Yaro16 Napisano 9 Październik 2006 Napisano 9 Październik 2006 Jestem początkujący i daje link do mojej pracy.Jest to salon.Mile widziane pomysły,uwagi i porady. Renderowałem w 3ds max7 + v-ray 1.50 czas 1h http://img127.imageshack.us/my.php?image=poprawiept6.jpg
piksar Napisano 9 Październik 2006 Napisano 9 Październik 2006 Proporcje do niczego: -za nisko sufit -okno za grube bierz miarke do ręki i poprawiaj -za wielkie fotele -za gruby dywan popracuj jeszcze nad tym
Arxis Napisano 9 Październik 2006 Napisano 9 Październik 2006 Styl tego saloniku jest dla mnie taki jakby trochę cartoonowy, chyba przez małą ilość detali, trochę bym to dopracował.
Zbychowaty Napisano 9 Październik 2006 Napisano 9 Październik 2006 Siemanko, tak jak poprzednik powiem ze proporcje zkaszaniłeś totalnie ale mozesz jeszcze poprawic. Nie zapomnij o jakiejs lampie czy tam żyrandolu na suficie;) Enviro podkrec troche czy jak..bo ciemno strasznie:(
skiki Napisano 9 Październik 2006 Napisano 9 Październik 2006 noo popracuj... PROPORCJE!! to chyba najbardziej przeszkadza ;]
Yaro16 Napisano 9 Październik 2006 Autor Napisano 9 Październik 2006 Prawda to co mówicie ze proporcje leżą,jutro to poprawie.Mam problem z krawędziami.Gdy oglądam inne pracki krawędzie widac dokłądnie a u mnie jakos inaczej.Powiedzcie też jakiego światła użyć.Mam najnowszego v-ray'a demo.Może v-ray sun będzie lepszy?
Yaro16 Napisano 13 Październik 2006 Autor Napisano 13 Październik 2006 troche poprawiłem proporcje ale czegos niewłączyłem i niema cieni ze słonecznego światła i zapomniałem usunąc jedno światło w pokoju.Poniżej daje linka. http://img172.imageshack.us/img172/8813/45pn6.jpg Ps.Jutro zrobie nowy renderek.Prosze o pomoc w ustawiniach odpowiedniego swiatła i opcji rendera.I ocenicie ten który powyżej dałem.
skiki Napisano 13 Październik 2006 Napisano 13 Październik 2006 heh kolorystyka jak dla mnie lezy, proporcje sa dalej nie tak, strasznie sie poprzepalało... jesli chodzi o v-raya to był light contest w ktorym ogolnei było o rendererach ale bardzo duzo bylo o ustawianiu v-raya itd. poszukaj na forum :)
piksar Napisano 13 Październik 2006 Napisano 13 Październik 2006 kafle i drzwiczki do piecyka dalej do poprawy
Arxis Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 widzę, że te szklane drzwiczki w szafce to niestety teksturka, lepiej zrób parę prostych książek i szkło. ten dywan jakiś dziwny. no i strasznie dobrane kolory, wygląda to jak... nie wiem nawet. ale spróbuj zmienić trochę kolory niektórych przedmiotów, są strasznie ostre te wszystkie barwy i tak jak skiki mówi, w niektórych miejscach przepaliłeś.
Yaro16 Napisano 14 Październik 2006 Autor Napisano 14 Październik 2006 mały update: http://img271.imageshack.us/img271/8338/nowagc1.jpg szyba w szafce niejest tekstura to jest szkło z fallow i wychodzi taki rozmyty obraz.Niewiem co źle robie żeby było troche jaśniej.Pomocy!!!
Arxis Napisano 15 Październik 2006 Napisano 15 Październik 2006 dziwnie wyglądają szklane naczynka na stoliku, a refleks w szkle na szfce jest jakiś fioletowy, co się tak dziwnie odbija? zmień dywan, gdzieś na stronie był o tym tutorial.
Rekomendowane odpowiedzi