Napisano 12 Październik 200618 l Postanowiłem zrobić pierwszą porządną wizualizacje, dlatego zaczynam od mojego pokoju bo wszystko jest na miejscu. Najpierw wymodeluje obiekty które się w nim znajdują, zaczynając od zprzętu RTV a kończąc na samej boazerii. Wszystko będzie 1:1 a mam taką nadzieję. Nie jest to proste zadanie bo mam mało miejsca, bałagan i sporo przedmiotów na wierzchu :P Oto na próbe pierwszy render :) Wzmacniacz Fisher CA-60
Napisano 12 Październik 200618 l Oto na próbe pierwszy render :) Wzmacniacz Fisher CA-60 Wypakuj go z kartonu bo nic nie widać
Napisano 12 Październik 200618 l jedziesz jedziesz!!! :D:D:D Dalej... mozesz posprzątać między czasie pokój... :)
Napisano 12 Październik 200618 l Autor Narazie mało bo dopiero co zacząłem a nie moge całego dnia spędać przed komputerem :( jest jeszcze nauka //edit zaraz dam postępy tylko skończy się render z moimi wypocinami dotyczącymi nauki oświetlenia w vrayu z których do końca nie jestem zadowolony. Wie ktoś może jak ładnie ustawić(parametry) kamere w pokoju żeby tak perspektywy nie tracić? Bo jak zrobiłem tak jak umiem to jakoś krzywo w kamerze :( (roziary 1:1 4,5m na 5m na próbe)
Napisano 12 Październik 200618 l Autor Dobra teraz małe odejście od tematu bo wrzucam to nad czym pracowąłem/ćwiczyłem przed tym projektem :) doradzcie coś co do kamery bo jak widać na renderze strasznie krzywo jest :( a i prosze o ocene oświetlenia Rendering około 7 godzin GI: Irradiance+light cache wszystko na very high sampling też
Napisano 14 Październik 200618 l wstaw coś zaraz za te przesuwadła od częstotliwości, bo widać wnętrze tunera.
Napisano 14 Październik 200618 l widze że robisz ardzo solidnie modele i szczegółowo, bardzo ładnie ale sam shader nie bardzo ale to się oceni jak już wstawisz do pokoiku powodzenia
Napisano 14 Październik 200618 l Autor Tylko proszę się nie śmiać że każda część jest z innego zestawu bo w drodze są głośniki "skłdaki" i dvd emp.3 . Ważne że wszystko ładnie gra :) I znowu ja, mała zmiana w teksturce wzmacniacza + głośnik :)
Napisano 15 Październik 200618 l Pokazuj modele bez tych fikuśnych shaderów, bo nic dobrego nie wnoszą do renderów.
Napisano 15 Październik 200618 l Pokazuj modele bez tych fikuśnych shaderów, bo nic dobrego nie wnoszą do renderów. taaaa, i edytuj posty.
Napisano 15 Październik 200618 l Autor Proszę bardzo :P na życzenie bez shaderów. Sorki pokazuje z shaderami bo z przyzwyczajenia :/. Fikuśne w jakim sensie ? Głośnik: Wzmach: 2 ujęcie: Sub: i dvd ,jeszcze nie skończyłem, w poniedziałek dalsza praca :) : @piKsar ok może mogłem go wyedytować ale tamten post był z zapowiedzią :) a drugi z updatem ale i tak nie jestem w tym najlepszy bo na forum widziałem 4 posty pod rząd.