Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.

Przedstawiam wam jedną z moich pierwszych prac. Stworzelem ją luźno wzorując się na dzbanku jaki mam w domu. Render nie bardzo mi się podoba.

Prosze o komentarze i propozycje co by tu poprawić.

Mam 3d Max 8 + V-Ray 1.5.

• Odpowiedzi 14
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Dżizys nie baw się w rendering narazie tylko POPRACUJ nad modelingiem, oświetleniem + materiały

Napisano

źle użyty MS (meshsmooth) na dekielku

a render jak na początek całkiem niezły

Napisano

zle uzyty ms???? to mozna zle uzyc ms? na dekielku u gory nie ma siatki poprostu jest tylko na bocznych sciankach

Napisano

Ogranicz liczbę pytajników proszę :) Coś mi sie perspektywa źle widzi, taki entralny zoom na jeden jedyny prosty obiekt, może zrób żeby on stał wśród czegoś jeszcze, gdzieś na stole ... render troche 'plastikowy' jeszcze...

Napisano

Na deklu dodaj pare polygonow zanim dasz meshsmooth'a

Napisano
  • Autor

Powiększyłem zakres widzenia i dorobiłem kilka obiektów.

Oto rezultat:

Napisano

niezle jak na poczatek. tylko moze pozmniejszaj te odbicia, chyba ,ze ten twoj dzbanek faktycznie jest zrobiony ze szkla lustrzanego

pozdro

Napisano

ogolnie nie widac ze render w vrayu :| narazie pomecz modeling a pozniej render sam przyjdzie wraz z shaderami :]

Napisano

witam!

czy to jest cukier w tej miseczce? jesli tak to slabo popraw..pozdro..

Napisano

Fajne, pocieszne w sumie, ale tak to juz jest ze kazdy od czegos zaczynal. Wazne zebys trenowal, czytal i robil duzo tutkow z netu. Efekty przyjda same.

Napisano

Większy zakres widoku i wygląda to już lepiej niestety nadal sztucznie:/ Musisz nad tym jeszcze popracować