Krzych15 Napisano 7 Październik 2006 Share Napisano 7 Październik 2006 Witam. Przedstawiam wam jedną z moich pierwszych prac. Stworzelem ją luźno wzorując się na dzbanku jaki mam w domu. Render nie bardzo mi się podoba. Prosze o komentarze i propozycje co by tu poprawić. Mam 3d Max 8 + V-Ray 1.5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razor1988 Napisano 7 Październik 2006 Share Napisano 7 Październik 2006 Dżizys nie baw się w rendering narazie tylko POPRACUJ nad modelingiem, oświetleniem + materiały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 7 Październik 2006 Share Napisano 7 Październik 2006 źle użyty MS (meshsmooth) na dekielku a render jak na początek całkiem niezły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 7 Październik 2006 Share Napisano 7 Październik 2006 z vraya mozna wycisnąć trzy nieba więcej;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 7 Październik 2006 Share Napisano 7 Październik 2006 zle uzyty ms???? to mozna zle uzyc ms? na dekielku u gory nie ma siatki poprostu jest tylko na bocznych sciankach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TouchThis Napisano 7 Październik 2006 Share Napisano 7 Październik 2006 Ogranicz liczbę pytajników proszę :) Coś mi sie perspektywa źle widzi, taki entralny zoom na jeden jedyny prosty obiekt, może zrób żeby on stał wśród czegoś jeszcze, gdzieś na stole ... render troche 'plastikowy' jeszcze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość George82 Napisano 7 Październik 2006 Share Napisano 7 Październik 2006 Na deklu dodaj pare polygonow zanim dasz meshsmooth'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 8 Październik 2006 Share Napisano 8 Październik 2006 Mam taki sam dzbanek w domu, tylko ms jest dobry na nim;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzych15 Napisano 8 Październik 2006 Autor Share Napisano 8 Październik 2006 Powiększyłem zakres widzenia i dorobiłem kilka obiektów. Oto rezultat: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dom_in Napisano 9 Październik 2006 Share Napisano 9 Październik 2006 niezle jak na poczatek. tylko moze pozmniejszaj te odbicia, chyba ,ze ten twoj dzbanek faktycznie jest zrobiony ze szkla lustrzanego pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 9 Październik 2006 Share Napisano 9 Październik 2006 ogolnie nie widac ze render w vrayu :| narazie pomecz modeling a pozniej render sam przyjdzie wraz z shaderami :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 9 Październik 2006 Share Napisano 9 Październik 2006 witam! czy to jest cukier w tej miseczce? jesli tak to slabo popraw..pozdro.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzych15 Napisano 11 Październik 2006 Autor Share Napisano 11 Październik 2006 Mam dla was kolejnego rendera. http://img179.imageshack.us/my.php?image=dzbanek6ky2.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schottkey Napisano 11 Październik 2006 Share Napisano 11 Październik 2006 Fajne, pocieszne w sumie, ale tak to juz jest ze kazdy od czegos zaczynal. Wazne zebys trenowal, czytal i robil duzo tutkow z netu. Efekty przyjda same. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diablos Napisano 11 Październik 2006 Share Napisano 11 Październik 2006 Większy zakres widoku i wygląda to już lepiej niestety nadal sztucznie:/ Musisz nad tym jeszcze popracować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi