Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

oto postanowilem wziasc udzial w bitwie. Temat wydaje mi sie dosyc ciekawy i pobudza wyobraznie :).

Moja praca bedzie porownaniem milosci szalenca do rozy. Roza - milosc szalenca choc piekna, ale delikatna i kuje, a inni ludzie powinni sie z nia obchodzic ostroznie.

Narzedzia: Painter 7, myszka.

Ponizej zamieszczam pierwszy szkic olowkiem:

(w rzeczywistosci troche wieksze)

roza_szkic2.jpg

• Odpowiedzi 26
  • Wyświetleń 4,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

intrygujący temat...intrygująca będzie cała bitwa...:D powodznie życze...i podziwiam za zabawę myszką :]

pozdr...[piwo]

Napisano

widze zie obudzilismy poetycka dusze,. bardzo dobrze, czekam na kolejne wersje.

Napisano

Ta lza tak ostentacyjnie i nienaturalnie wisi na oku, ze az przykro.

Placz mozna pokazac takze w inny sposob niz przyklejona kropla.

Napisano

Miłość do róży tak jak \"Mały Książe\". Inspiracja z lektury szkolnej. Ach te lektury - na coś się jednak przydają :D

Napisano
  • Autor

Drug: hm, ta lza faktycznie na tym szkicu wygalda jak jakis kamien na sznurku ;)

no, ale mam nadzieje, ze lepiej to wyjdzie w painterku :)

zaniedlugo postaram sie zamiescic postepy prac

thx i pozdr

Napisano
  • Autor

Poki mialem czas przez weekend to zajolem sie malowaniem oka, hm, tak mi to wyszlo:

roza_oko.jpg

powiedzcie co zmienic jeszcze

Napisano

fajny koncept i wogole powodzenia w bitwie ale to ze cos jest ostre i jak tego dotchniesz i ciebie boli to nei pisze sie kuje tylko kłuje chyba ;]

Napisano

Witam :) Ta roza nie wyglada jak roza..a lza wyglada jak zwisajacy glutek z nosa.Samo oko wyglada torche martwo..moze dodaj taki maly blysk na zrenicy?taka mala iala kropa :Dale to przeciez dopiero poczatki :) powodzenia w pracy!

-pozdro

Napisano
  • Autor

hm, szkicem sie lepiej nie sugerujcie bo to wszystko w trakcie malowania zmienia sie ;)

oto ostatni juz dzis upgrade, zmienilem troche to wszystko i zamieszczam takie orientacyjne zarysy platkow rozy itp.

roza_oko2.jpg

hm, wlasnie tak widze, ze slabo wypadam na tle innych uczestnikow jak narazie ;) ale jest to moj debiut na bitwie 2d :) bedzie to przynajmniej sprawdzian samego siebie ;>

pozdr

Napisano

jezeli te krople to lzy to juz widze blad :) przyjzyj sie jak ktos placze.Lzy nie leca z calej powierzchni oka, lae tylkoz koncika :) no chyba ze to nie lzy a pot ;P lza lecaca z koncika wyglada fajnie.Platkow i lisci narazie nie oceniam.

-pozdro

Napisano

baryl ma racje, spróbuj jednak zrobic tak zeby oko wtulalo sie w płatki czy liscie, bo inaczej bedziesz mial malo naturalne przejscie, ale tez nie wiem jak to bedzie wygladac, ale gratulacje postepów, oko wyglada calkiem calkiem.

Napisano
  • Autor

witam, hm te krople pod okiem mialy byc jako rosa, pot cos w tym stylu ;)

No a oczywiscie ze platki nie beda takie o sobie tam, tylko beda jakby zrosniete z powieka i podonie lodyga bedzie zrosnieta

Jezeli mi sie wyrobie z tym co teraz mam do namalowania przed terminem to postaram sie jeszcze dlon domalowac trzymajaca roze

thx za komenty

pozdr

Napisano

ta fakt troche dziwnie to wyglada ale ogolnie dobrze a ragf znow z rozmachem robisz bitwa sie zaczela a ty konczysz :P

Napisano
  • Autor

hehe, nie no jeszcze nie koncze ;) to dopiero 1/3 pracy

A zrobilem juz troche bo robie poki mam czas i checi, bo pozniej mi sie troche na glowe zwali obowiazkow i wszystko bedize wolniej szlo ;)

pozdr

Napisano

Ten projek był o wiele fajniejszy od tego czegoś kolorowego :(

Napisano

szczeze brakuje mi troszke w tym oku emocji, jakiegos takiego mocnego spojzenia, ten pierwszy szkic duzo lepszy, w tym mam troche wrazenie ze zatraciles koncept - zycze powodzenia

Napisano

tak sobie mysle ze to by moglo niezle wygladac jako speed - w momencie kiedy to bedziesz dopieszczac to zacznie co najwyzej wygladac jak makabryczna zabawka dla dzieci

Napisano

Bardzo mi sie podobaj± takie jakby pęknięcia na oku...;) je¶li dobrze poł±czysz wszystko w jedn± kupe i troche poprawisz kaształt li¶ci to może być gites...

Napisano
  • Autor

witam,

sorx, ze dawno nie wrzucalem nic, ale mialem maly zastoj ;)

Teraz zamieszczam to co mam obecnie, jest to pozbawione jakis szczegolow, a dlon jest w trakcie malowania

roza2.jpg

pozdr

Napisano

ten kwiat ma korone ktora wygląda jak walec o czerwonym, nieregularnym boku, i podstawie w ksztalcie oka

Napisano

Fajny pomysł, niefajna \"poza\" pracy. Stanowczo optuje za tym, by płatki róży wyrasatły i obrastały oko, pozostawiłbym jedna łzę, spływającą z spojówki i krystaliczna, tak by stanowiła jedynie bump element kwiata. Poza tym sama róża która stanowi tu imho centrum pracy i jej emocji ginie gdzies w tym kawałku twarzy, wygląda to jak źle przyszyta łatka i zabija gdzies przesłanie. Samo oczko wyszło Ci fajnie, jednak jego otoczenie budowałbym juz jedynie z płatków.

No fajny tez pomysł by kwiat wyrastał z dłoni, ale imho nie w ten sposób bo kojarzy mi sie to raczej z naroślem niz cześcią dłoni. Zdeformowałbym palce, nadał troszkę secesyjny charakter i nagiął ich strukturę tak by stanowiły jedynie podłoże dla róży, niech ona pochłania elementy ludzkie w swym wdzięku, majestacie i szaleńczym smutku...

Heh ale co ja tam moge wiedziec, na szczeście sie nie znam [lol2]

Pozdrawiam i powodzenia :)

Napisano

Łoł niesamowity pomysł i już za samo to olbrzymie gratulacje !!

Napisano

no tiger dobry pomysl! Ciekwaie by było gdyby palce przeradzały się w takie dzikie pnącza które łaczyły by się w jedną łodygę. Koniecznie zmień sposob połączenia oka z kwiatem

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności