Kulki Napisano 22 Wrzesień 2006 Napisano 22 Wrzesień 2006 Mam do przerenderowania kilka scen w MAXie. Jest taki prosciutki skrypcik, ktory pozwala nam na zaladowanie sceny a potem jej rendering a gdy scena sie przeliczy na zaladowanie kolejnej i powtorzenie calej akcji... To szlo jakos tak: MAX LOAD FILE a potem MAX QUICKRENDER - to bylo jakos tak ale nie pamietam dokladnie. Kto pamieta niech napisze.
Chalek Napisano 22 Wrzesień 2006 Napisano 22 Wrzesień 2006 nie znam tego skryptu, ale mozesz sobie sciagnac RenderPal 2004 lub RenderPal 2004 Wrokstation. http://www.renderpal.com/downloads_trials.php
Ania Napisano 22 Wrzesień 2006 Napisano 22 Wrzesień 2006 nie jestem pewna, ale może backburnerem się da?
Arthi76 Napisano 22 Wrzesień 2006 Napisano 22 Wrzesień 2006 Backburnerem napewno sie da, sam tak robię i działa. Pozr
mt Napisano 22 Wrzesień 2006 Napisano 22 Wrzesień 2006 Chalek Ty wez sie urlopuj a nie wyskakujesz z takimi armatami;) tak naprawde to mozna sie tu obyc bez zadnego skryptu, wystarczy wpisac wszystko z linii komend (wszystko opisane w helpie). a jak juz sie naprawde nie chce to mozna przygotowac komende w batchrendererze i skleic w notatniku;) pozdr.
Chalek Napisano 22 Wrzesień 2006 Napisano 22 Wrzesień 2006 A ty juz dotarles do pracy pracusiu? Pewnie, ze mozna zrobic tak jak piszesz, tylko po co skoo renderpal moze to zrobic za ciebie, latwiej, szybciej i wygodniej, a na dodatek wersja workstation jest za free, wiec nie wiem po co sie meczyc z notatnikiem.
ddeepp Napisano 22 Wrzesień 2006 Napisano 22 Wrzesień 2006 Chalek: no jasne tylko, ze Backburner jest standardowo w maxie. Kulki: odpal Backburner server, wrzuc sceny do kolejki i renderuj.
DeKo Napisano 22 Wrzesień 2006 Napisano 22 Wrzesień 2006 Maly programik z taka funkcja: BatchRender v1.6 Download (424 KB)
mt Napisano 22 Wrzesień 2006 Napisano 22 Wrzesień 2006 tak Chaleczku moj drogi, a pamietasz moze bejbe ile czasu zajelo mi skonfigurowanie tego badziewia? wiec nie wciskaj chlopakowi armaty gdy ma muche ubic;) bo wiecej czasu mu zejdzie na konfiguracje niz na samo renderowanie:P milego weekendu zycze;) pozdr
Chalek Napisano 22 Wrzesień 2006 Napisano 22 Wrzesień 2006 A wiesz co to jest wersja workstation? Wlasnie do takich rzeczy jest: na 1 komputer znaczy, czyli za duzo konfigurowania to tam nie ma, bo jest wlasnie do puszczania roznych renderow na 1 kompie. Poza tym, to co podalem to jedno rozwiazanie z wielu mozliwych i upieral sie nie bede, ze najlepsze, niech sam sobie wybierze. PS do roboty gamoniu!
Kulki Napisano 25 Wrzesień 2006 Autor Napisano 25 Wrzesień 2006 Dzieki za programik... se oblukam ale z tym skryptyem byloby szybciej i taniej, zobacze moze mi sie przypomni ta skladnia.
Rekomendowane odpowiedzi