Napisano 9 Październik 200618 l Witam. Jest to moja pierwsza większa praca, naszło mnie coś na zrobienie domku, ale na razie mam salon. Wiem, że przyw waszych pracach jestem malutki, ale zacząłem zabawę z Maxem pod koniec wakacji, więc jeszcze duż się nauczyć. W związku z tym mam prośbę, abyście powiedzieli mi, co byście zmienili w tej scence, co zrobiłem źle itp. Za wszystkie komentarze bedę wdzięczny, bo pozwolą mi polepszać swoje umiejętnoci. Oto pracka (pierwszy render z ustawieniami Vraya innymi niż domyślne, rendering trwał 18h): http://img104.imageshack.us/img104/9858/lrkv0.jpg
Napisano 9 Październik 200618 l Witam. Ogolnie ładnie, choc jak Piksar wspominal troche masz rypniete proporcje. Wnetrze jest troche ciezkie przez kolorystyke. Nie kumam troche idei ciemnej lampy na suficie. Pozdrawiam:)
Napisano 9 Październik 200618 l Ciemno troche, fajna teksturka na podlodze, szkoda ze Vray swoje logo zostawil. Powodzenia :)
Napisano 9 Październik 200618 l Autor No cóż, logo zawsze można w Photoshopie usunąć... ;) A co do proporcji: rozumiem, że chodzi o tą lampkę na stoliku. Poprawię. Chyba jeszcze będę musiał zmniejszyć trochę klosze od lamp i przerobić tą górną, miała wyjść bardziej przezroczysta. Trochę poprawię stół przy kanapie, ale jeśli chodzi o stoliczek (szklany) to on celowo miał być taki niski. Miskę przeskaluję i jednocześnie chipsy, dam na miskę UVW Mapping, bo coś mi to drewno nie wyszło i chyba zmniejszę kieliszek, ale wiecej rzeczy nie widzę. Coś jeszcze?
Napisano 9 Październik 200618 l Ładnie.Troche ciemne materiały i ustawnienia kamery ale ogólnie jest spox Ps.Napisz jak zrobiłeś materiał podłogi.
Napisano 9 Październik 200618 l Autor Materiał podłogi: VrayMtl: W diffuse mam fajną mapkę paneli drewnianych. Reflect- R:34 G:34 B:34 Refl. glossiness - 0,85 Subdivs. - 3 Refract - czarny Refr. Subdivs. - 50 Affect shadows (reszta OFF) BRDF Phong Maps: Bump 30 z mapą drewna tą samą co w diffuse. Voila! Wychodzi polerowana, acz lekko chropowata podłoga. Możesz sobie używać.
Napisano 9 Październik 200618 l Haha, WIELKIE dzieki Arxis, ten materiał podłogi na pewno się kiedyś przyda :)
Napisano 19 Październik 200618 l Autor zbliża się update, dorobiłem parę fajnych rzeczy i przerobiłem niektóre obiekty, aby proporcje jakotako nie leżały. screeny widoku roboczego: