Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,tak jak w tytule chcial bym sie dowiedziec jak mozna zrobic w 3ds taka animacje jak na tej stronie http://cme.pl/szablony_pokaz.php?id=10255. Jesli by mozna bylo chcial bym prosil o podanie jakiegos tutoriala bo zapewne to latwe nie jeste a nigdy wczesniej nie mialem stycznosi z tym programem.

Z gory dzieuje

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 724
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

moze jestem slepy, ale ja tam zadnego efektu 3d nie widze...pewnie chodzi Ci o zawartosc tego brazowego layoutu i tego "obracajacego sie" okienka na samym poczatku.. no coz, prawdopodobnie bylo to tutaj uzyskane zwyczajnym skalowaniem po osi Y i to raczej na pewno nie w zadnym programie do 3d;) zeby osiagnac cos takiego w 3ds po prostu animujesz obrot (wciskasz przycisk auto key na dole, w jednej klatce (powiedzmy w 0) ustawiasz jedna wartosc dla obrotu, w ostatniej (powiedzmy 25) ustalasz koncowa wartosc i ot, cala filozofia [klatki przesuwasz na listwie czasowej na dole, do obrotu sluzy min ikonka rotate m/w na srodku na gorze {nie da sie nie trafic;)}]) dla wczesniej przygotowanego obiektu..ale jezeli potrzebujesz tego do strony internetowej to odradzam - predzej namaluj sobie cos takiego w fotojelopie i we flashu zanimuj skalowanie w pionie, ew dodaj lekkiego blura i bedzie si.

pozdr.

Napisano

Jak nie miales stycznosci to sie nie zabieraj od razu za animacje, sie namordujesz i nic z tego nie bedzie. Tak jak Mt napisal ja tez tam nie widze zadnego okna latajacego i zapewne lepiej to zrobic w 2d.