Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Pytałem juz wielu znajomych, przegladalem rozne strony w necie, instalowałem jakies pluginy itp. ale nic nie pomogło, wiec pytam tutaj.

Kupiłem pare dni temu głosniki Creativ T6060, mam kartę Asus K8N4-E Deluxe wraz z zintegrowaną dźwiękówką. Za nic nie udało mi sie zrobić tak, aby grały jednoczesnie wszystkie głosniki (DVD nie mam, wiec nie przetestuje filmow, ale w grach powinno działać).

Czy powinienem dokupić osobną karte dzwiekową, czy pogrzebać cos w systemie (w Panuelu sterowania "dzwieki i urzadzenia audio" ustawilem na system surround 5.1) czy moze jeszcze cos innego?

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ja mam ASUSA K8N(taniocha) i glosniki Logitech 5.1 i wszystko gra...

na początku nie graly mi tylko tylne glosniki ale jak sie okazlo zle oznakowali koncowki i musialem powtykac do inncyh wyjsc

Napisano

Czesc :) Tez sie zdziwilem jak zakupiłem swoje pierwsze "poważne" głosniki Creative'a T5900 że grają tylko 3 :(. Jedynym rozwiązaniem jest zakup jakiejs dzwiękówki polecam jakiegos sb live, innego wyjścia nie ma.

Według mnie producenci powinni informowac o tym iz bedzie trzeba zaplanowac kolejny wydatek w postaci karty dzwiekowej.

Napisano

moze macie cos zle ustawione? moja plyta glowan stoi 189zl i na zintegrowanej karcie dzwiekowej mi wszystko gra... moze wtyczke od tylnych glosnikow macie inaczej oznakowana, tak jak ja mialem..

Napisano

A ustawiłeś w grze 5.1? Które głośniki nie grają? Tył? Centralny?

Masz zainstalowany Realtek Audio Control panel? Oprócz wyboru odpowiedniego trybu (który tak nawiasem mówiąc powinien być zsynchronizowany z ustawieniami w windowsowskim panelu), możesz tam przetestować czy wszystkie głośniki działają.

I sprawdź tak na wszelki wypadek czy wszystko dobrze podłączyłeś, przód – zielony, tył – szary, sub/centrala - zółty (czy tam pomarańczowy).

btw. Do tego typu pytań jest stosowny dział :)

Napisano
  • Autor

dzwieki testowalem na przykladzie D3, tam mozna tylko włączyć Surround.

Zainstalowałem to co zarzucił sikham i teraz juz działa. Na winampie muza chodzi ze wszystkich głosnikow, w gierkach tez dokladnie slychac skad stzrelają, no po prostu bajer. wielkie THX i :*

Napisano
  Cytat
Jedynym rozwiązaniem jest zakup jakiejs dzwiękówki polecam jakiegos sb live, innego wyjścia nie ma.

a jednak jest wyjscie :P i kilka stowek zostalo w portfelu

Napisano
  max_1989 napisał:
Jedynym rozwiązaniem jest zakup jakiejs dzwiękówki polecam jakiegos sb live, innego wyjścia nie ma.

pan w sklepie sie umiał ładnie "sprzedać" ;)

a sb to teraz 50 zł może ;)