Napisano 27 Wrzesień 200321 l Witam, oto postanowilem wziasc udzial w bitwie. Temat wydaje mi sie dosyc ciekawy i pobudza wyobraznie :). Moja praca bedzie porownaniem milosci szalenca do rozy. Roza - milosc szalenca choc piekna, ale delikatna i kuje, a inni ludzie powinni sie z nia obchodzic ostroznie. Narzedzia: Painter 7, myszka. Ponizej zamieszczam pierwszy szkic olowkiem: (w rzeczywistosci troche wieksze)
Napisano 27 Wrzesień 200321 l intrygujący temat...intrygująca będzie cała bitwa...:D powodznie życze...i podziwiam za zabawę myszką :] pozdr...[piwo]
Napisano 28 Wrzesień 200321 l Zuoełnie odmienne podejście do temaciku - no proszę :D Good luck Giorgione
Napisano 28 Wrzesień 200321 l widze zie obudzilismy poetycka dusze,. bardzo dobrze, czekam na kolejne wersje.
Napisano 28 Wrzesień 200321 l Ta lza tak ostentacyjnie i nienaturalnie wisi na oku, ze az przykro. Placz mozna pokazac takze w inny sposob niz przyklejona kropla.
Napisano 28 Wrzesień 200321 l Miłość do róży tak jak \"Mały Książe\". Inspiracja z lektury szkolnej. Ach te lektury - na coś się jednak przydają :D
Napisano 28 Wrzesień 200321 l Autor Drug: hm, ta lza faktycznie na tym szkicu wygalda jak jakis kamien na sznurku ;) no, ale mam nadzieje, ze lepiej to wyjdzie w painterku :) zaniedlugo postaram sie zamiescic postepy prac thx i pozdr
Napisano 29 Wrzesień 200321 l Autor Poki mialem czas przez weekend to zajolem sie malowaniem oka, hm, tak mi to wyszlo: powiedzcie co zmienic jeszcze
Napisano 29 Wrzesień 200321 l fajny koncept i wogole powodzenia w bitwie ale to ze cos jest ostre i jak tego dotchniesz i ciebie boli to nei pisze sie kuje tylko kłuje chyba ;]
Napisano 29 Wrzesień 200321 l Witam :) Ta roza nie wyglada jak roza..a lza wyglada jak zwisajacy glutek z nosa.Samo oko wyglada torche martwo..moze dodaj taki maly blysk na zrenicy?taka mala iala kropa :Dale to przeciez dopiero poczatki :) powodzenia w pracy! -pozdro
Napisano 29 Wrzesień 200321 l Autor hm, szkicem sie lepiej nie sugerujcie bo to wszystko w trakcie malowania zmienia sie ;) oto ostatni juz dzis upgrade, zmienilem troche to wszystko i zamieszczam takie orientacyjne zarysy platkow rozy itp. hm, wlasnie tak widze, ze slabo wypadam na tle innych uczestnikow jak narazie ;) ale jest to moj debiut na bitwie 2d :) bedzie to przynajmniej sprawdzian samego siebie ;> pozdr
Napisano 30 Wrzesień 200321 l jezeli te krople to lzy to juz widze blad :) przyjzyj sie jak ktos placze.Lzy nie leca z calej powierzchni oka, lae tylkoz koncika :) no chyba ze to nie lzy a pot ;P lza lecaca z koncika wyglada fajnie.Platkow i lisci narazie nie oceniam. -pozdro
Napisano 30 Wrzesień 200321 l baryl ma racje, spróbuj jednak zrobic tak zeby oko wtulalo sie w płatki czy liscie, bo inaczej bedziesz mial malo naturalne przejscie, ale tez nie wiem jak to bedzie wygladac, ale gratulacje postepów, oko wyglada calkiem calkiem.
Napisano 30 Wrzesień 200321 l Autor witam, hm te krople pod okiem mialy byc jako rosa, pot cos w tym stylu ;) No a oczywiscie ze platki nie beda takie o sobie tam, tylko beda jakby zrosniete z powieka i podonie lodyga bedzie zrosnieta Jezeli mi sie wyrobie z tym co teraz mam do namalowania przed terminem to postaram sie jeszcze dlon domalowac trzymajaca roze thx za komenty pozdr
Napisano 30 Wrzesień 200321 l ta fakt troche dziwnie to wyglada ale ogolnie dobrze a ragf znow z rozmachem robisz bitwa sie zaczela a ty konczysz :P
Napisano 30 Wrzesień 200321 l Autor hehe, nie no jeszcze nie koncze ;) to dopiero 1/3 pracy A zrobilem juz troche bo robie poki mam czas i checi, bo pozniej mi sie troche na glowe zwali obowiazkow i wszystko bedize wolniej szlo ;) pozdr
Napisano 4 Październik 200321 l szczeze brakuje mi troszke w tym oku emocji, jakiegos takiego mocnego spojzenia, ten pierwszy szkic duzo lepszy, w tym mam troche wrazenie ze zatraciles koncept - zycze powodzenia
Napisano 4 Październik 200321 l tak sobie mysle ze to by moglo niezle wygladac jako speed - w momencie kiedy to bedziesz dopieszczac to zacznie co najwyzej wygladac jak makabryczna zabawka dla dzieci
Napisano 4 Październik 200321 l Bardzo mi sie podobaj± takie jakby pęknięcia na oku...;) je¶li dobrze poł±czysz wszystko w jedn± kupe i troche poprawisz kaształt li¶ci to może być gites...
Napisano 9 Październik 200321 l Autor witam, sorx, ze dawno nie wrzucalem nic, ale mialem maly zastoj ;) Teraz zamieszczam to co mam obecnie, jest to pozbawione jakis szczegolow, a dlon jest w trakcie malowania pozdr
Napisano 9 Październik 200321 l ten kwiat ma korone ktora wygląda jak walec o czerwonym, nieregularnym boku, i podstawie w ksztalcie oka
Napisano 9 Październik 200321 l Fajny pomysł, niefajna \"poza\" pracy. Stanowczo optuje za tym, by płatki róży wyrasatły i obrastały oko, pozostawiłbym jedna łzę, spływającą z spojówki i krystaliczna, tak by stanowiła jedynie bump element kwiata. Poza tym sama róża która stanowi tu imho centrum pracy i jej emocji ginie gdzies w tym kawałku twarzy, wygląda to jak źle przyszyta łatka i zabija gdzies przesłanie. Samo oczko wyszło Ci fajnie, jednak jego otoczenie budowałbym juz jedynie z płatków. No fajny tez pomysł by kwiat wyrastał z dłoni, ale imho nie w ten sposób bo kojarzy mi sie to raczej z naroślem niz cześcią dłoni. Zdeformowałbym palce, nadał troszkę secesyjny charakter i nagiął ich strukturę tak by stanowiły jedynie podłoże dla róży, niech ona pochłania elementy ludzkie w swym wdzięku, majestacie i szaleńczym smutku... Heh ale co ja tam moge wiedziec, na szczeście sie nie znam [lol2] Pozdrawiam i powodzenia :)
Napisano 11 Październik 200321 l no tiger dobry pomysl! Ciekwaie by było gdyby palce przeradzały się w takie dzikie pnącza które łaczyły by się w jedną łodygę. Koniecznie zmień sposob połączenia oka z kwiatem