razor1988 Napisano 12 Październik 2006 Napisano 12 Październik 2006 Postanowiłem zrobić pierwszą porządną wizualizacje, dlatego zaczynam od mojego pokoju bo wszystko jest na miejscu. Najpierw wymodeluje obiekty które się w nim znajdują, zaczynając od zprzętu RTV a kończąc na samej boazerii. Wszystko będzie 1:1 a mam taką nadzieję. Nie jest to proste zadanie bo mam mało miejsca, bałagan i sporo przedmiotów na wierzchu :P Oto na próbe pierwszy render :) Wzmacniacz Fisher CA-60
piksar Napisano 12 Październik 2006 Napisano 12 Październik 2006 Oto na próbe pierwszy render :) Wzmacniacz Fisher CA-60 Wypakuj go z kartonu bo nic nie widać
rudylew Napisano 12 Październik 2006 Napisano 12 Październik 2006 jedziesz jedziesz!!! :D:D:D Dalej... mozesz posprzątać między czasie pokój... :)
razor1988 Napisano 12 Październik 2006 Autor Napisano 12 Październik 2006 Narazie mało bo dopiero co zacząłem a nie moge całego dnia spędać przed komputerem :( jest jeszcze nauka //edit zaraz dam postępy tylko skończy się render z moimi wypocinami dotyczącymi nauki oświetlenia w vrayu z których do końca nie jestem zadowolony. Wie ktoś może jak ładnie ustawić(parametry) kamere w pokoju żeby tak perspektywy nie tracić? Bo jak zrobiłem tak jak umiem to jakoś krzywo w kamerze :( (roziary 1:1 4,5m na 5m na próbe)
razor1988 Napisano 12 Październik 2006 Autor Napisano 12 Październik 2006 Dobra teraz małe odejście od tematu bo wrzucam to nad czym pracowąłem/ćwiczyłem przed tym projektem :) doradzcie coś co do kamery bo jak widać na renderze strasznie krzywo jest :( a i prosze o ocene oświetlenia Rendering około 7 godzin GI: Irradiance+light cache wszystko na very high sampling też
razor1988 Napisano 14 Październik 2006 Autor Napisano 14 Październik 2006 Nikt nie pisze :( pust tutaj
maczuga Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 wstaw coś zaraz za te przesuwadła od częstotliwości, bo widać wnętrze tunera.
razor1988 Napisano 14 Październik 2006 Autor Napisano 14 Październik 2006 To nie tuner to wzmacniacz :P
Georgas Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 widze że robisz ardzo solidnie modele i szczegółowo, bardzo ładnie ale sam shader nie bardzo ale to się oceni jak już wstawisz do pokoiku powodzenia
razor1988 Napisano 14 Październik 2006 Autor Napisano 14 Październik 2006 Tylko proszę się nie śmiać że każda część jest z innego zestawu bo w drodze są głośniki "skłdaki" i dvd emp.3 . Ważne że wszystko ładnie gra :) I znowu ja, mała zmiana w teksturce wzmacniacza + głośnik :)
piotrek Napisano 15 Październik 2006 Napisano 15 Październik 2006 Pokazuj modele bez tych fikuśnych shaderów, bo nic dobrego nie wnoszą do renderów.
piksar Napisano 15 Październik 2006 Napisano 15 Październik 2006 Pokazuj modele bez tych fikuśnych shaderów, bo nic dobrego nie wnoszą do renderów. taaaa, i edytuj posty.
razor1988 Napisano 15 Październik 2006 Autor Napisano 15 Październik 2006 Proszę bardzo :P na życzenie bez shaderów. Sorki pokazuje z shaderami bo z przyzwyczajenia :/. Fikuśne w jakim sensie ? Głośnik: Wzmach: 2 ujęcie: Sub: i dvd ,jeszcze nie skończyłem, w poniedziałek dalsza praca :) : @piKsar ok może mogłem go wyedytować ale tamten post był z zapowiedzią :) a drugi z updatem ale i tak nie jestem w tym najlepszy bo na forum widziałem 4 posty pod rząd.
Rekomendowane odpowiedzi