Napisano 24 Wrzesień 200618 l Wrzucam model mojego pocket pc. Narazie materiały tylko orientacyjne. Trochę się tekstura i mapowanie popsuły, ale postaram się to dziśt naprawić. Narazie jest takie: A ma być: takie
Napisano 24 Wrzesień 200618 l jakie takie skasztanione... jakby zbyt mocne światło padało... zmien kmontrast... teksture wyswietlacza :) pozdrawiam
Napisano 24 Wrzesień 200618 l Klawisze od góry są płaskie a powinny być troszkę obłe. Ten wyświetlacz to powinien być pod obudową a nie na niej. Uv mapa zrypana.dużo bugów w modelingu. Pokaż szary model z siatką.
Napisano 24 Wrzesień 200618 l Autor Wrzucam siatę: Co do sceny to chcę to narazie oświetlić Hidri, co widać na 1 renderze, ale coś mi nie idzie. Z tąd ten zielony kolor. Na klawiszach jest Turbo smooth, z tąd tyle poligonów. Co do ich ksztyałtów to jest ok, mam taki w domu i oprócz środkowego przycisku wszystkie są płaskie.
Napisano 1 Październik 200618 l Autor Hehe! Udało mi się poskromić moją maszynę. Reinstalka Windy i wracam do pracy. Poprawiłem tył, zrobiłem lepszą texturę. Materiały dalej nie takie jakie bym chciał.
Napisano 1 Październik 200618 l model daje radę ale materiały i render...a fe :D zwiększ sampling plastiku i zrób jakieś refleksy studyjne.
Napisano 2 Październik 200618 l niski subdiv głownego shaderu + kiepskie oświetlenie w scenie. coś z przednimi przyciskami jest nie tak.
Napisano 2 Październik 200618 l Autor Przez najbliższe kilka dni nic z tym nie zrobie. subdiv tego materiału to 24, chyba wcale nie tak mało? Oświetlenie zmienie tylko niewiem jak. Te które jest teraz wzorowane było na tym tutku o pianinie. Tylko że trochę musiałem zmienić, bo tam był użyty mental.
Napisano 8 Październik 200618 l Autor Zająłem się nim właśnie dlatego że jest prosty:) Wróciłem i zrobiłem już trochę. Poprawiłem siatkę z przodu ale nadal widać parę błędów. Zacząłem kombinować z tą dziurą na rysik, wrzucę coś później. Wiem że mało widać, jeśli ktoś miałby jakiś tutek dot. oświetlenia to nie krępować się i wrzucać. Ja jakiś znalazłem ale nie bardzo mi pasuje. Na razie tyle: Znalazłem http://www.aversis.be/extra_tutorials/vray_studio_lighting.htm postaram się go użyć. p.s. W nowym Firefoksie jest sprawdzanie pisowni czy to jakieś zmiany na forum? W każdym razie podoba mi się to!
Napisano 10 Październik 200618 l Autor Zmieniłem oświetlenie. Chyba jest teraz trochę za ciemne. Kiedy już wszystko ustawie będę wrzucał raczej szybkie renderki bo ten trwał 25 min.
Napisano 10 Październik 200618 l połóż to wyświetlaczem do góry na podłożu jakimś i zrób planem białym z SI : 100 ładne odbicie. :) Napewno też musisz doświetlić ekranik , bo jakby nie było emituje on światło a tu wygląda jak druk za szybą.