P4VV37 Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 Wrzucam model mojego pocket pc. Narazie materiały tylko orientacyjne. Trochę się tekstura i mapowanie popsuły, ale postaram się to dziśt naprawić. Narazie jest takie: A ma być: takie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merv_ Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 jakie takie skasztanione... jakby zbyt mocne światło padało... zmien kmontrast... teksture wyswietlacza :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 Klawisze od góry są płaskie a powinny być troszkę obłe. Ten wyświetlacz to powinien być pod obudową a nie na niej. Uv mapa zrypana.dużo bugów w modelingu. Pokaż szary model z siatką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P4VV37 Napisano 24 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2006 Wrzucam siatę: Co do sceny to chcę to narazie oświetlić Hidri, co widać na 1 renderze, ale coś mi nie idzie. Z tąd ten zielony kolor. Na klawiszach jest Turbo smooth, z tąd tyle poligonów. Co do ich ksztyałtów to jest ok, mam taki w domu i oprócz środkowego przycisku wszystkie są płaskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P4VV37 Napisano 1 Październik 2006 Autor Share Napisano 1 Październik 2006 Hehe! Udało mi się poskromić moją maszynę. Reinstalka Windy i wracam do pracy. Poprawiłem tył, zrobiłem lepszą texturę. Materiały dalej nie takie jakie bym chciał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 model daje radę ale materiały i render...a fe :D zwiększ sampling plastiku i zrób jakieś refleksy studyjne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P4VV37 Napisano 2 Październik 2006 Autor Share Napisano 2 Październik 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 2 Październik 2006 Share Napisano 2 Październik 2006 niski subdiv głownego shaderu + kiepskie oświetlenie w scenie. coś z przednimi przyciskami jest nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P4VV37 Napisano 2 Październik 2006 Autor Share Napisano 2 Październik 2006 Przez najbliższe kilka dni nic z tym nie zrobie. subdiv tego materiału to 24, chyba wcale nie tak mało? Oświetlenie zmienie tylko niewiem jak. Te które jest teraz wzorowane było na tym tutku o pianinie. Tylko że trochę musiałem zmienić, bo tam był użyty mental. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secator Napisano 8 Październik 2006 Share Napisano 8 Październik 2006 Bardzo mało widać, a sam model strasznie prosty :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P4VV37 Napisano 8 Październik 2006 Autor Share Napisano 8 Październik 2006 Zająłem się nim właśnie dlatego że jest prosty:) Wróciłem i zrobiłem już trochę. Poprawiłem siatkę z przodu ale nadal widać parę błędów. Zacząłem kombinować z tą dziurą na rysik, wrzucę coś później. Wiem że mało widać, jeśli ktoś miałby jakiś tutek dot. oświetlenia to nie krępować się i wrzucać. Ja jakiś znalazłem ale nie bardzo mi pasuje. Na razie tyle: Znalazłem http://www.aversis.be/extra_tutorials/vray_studio_lighting.htm postaram się go użyć. p.s. W nowym Firefoksie jest sprawdzanie pisowni czy to jakieś zmiany na forum? W każdym razie podoba mi się to! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P4VV37 Napisano 10 Październik 2006 Autor Share Napisano 10 Październik 2006 Zmieniłem oświetlenie. Chyba jest teraz trochę za ciemne. Kiedy już wszystko ustawie będę wrzucał raczej szybkie renderki bo ten trwał 25 min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 10 Październik 2006 Share Napisano 10 Październik 2006 połóż to wyświetlaczem do góry na podłożu jakimś i zrób planem białym z SI : 100 ładne odbicie. :) Napewno też musisz doświetlić ekranik , bo jakby nie było emituje on światło a tu wygląda jak druk za szybą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 10 Październik 2006 Share Napisano 10 Październik 2006 troche za ciemno, ogolnie poprauj jeszcze nad materialami, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi