tymko Napisano 13 Październik 2006 Napisano 13 Październik 2006 Witam wszystkich! To moja pierwsza praca którą pokazuje na Finished Works 3D. Proszę o Wasze komentarze! http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=de62eec4e77c1896 Link dko VIPa - inne ujęcia i próby. http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=31566&page=2
Gość Deler Napisano 13 Październik 2006 Napisano 13 Październik 2006 ladna robota, z poczatku myslalem ze to jakas kosiarka czy kombajn,teraz wiem ze to .... brembo :) ale fajnie, byloby jeszcze fajniej gdybs zrobil animacje, byloby super
piksar Napisano 13 Październik 2006 Napisano 13 Październik 2006 bardzo ładnie, nadaje się to katalogu czym renderowane ? szumik jak maxwella
Piun Napisano 13 Październik 2006 Napisano 13 Październik 2006 czym renderowane ? szumik jak maxwella no właśnie czy nie za duży z przodu na pierwszym planie ?? tylko to mi jakoś nie podeszło reszta miodek
tymko Napisano 13 Październik 2006 Autor Napisano 13 Październik 2006 Więcej ujęć jest na VIP, tu chciałem umieścić wybraną prace z kilku. Co do rozmyć na pierwszym planie - to był efekt zamierzony. Gdybym zrobił wszystko wyraźnie to być może było by mniej realistycznie tu i tak przesadziłem z przysłoną (Maxwell). Zależało mi na ustawieniu ostrośni na napis. A ten szum możliwe że gdybym zostawił przeliczanie na dłużęj to by zniknął. Render trwał 10 godzin. Pozdrawiam, dzięki za komentarze!
piksar Napisano 13 Październik 2006 Napisano 13 Październik 2006 mógłbyś kiedyś poświęcić trochę czasu i opisać jak w Maxwellu zrobić takie shadery (może pare screenów z ustawień materiałów chociaż)
Homa Napisano 13 Październik 2006 Napisano 13 Październik 2006 Dla mnie bomba tymko! Bardzo mi się podoba, choc w WIPie można znaleźć lepsze ujęcia - kwestia gustu :) Fajnie, że wybrałeś Maxwella. Dobra robota chłopie - Brawo!!!
sokół Napisano 13 Październik 2006 Napisano 13 Październik 2006 mówię też tutaj o Twoim awatarze. Jak są ostre krawędzie, to jpg potrafi nawalić :P
tymko Napisano 13 Październik 2006 Autor Napisano 13 Październik 2006 HXL - co do wyboru to tak wypadło na ten akurat, może dlatego że był ostatni, fajnie że Ci się też poprzednie podobały. Nie wiedziałem który dać na finał. sokół - być może zabardzo przyzwyczaiłem się do jpg, ale sprawdze PNG
Gość Deler Napisano 13 Październik 2006 Napisano 13 Październik 2006 10 godzin ??!! lol troche dlugo, a mialem sie przyjrzec maxwellowi :)
streaker Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 Super shader tarczy, plastik też fajny, ale materiał na zacisku mu tu jakoś nie pasuje, nie wiem, może taki jest w rzeczywistości, ale wizualnie mi się odcina. Jako, że postanowiłem każdej komentowanej pracy dawać ocene, więc dla ciebie -2 za szum -1 za shader na zacisku -1 współczynnik korygujący za mała złożoność sceny ;P i +2 za shader metalu czyli 8/10
pecet Napisano 15 Październik 2006 Napisano 15 Październik 2006 model cudny, shadery jeszcze bardziej :) nie licząc tego na zacisku ofkors, tam chyba powinien być jakiś mały bump i słabsze refleksy, ale może sie myle bo niewidziałem w realu
tymko Napisano 20 Październik 2006 Autor Napisano 20 Październik 2006 Pecet - Zacisk nie jest identyczny w kolorze ani w strukturze lakieru, coś mi się w tym, który zrobiłem spodobało i nie chciałem na siłę tworzyć identycznego z realnym. Myślę że delikatny bump by się przydał ale chyba już zostawię ten zacisk w spokoju. Dzięki Pecet za radę, Pozdrawiam!
Hindus Napisano 20 Październik 2006 Napisano 20 Październik 2006 ładny modeling - pokaż siatke. Hdrii + emitery czy tylko emitery ?
tymko Napisano 20 Październik 2006 Autor Napisano 20 Październik 2006 Cześć hindus! Może nie wrzucę tu siatki, skoro dawałem ją na Wipie, ale dam linka. http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=31566. Albo masz bezpośredni link http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=acbcff1ec4ee8bac Możesz poczuć się moim nauczycielem bo zanim zrobiłem tą prace przejrzałem twoje posty dotyczące Maxwella (prawie wszystkie). Pozdrowienia!
Rekomendowane odpowiedzi