Napisano 1 Październik 200321 l Witam wszystkich Temat ogólnie trudny, Zamierzam namalować;) człowieka szalonego (¶wira) który wszędzie będzie widział kobiety ,usta kobiety,sex,pier¶i, itp Jego choroba czy szaleństwo jest tak silne ze nie może sobie z tym poradzić. Pierwsze szkice i próby namalowania tego dopiero po warsztatach DTM2003
Napisano 4 Październik 200321 l Autor A wiec szkic jest już. ciekawe czy uda mi się z kończyć tak jak to widzę w głowie;) [lol2]
Napisano 4 Październik 200321 l Hehe, z tego, co widziałem na karteczce to fajnie rysujezs, więc 3mam kciuki Birkof... no szkoda, ze tak krótko na warsztatach.. ale c00sh ;(
Napisano 4 Październik 200321 l fajnie by bylo gdybys zamieszal tu z tym \"trikiem optycznym\" - figura i tlo
Napisano 5 Październik 200321 l Autor Chekadeng: chodzi ci o taki blur zeby lekko postacie wydobywały sie z tła? czy chodzi ci o DOF ?
Napisano 5 Październik 200321 l jak dla mnie to troche nie związane z tematem, bo przedstawiasz tylko sexowne panienki- takie mozna zobaczyc wszedzie: w tv, internecie. Wielu ludzi moze tak postrzegac milosc co nie znaczy ze sa szalencami...
Napisano 5 Październik 200321 l Dla mnie moze byc tylko juz kwestia tego jak tu kolorkiami rozporzadzisz bo szkic ciekawy. Nie podoba mi sie tylko ten pan po środku, jakiś taki Kwazimodo Ci wyszedl ;) popraw jego gabaryty i dodaj jeszcze troszke umiarkowanego chaosu do pracki i bedzie ok :) Powodzenia :)
Napisano 5 Październik 200321 l hmmm zgodzę się z WavaMiva, choć tak naprawdę wszystko zależy od wyeksponowania tych otaczających faceta pokus miłości, tego jak on je odbiera.... czy będą to poprostu zwykłe nagie babki z rozkładówki czy jego popaprane groteskowe myśli... powodzenia
Napisano 5 Październik 200321 l Autor Pierwsze kolory wylane;) tak te panienki to będą halucynacje tego szalonego gościa.
Napisano 6 Październik 200321 l a mnie ciekawi jedno...wyżej piszesz...że: Originally posted by BIRKoFF A wiec szkic jest już. ciekawe czy uda mi się z kończyć tak jak to widzę w głowie;) [lol2] dalej mamy jush że Originally posted by BIRKoFF Pierwsze kolory wylane tak te panienki to będ± halucynacje tego szalonego go¶cia. a ja mam takie pytanie...sk±d ta wielka różnica między tumi obrazkami...gdzie podziały się te fotorzeczywiste twarze? I dlaczego pokolorowane wygl±daj± jush zupełnie innaczj niż z pierwszego szkicu??
Napisano 6 Październik 200321 l Pewnie dlatego, ze to pierwsze to strasowane fotografie, do czego Birkoff sie nie przyznal :P
Napisano 6 Październik 200321 l Autor róznią się dlatego ze ja nie lubie fotorealizmu i nawet nie potrawie rysować na fotorealizm, a co do zmiany na początku miałem na rysować takie panienki stojące ale faktycznie lepeij wygląda jezeli to będą halucynacje. czy 3 kolorowy szkic wygląda ładniej? od kolorowego ? hehe kurcze ja tez mam takie odczucie ze łądniej;_) :o DruG: eeee......
Napisano 6 Październik 200321 l Originally posted by DruG Pewnie dlatego, ze to pierwsze to strasowane fotografie, do czego Birkoff sie nie przyznal :P i tu się z Tobą zgodze DruG...ale ciii żeby się nikt nie dowiedział... :P:P:P
Napisano 6 Październik 200321 l hm... no wyglada to na trasowanie, ale jestem sklonny uwierzyc BIRKoFFowi. Co do samej pracy, troche taka ekspresjonistyczna, ale przy tym temacie to bardzo pasuje. Osobiście nie podobają się panienki w wersji pokolorowanej i wcale nie przypominają one halucynacji tylko jakies kreatury. Kolorystyka mi sie podoba... zycze powodzenia i czekam na wiecej
Napisano 7 Październik 200321 l Autor polepszyłem kolorki a teraz robię tło ,później jeszcze powrócę o postaci.
Napisano 10 Październik 200321 l Wyjdzie z tego ciekawa praca w mojej ulubionej surrealistycznej stylistyce :> Miłość w umyśle Szaleńca jest w Twojej pracy tak szalona, że aż się biedny Szaleniec przestraszył. Mam nadzieję, że w tle pojawi się dużo więcej szczegółów. Powodzenia :>
Napisano 10 Październik 200321 l No ten pan raczej woła kolege z drugiej strony ulicy niz wrzeszczy z szaleństwa. Pojawił sie wkoncu typowy dla Ciebie klimat a to bardzo dobrze pracy wróży :) Poza tym, że licze że bardziej prace rozbudujesz bo narazie czuc w niej małą pustkę. Zaczyna mi sie to podobac :)
Napisano 10 Październik 200321 l Nie no ogolnie jest cool. Tylko te postacie bym troche poprawil. I jeszcze te całujące się panienki- te jezyki wygladaja jak jakieś dwa kołki... ogolnie pomysl fajny ale nie przepadam za takim stylem
Napisano 10 Październik 200321 l Autor tak tło jeszcze dopracuje tak samo panienki, jezeli znajde czas wolny. a co do stylu to styl jak styl najnormalniejszy surrealizm;:D od fotorealizmu jest aparat cyfrowy ;) dzięki wszystkim za komentarze
Napisano 15 Październik 200321 l no wiec tak : 1. ta laska z lewej na maxa to ma ta glowe jakis nienaturalnie (tak jakby byla odcieta i zle przyklejona - przesun ja troche w lewo i w tyl :-) ) 2. hmm te dwie lesby to maja dziwne usta i proporcje twarzy (popracuj nad nimi - chyba ze tak mialo byc) resza mi sie podoba, jakby co to moze cos mi sie wydaje - nieznam sie. pozdroffka.
Napisano 16 Październik 200321 l Lubię twój styl i podoba mi się twoja praca prócz postaci.I przez to jakoś ona do mnie nie przemawia :|
Napisano 16 Październik 200321 l Cos z jego wyrazem twarzy zró bo psuje całą prackę, ten człowiek nie wygląda na szalonego, raczej układa sobie fryzure i śpiewa :) Co do reszty sie nie czepie ale pustka prawego dolnego rogu lekko zachwiała Ci kompozycje. Nie mowie zeby cos tam pakowac ale moznaby cos poprzesuwac minimalnie i bedzie git. Popracuj bo świetna to pracka bedzie :)
Napisano 16 Październik 200321 l Te panie sa jakies takie zdeformowane, a piersi tej po lewej maja \"zeza\" :P Dalej sie upierasz, ze ten pierwszy \"szkic\" sam namalowales? :)