Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Z ciekawości zapytam, czy ktos orientuje się ile może kosztować płyta główna z układem SMP i czy obydwa procesory muszą być identyczne (częstotliwość)?

Pozdrawiam: Lucas

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Płyty pod Intel Xeon (chipset I860) chyba muszą mieć to samo taktowanie, pod athlony MP (n.p. płyta z Microstar) mogą mieć różne.

Ale to i tak kurewsko droga zabawa - droga płyta, inne procesory (2x droższe).

Jeśli nie płacisz za licencję (a kto płaci?) to lepiej zmontuj drugi komputer i renderuj na obu naraz.

Polecam artykuły o tym na tomshardware.pl

Napisano

stern jeżeli masz dwa procki jest stabilniej, czasem szybciej (przeważniej he), render po sieci na kilku kompach nie umożliwia obliczania jednej klatki w standardowym Max\'e, a szkoda ;-((. Podobno FR na to pozwala, ale osobiście nie sprawdzałem tego, więc nie mówię że to jest na 100% ;)

http://www.pl.tomshardware.com/cpu/02q1/0203131/dual-02.html

Na tej stronie można przeczytać ciekawe porównanie Xeonów i Athlonków.

Co prawda kiedyś na tym forum dostałem odpowiedź od osoby, która ma styczność z Xeonami i mówiła że te procki to jest to!!! Komu ufać ?? Bo w tym artykule Xeon nie jest jakimś cudem.

Sam się \"przejechałem\" rad odmiennych i sprzecznych co do P4 terz cierpię :(:mad:

Więc Lucas sam podejmij decyzję, albo może Tobie pozwolą przetestować zanim kupisz. Ja prosiłem firmę z Wawy i nie wyrazili zgody, kupowac kompa za taką gotówkę w ciemno???? Skandal

Pozdrawiam, moim zdaniem jeśli Ciebie stac na Duala to na co czekasz ??!!!! :D;)

Z przyjemnością usłyszę Twoją opnie jak już będziesz je miajł.

Napisano
  • Autor

Hehe, właśnie się dowiedziałem że napewno nie będzie stać mnie na duala, w sumie poprostu byłem ciekaw i ogólnie chciałem się co nieco o tym dowiedzieć.

W każdym razie dzięki.

Pozdrawiam: Lucas

Napisano

Lucas ;)