Napisano 22 Wrzesień 200618 l Mam do przerenderowania kilka scen w MAXie. Jest taki prosciutki skrypcik, ktory pozwala nam na zaladowanie sceny a potem jej rendering a gdy scena sie przeliczy na zaladowanie kolejnej i powtorzenie calej akcji... To szlo jakos tak: MAX LOAD FILE a potem MAX QUICKRENDER - to bylo jakos tak ale nie pamietam dokladnie. Kto pamieta niech napisze.
Napisano 22 Wrzesień 200618 l nie znam tego skryptu, ale mozesz sobie sciagnac RenderPal 2004 lub RenderPal 2004 Wrokstation. http://www.renderpal.com/downloads_trials.php
Napisano 22 Wrzesień 200618 l Chalek Ty wez sie urlopuj a nie wyskakujesz z takimi armatami;) tak naprawde to mozna sie tu obyc bez zadnego skryptu, wystarczy wpisac wszystko z linii komend (wszystko opisane w helpie). a jak juz sie naprawde nie chce to mozna przygotowac komende w batchrendererze i skleic w notatniku;) pozdr.
Napisano 22 Wrzesień 200618 l A ty juz dotarles do pracy pracusiu? Pewnie, ze mozna zrobic tak jak piszesz, tylko po co skoo renderpal moze to zrobic za ciebie, latwiej, szybciej i wygodniej, a na dodatek wersja workstation jest za free, wiec nie wiem po co sie meczyc z notatnikiem.
Napisano 22 Wrzesień 200618 l Chalek: no jasne tylko, ze Backburner jest standardowo w maxie. Kulki: odpal Backburner server, wrzuc sceny do kolejki i renderuj.
Napisano 22 Wrzesień 200618 l tak Chaleczku moj drogi, a pamietasz moze bejbe ile czasu zajelo mi skonfigurowanie tego badziewia? wiec nie wciskaj chlopakowi armaty gdy ma muche ubic;) bo wiecej czasu mu zejdzie na konfiguracje niz na samo renderowanie:P milego weekendu zycze;) pozdr
Napisano 22 Wrzesień 200618 l A wiesz co to jest wersja workstation? Wlasnie do takich rzeczy jest: na 1 komputer znaczy, czyli za duzo konfigurowania to tam nie ma, bo jest wlasnie do puszczania roznych renderow na 1 kompie. Poza tym, to co podalem to jedno rozwiazanie z wielu mozliwych i upieral sie nie bede, ze najlepsze, niech sam sobie wybierze. PS do roboty gamoniu!
Napisano 25 Wrzesień 200618 l Autor Dzieki za programik... se oblukam ale z tym skryptyem byloby szybciej i taniej, zobacze moze mi sie przypomni ta skladnia.