osoby, która ma styczność z Xeonami i mówiła że te procki to jest to!!! Komu ufać ?? Bo w tym artykule Xeon nie jest jakimś cudem. Sam się \"przejechałem\" rad odmiennych i sprzecznych co do P4 terz cierpię :(:mad: Więc Lucas sam podejmij decyzję, albo może Tobie pozwolą przetestować zanim kupisz. Ja prosiłem firmę z Wawy i nie wyrazili zgody, kupowac kompa za taką gotówkę w ciemno???? Skandal Pozdrawiam, moim zdaniem jeśli Ciebie stac na Duala to na co czekasz ??!!!! :D;) Z przyjemnością usłyszę Twoją opnie jak już będziesz je miajł.
Napisano 29 Wrzesień 200222 l Autor Hehe, właśnie się dowiedziałem że napewno nie będzie stać mnie na duala, w sumie poprostu byłem ciekaw i ogólnie chciałem się co nieco o tym dowiedzieć. W każdym razie dzięki. Pozdrawiam: Lucas