Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam do przerenderowania kilka scen w MAXie. Jest taki prosciutki skrypcik, ktory pozwala nam na zaladowanie sceny a potem jej rendering a gdy scena sie przeliczy na zaladowanie kolejnej i powtorzenie calej akcji...

To szlo jakos tak: MAX LOAD FILE a potem MAX QUICKRENDER - to bylo jakos tak ale nie pamietam dokladnie.

Kto pamieta niech napisze.

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Chalek Ty wez sie urlopuj a nie wyskakujesz z takimi armatami;)

tak naprawde to mozna sie tu obyc bez zadnego skryptu, wystarczy wpisac wszystko z linii komend (wszystko opisane w helpie). a jak juz sie naprawde nie chce to mozna przygotowac komende w batchrendererze i skleic w notatniku;)

pozdr.

Napisano

A ty juz dotarles do pracy pracusiu?

Pewnie, ze mozna zrobic tak jak piszesz, tylko po co skoo renderpal moze to zrobic za ciebie, latwiej, szybciej i wygodniej, a na dodatek wersja workstation jest za free, wiec nie wiem po co sie meczyc z notatnikiem.

Napisano

Chalek: no jasne tylko, ze Backburner jest standardowo w maxie.

Kulki: odpal Backburner server, wrzuc sceny do kolejki i renderuj.

Napisano

tak Chaleczku moj drogi, a pamietasz moze bejbe ile czasu zajelo mi skonfigurowanie tego badziewia? wiec nie wciskaj chlopakowi armaty gdy ma muche ubic;) bo wiecej czasu mu zejdzie na konfiguracje niz na samo renderowanie:P

milego weekendu zycze;)

pozdr

Napisano

A wiesz co to jest wersja workstation? Wlasnie do takich rzeczy jest: na 1 komputer znaczy, czyli za duzo konfigurowania to tam nie ma, bo jest wlasnie do puszczania roznych renderow na 1 kompie. Poza tym, to co podalem to jedno rozwiazanie z wielu mozliwych i upieral sie nie bede, ze najlepsze, niech sam sobie wybierze.

PS

do roboty gamoniu!

Napisano
  • Autor

Dzieki za programik... se oblukam ale z tym skryptyem byloby szybciej i taniej, zobacze moze mi sie przypomni ta skladnia.