Skocz do zawartości

Tutki na modelowanie budynków

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Czy zna ktoś jakieś linki do tutoriali w których można zobaczyć podstawy modelowania budynków(tylko budynków)

Z góry dzięki

• Odpowiedzi 7
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

W moim przekonaniu modeluje sie lepiej budynki w autocadzie z kilku powodów.

1 jest taki że wszystkie branze pracują w tym sofcie wiec wszystkie rysunki są w nom dostepne i budowane z jego specyfiką.

2 To to że modelowanie bryłowe jest jakby stworzone pod to własnei a tam to podstawa.

Dlatego nie niejest to oczywiste tak jak nie widziałem tutków ukierunkowanych na to niestety

PS

Alternatywa moze być archicad ale go nie lubie i nie bede sie wypowiadał

Napisano

marzaj: jeśli chcesz projektować budynki to tak jak wspomniał damusTo w AutoCADzie czy innym oprogramowaniu inżynieryjnym.

ale jeśli chcesz jednak po prostu pomodelować sobie budyneczek zza okna to każda metoda jest dobra, włącznie ta z modelingiem samochodów czy postaci.

zaś tutoriali jest mnóstwo, wystarczy poszukać.

Napisano

A modelowaliście kiedykolwiek w 3ds budynki że tak bardzo jesteście negatywnie nastawieni?? Ja robie modele budynków w 3Ds. A obrabiam w Photoshopie. wychodżą nawet ciekawie chociaż nie mam dużego stażu w

3Ds. Jeśli marzaj masz chęć to śmiało modeluj w 3Ds. Co prawda jest to może bardziej czasochłonny sposób ale efekt jest lepszy. Pozdro

Napisano

hym, ja nie wiem czy modelownie jest tu wogóle dobrym pojęciem. Jak już to projektowanie i zgadzam się że programy typu cad są najlepsze do tego - wkońcu po to je napisano:P Owszem można w maxie robić wnętrza itp, koncepty itp. Ale główny projekt to już zupełnie co innego, a o projektach budowlanych, których napewno nie da sie zrobić w maxie nie ma co mówić nawet:)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności