Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

przymierzam sie do kupna karty graficznej. Moj komp jest stary wiec w gre wchodzi tylko agp.

Obecnie ciagne na jakims geforcie fx i nie jestem zadowolony bo mialem z nim problemy od poczatku.

myslalem o radeonie x1650 z 512 ramu. Nawet znalazlem modelik hisa ale cos nigdzie go nie maja dostepnego.

Jezeli ktos moglby doradzic jakas naprawde niezla karte w cenie 400-600 złotych bede wdzieczny

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 921
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Napisz coś więcej o swoim sprzęcie, bo jeśli rzeczywiście jest stary, to może się po prostu nie opylać ładowanie w niego zbyt mocnej karty. Napisz też do czego jej potrzebujesz. Tego Radzia co napisałeś bym nie brał bo ma pamięci tylko DDR2, a prawdziwy X1650Pro powinien mieć DDR3. Znacznie szybszy będzie Sapphire X1650Pro na AGP z 256 MB DDR3, jest w dodatku tańszy, a 512 MB i tak nie potrzebujesz. Już zamiast tego HIS’a wolałbym jakiegoś pasywnego 7600GS albo tańszego 6600GT z allegro.

Napisano
  • Autor

athlon xp 2600+

1,5 GB RAM ddr2 taktowania nie pomne

karta graficzna obecnie geforce fx 5600.

Komp generalnie daje rade, chodzi jedynie o to ze grafika zaczela sie sypac i potrafi mi zwiesic calego kompa, wiec chce ja wymienic, a przy okazji strzelic sobie cos co bedzie potrafilo uciągnąć gęste siatki w viewportach i przyspieszyc podglądy w programach do edycji video.

Calosci wymienic raczej nie sposob bo dotacji nie dostane (w dużej mierze nie mam niezaleznosci finansowej)

KLICEK: No pewnie że najmocniejszą, tylko żeby cenowo mnie nie wgniotlo w ziemie (patrz zdanie wyzej)

Napisano

DDR2 to na pewno nie masz ;)

Osobiście wziąłbym chyba jednak pasywnego Gigabyte GF7600GS za ok. 470zł. Nowych GF6600GT już praktycznie nie ma, a używane na allegro wydają się dość drogie jak na używane (no i zawsze to jednak w sklepie to nie to samo co na allegro). Radeon x1650Pro którego podałem wcześniej, jest w prawdzie szybszy, ale i o 100 droższy. A już chyba nie ma sensu zbyt dużo kasy ładować w AGP. A poza tym te Radeony są dość „nierówne” w swej wydajności, dlatego chyba bezpieczniej kupić GF7600GS.

Przesiadkę na PCI-E też możesz rozważyć. Używane Athlony XP całkiem nieźle stoją. Spokojnie wystarczy na jakiegoś Semprona, a i do Athlona 64 3000+ niewiele by trzeba dokładać.

Napisano
  • Autor
DDR2 to na pewno nie masz ;)
no dobra sciemnialem bo nie pamietam co tam siedzi ;p

dzieki za rade, tez wlasnie zaczalem sie zastanawiac nad tym gf7600

a co do przesiadki na pci-e to juz sie wiaze z wymiana calego kompa raczej, a to raczej ciezko

Napisano

witam

Chcialem sie dowiedziec co sadzicie o karcie GeForce 7300GT Gigabyte 256MB

chcialem jej uzywac do modelowania w maxie, obecnie mam fx5200 i jest straszna i chcialbym ja zmienic na jakas inna w okolicach cenowych 350 zl.

Pozdrawiam

Napisano

pozwole sobie zacytować RA :)

W max'ie 8 - 12mln poly i tnie

W max'ie 9 - 44mln poly i tnie

GeForce 7300GT od Galaxy. :)

Testowałem na powielonych boxach z turbosmoothem ustawionym na 5. Pewnie nie do końca miarodajne, ale jakiś ogląd na sytuację daje. :)

myśle że całkiem nieźle wypada :)