mkk3a Napisano 23 Wrzesień 2006 Share Napisano 23 Wrzesień 2006 Pytałem juz wielu znajomych, przegladalem rozne strony w necie, instalowałem jakies pluginy itp. ale nic nie pomogło, wiec pytam tutaj. Kupiłem pare dni temu głosniki Creativ T6060, mam kartę Asus K8N4-E Deluxe wraz z zintegrowaną dźwiękówką. Za nic nie udało mi sie zrobić tak, aby grały jednoczesnie wszystkie głosniki (DVD nie mam, wiec nie przetestuje filmow, ale w grach powinno działać). Czy powinienem dokupić osobną karte dzwiekową, czy pogrzebać cos w systemie (w Panuelu sterowania "dzwieki i urzadzenia audio" ustawilem na system surround 5.1) czy moze jeszcze cos innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
batonx Napisano 23 Wrzesień 2006 Share Napisano 23 Wrzesień 2006 ja mam ASUSA K8N(taniocha) i glosniki Logitech 5.1 i wszystko gra... na początku nie graly mi tylko tylne glosniki ale jak sie okazlo zle oznakowali koncowki i musialem powtykac do inncyh wyjsc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 23 Wrzesień 2006 Share Napisano 23 Wrzesień 2006 Czesc :) Tez sie zdziwilem jak zakupiłem swoje pierwsze "poważne" głosniki Creative'a T5900 że grają tylko 3 :(. Jedynym rozwiązaniem jest zakup jakiejs dzwiękówki polecam jakiegos sb live, innego wyjścia nie ma. Według mnie producenci powinni informowac o tym iz bedzie trzeba zaplanowac kolejny wydatek w postaci karty dzwiekowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
batonx Napisano 23 Wrzesień 2006 Share Napisano 23 Wrzesień 2006 moze macie cos zle ustawione? moja plyta glowan stoi 189zl i na zintegrowanej karcie dzwiekowej mi wszystko gra... moze wtyczke od tylnych glosnikow macie inaczej oznakowana, tak jak ja mialem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 23 Wrzesień 2006 Share Napisano 23 Wrzesień 2006 http://www.nvidia.com/object/nforce_nf4_win2k_6.86.html i w Audio Utility ustwiasz sobie 5.1 i musi działac na twojej płycie jest dźwiek 8 kanałowy wiec jest też ryzyko że poprostu coś źle podłączyłeś ;) Max_1989 już starsze płyty oferują dźwiek lepszy niż sb live ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysioo Napisano 23 Wrzesień 2006 Share Napisano 23 Wrzesień 2006 A ustawiłeś w grze 5.1? Które głośniki nie grają? Tył? Centralny? Masz zainstalowany Realtek Audio Control panel? Oprócz wyboru odpowiedniego trybu (który tak nawiasem mówiąc powinien być zsynchronizowany z ustawieniami w windowsowskim panelu), możesz tam przetestować czy wszystkie głośniki działają. I sprawdź tak na wszelki wypadek czy wszystko dobrze podłączyłeś, przód – zielony, tył – szary, sub/centrala - zółty (czy tam pomarańczowy). btw. Do tego typu pytań jest stosowny dział :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 23 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2006 dzwieki testowalem na przykladzie D3, tam mozna tylko włączyć Surround. Zainstalowałem to co zarzucił sikham i teraz juz działa. Na winampie muza chodzi ze wszystkich głosnikow, w gierkach tez dokladnie slychac skad stzrelają, no po prostu bajer. wielkie THX i :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 23 Wrzesień 2006 Share Napisano 23 Wrzesień 2006 OO kogo ja widze gdzies ty sie podziewal przez ten czas ?? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
batonx Napisano 23 Wrzesień 2006 Share Napisano 23 Wrzesień 2006 Jedynym rozwiązaniem jest zakup jakiejs dzwiękówki polecam jakiegos sb live, innego wyjścia nie ma. a jednak jest wyjscie :P i kilka stowek zostalo w portfelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 23 Wrzesień 2006 Share Napisano 23 Wrzesień 2006 Jedynym rozwiązaniem jest zakup jakiejs dzwiękówki polecam jakiegos sb live, innego wyjścia nie ma. pan w sklepie sie umiał ładnie "sprzedać" ;) a sb to teraz 50 zł może ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi