Kolas Napisano 21 Wrzesień 2006 Share Napisano 21 Wrzesień 2006 Cześć. Mam problem. nie wiem jak sprawić zeby materiał typy blend (albo jakis inny materiał tego typu) mial 2 lub więcej map "bumb". Jest to wogle możliwe? Jak ustawiam bumb na kazdej mapie składowej to wyświetlana jest tylko jedna. Dzieki pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 21 Wrzesień 2006 Share Napisano 21 Wrzesień 2006 nie bumb tylko bump - zależy czym renderujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 21 Wrzesień 2006 Share Napisano 21 Wrzesień 2006 wkładasz do kanału bump mapę mix. tam wkładasz 2 mapy i mixowanie na 50% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 21 Wrzesień 2006 Share Napisano 21 Wrzesień 2006 Nie zależy :) (nie wiem jak to jest w maxwellu jest ale pewnie tak samo). Wystarczy zmixować na głównym materiale obie bumpmapy i z jego poziomu nimi sterować. Edit: Shit - wyprzedzony :). Ale niekoniecznie 50%. Przy założeniu że oba bumpy mają pełne levele bileli/czerni mix amount jest pochodną wzajemnego stosunku intensywności poszczególnych bumpów ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolas Napisano 21 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2006 nie mix nie działa, a renderuje w standardowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 21 Wrzesień 2006 Share Napisano 21 Wrzesień 2006 jak nie jak tak :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 21 Wrzesień 2006 Share Napisano 21 Wrzesień 2006 Działa. Jak się nie renderuje to coś spartoliłeś. Nie używaj krzywej tylko mix amountu. Wytestuj czy poszczególne składowe mixa działają poprawnie. Jakby co to wyślij scene, bo to ewidentnie wina skopania ustawień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi