Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

to będzie głupie to się przygotujcie :)

chciałbym zasilacz z długimi kablami zasilającymi żeby go wynieść do innego pokoju żeby mi nie wył pod uchem:-) tak jak z chłodzeniem wodnym zrobiłem :D

czy jest takie coś lub przejściówki przedłużacze i inne takie dziwolągi :D

do dysku i napędu znlazłem wiele ale do płyty głównej to chyba nie będzie :(

link

no na taki kasy nie mam i raczej nie będe :)

link

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 931
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

obetnij i przedłuż - pamiętaj tylko aby do przedłużenia użyć dobrej jakości przewodów miedzianych o przekroju minimum 1,5 mm/2 dlatego że im większa odległość tym większe spadki napięcia.

Zasilacz w kompie to zasilacz impulsowy - więc - licz się z zakłoceniami jakie możesz wnieść w mieszkaniu (TV i inne) oraz że twoje zasilanie może być podatne na zakłócenia z innych źródeł (np. jak w mieszkaniu obok też mieszka wynalazca)

Napisano

Wiesz co ja ci proponuje :) taki tani "cichy" zestawik na wszystkie podzespoły ja tak zrobiłem i czasem jak wchodze do pokoju to nie wiem czy ten komputer działa czy nie :) a oto konfiguracja:

zasilacz: xilence power 480 W (ok. 150 zł)

procek: freezer 7 pro (ok. 100 zł)

grafika: EVERCOOL VGA Turbo 2 VC-RHC (ok. 80 zł)

Z takim zestawikiem zapomnisz o tym ze masz komputer :)

Napisano

max_1989 -> Dzięku bardzo za podpowiedź. Za tydzień, dwa. kupuję maszynę i się tego obawiałem.

A powiedzcie jeszcze jak jest z ciepłem? nie przegrzewa się to podczas renderingu? A w pokoju nietrzeba kaloryfera bo komp grzeje ?? :D

Napisano

nie trzeba grzejnika, ja mam 3 kompy i dają radę całą zimę i nóżki na ciepłym kompie - bezcenne - za wszystko inne .....................

Napisano
  • Autor

dzięki za odpowiedzi :)

...jak w mieszkaniu obok też mieszka wynalazca

mieszkam w domu jednorodzinnym :) a wynalazca jest mój tata :) elektryk z zamiłowania :D jego motto po co zatrudniać fachowców którzy i tak to zepsują skoro ja też to mogę zepsuć :D

chyba jednak kupie tego xilence power bo do majsterkowania mam pociąg ale 2 lewe ręce nie pomagają :) i do tego te zakłócenia, nie będę domu wysadzał to jeszcze nie moja działka :D

Napisano

zrób tak jak max napisal, z tym ze zasilacz tagana lepiej wez, ciche bardzo są.