tomaszr Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 Jak w temacie który program byłby najepszy bo robię w Maya 7 PLE ale nieda tego zapisać w formacie .avi czy .mov. Myślałem o 3d studio max 8 ale niewiem gdzie ściągnąć. Próbowałem triala ale nieda. Poradżcie coś. Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 Ale tak wogóle... o co ci chodzi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 najlepszy do konwetowania do avi? albo ogolnie do 3d? a moze do animek? albo to radzenia? hmm moze do ... triala mozesz sciagnac z autodesku po rejestracji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 Każdy ci powie, że nie renderuje się animacji do formatu mov czy avi, tylko do serii pojedynczych klatek (JPG, TGA, TIFF, PNG etc.), a następnie składa się to w przeznaczonym do tego programie (np. VirtualDub). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weinert Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 własnie ja tez ci to powiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 2 Październik 2006 Share Napisano 2 Październik 2006 nie pakuj się w 3ds maxa :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 2 Październik 2006 Share Napisano 2 Październik 2006 Master - ciebie płacą za sianie takiej propagandy ? Bo wyobraź sobie, są ludzie, którzy używają maxa i są z niego zadowolenii... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 2 Październik 2006 Share Napisano 2 Październik 2006 Streaker sa to ludzie ktorzy nie mieli doczynienia z innym softem ;))) a tak na serio max jest dobry ;] nawet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Deler Napisano 2 Październik 2006 Share Napisano 2 Październik 2006 max niejest zly ale sypie sie wielu miejscach nie tak jak mayka, ktora zreszta tez sie sypie. Jak w zyciu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 3 Październik 2006 Share Napisano 3 Październik 2006 myślę, że chodzi o konwerter DVD - Avi / Mov. słyszałem o takim pluginie do maxa, co pobiera zawartość wybranego okna i zapisuje jako render. potem, tak jak piotrek mówił użyj VirtualDub'a podobno jest kombinacja klawiszy do Painta która przełącza go w tryb animacji, wtedy ci wystarczy eksportować GIFa do AVI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 3 Październik 2006 Share Napisano 3 Październik 2006 lol a ja jednak mam wrazenie ze autor nie wie ze majce jednak mozna zapisać do formatu avi :| a co do wyzszości majki nad maxiem (łaaachahcahca) to dzisiaj sie dowiedziałem ze do majki trzeba podobno ściagnać pluga do aby wogóle móc zmirrorować obiekt :| Niee no to powaznie było czy mnie sie wkreca :O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 3 Październik 2006 Share Napisano 3 Październik 2006 Trzeba przepisywać wszystkie współrzędne wierzchołków ręcznie, tyle że z minusikiem :* 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 3 Październik 2006 Share Napisano 3 Październik 2006 słyszałem o takim pluginie do maxa, co pobiera zawartość wybranego okna i zapisuje jako render. Jesli chodzi o to: Tools -> Grab Viewport... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 3 Październik 2006 Share Napisano 3 Październik 2006 Można sobie napisac pluga (skrypt) ;) W Maya 7.0 jest polecenie Mirror Geometry, nie wiem, jak we wcześniejszych wersjach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszr Napisano 3 Październik 2006 Autor Share Napisano 3 Październik 2006 Dobra wybrałem. MAIKA i zaczynam robić animację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszr Napisano 3 Październik 2006 Autor Share Napisano 3 Październik 2006 Mógłby mi ktoś powiedzieć jak to się zapisuje, konwenteruje bo sam coś prubowałem ale mi nie wychodzi. PLISS :) PLIKU NIE WSTAWIE BO MA AŻ 18 MB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 3 Październik 2006 Share Napisano 3 Październik 2006 Otwórz okno Render Settings i na zakładce Common w polu Image Format wybierz AVI. Upewnij się, że w polu Frame/Animation Ext masz wybrane name.ext (MultiFrame). Nastęnie, poniżej, ustaw odpowiednie parametry Start Frame, End Frame oraz By Frame, które odpowiadają za zakres renderowanej animacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi