Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak w temacie który program byłby najepszy bo robię w Maya 7 PLE ale nieda tego zapisać w formacie .avi czy .mov. Myślałem o 3d studio max 8 ale niewiem gdzie ściągnąć. Próbowałem triala ale nieda. Poradżcie coś. Z góry dzięki

• Odpowiedzi 16
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Każdy ci powie, że nie renderuje się animacji do formatu mov czy avi, tylko do serii pojedynczych klatek (JPG, TGA, TIFF, PNG etc.), a następnie składa się to w przeznaczonym do tego programie (np. VirtualDub).

Napisano

max niejest zly ale sypie sie wielu miejscach nie tak jak mayka, ktora zreszta tez sie sypie. Jak w zyciu :D

Napisano

myślę, że chodzi o konwerter DVD - Avi / Mov. słyszałem o takim pluginie do maxa, co pobiera zawartość wybranego okna i zapisuje jako render. potem, tak jak piotrek mówił użyj VirtualDub'a

podobno jest kombinacja klawiszy do Painta która przełącza go w tryb animacji, wtedy ci wystarczy eksportować GIFa do AVI

Napisano

lol a ja jednak mam wrazenie ze autor nie wie ze majce jednak mozna zapisać do formatu avi :| a co do wyzszości majki nad maxiem (łaaachahcahca) to dzisiaj sie dowiedziałem ze do majki trzeba podobno ściagnać pluga do aby wogóle móc zmirrorować obiekt :| Niee no to powaznie było czy mnie sie wkreca :O

Napisano

Mógłby mi ktoś powiedzieć jak to się zapisuje, konwenteruje bo sam coś prubowałem ale mi nie wychodzi. PLISS :)

PLIKU NIE WSTAWIE BO MA AŻ 18 MB

Napisano

Otwórz okno Render Settings i na zakładce Common w polu Image Format wybierz AVI.

Upewnij się, że w polu Frame/Animation Ext masz wybrane name.ext (MultiFrame).

Nastęnie, poniżej, ustaw odpowiednie parametry Start Frame, End Frame oraz By Frame, które odpowiadają za zakres renderowanej animacji.