Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano
  • Autor

Zrobilem nowa pozycje Pana Trupka - wydaje mi sie ze jest lepsza niz poprzednia. jakie jest wasze zdanie ?

PS. DODAJE KONCEPT - TAKI JAKI MAM W PLANACH :)

1jt1.jpg

• Odpowiedzi 90
  • Wyświetleń 7,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

wygląda o niebo lepiej ale nie strzela sie tak z łuku :| :) trzyma ten łuk jak kałacha a łuki przystawiało sie bardziej do oczu i CHYBA za słabo naciąga cięciwe - te 2 rzeczy nie nadają dynamiki a wręcz ją kradną ;)

Jest jeszcze jedna zrecz... albo ten szkielet jest Legolasem i strzela 3ma strzałami na sekunde albo masz błeda :p Znaczy się gośc ma strzałe w oku a szkielet stoi ze strzałą w łapach... Zrób go w takim razie może z podniesionym lekko łukiem (po strzale z luku sie go podnosi) i oczywiśćie bez strzały? To tylko moja propozycja - pozdrawiam i życze powodzenai dalej

Napisano
  • Autor

Godzil - sluszna uwaga :) Co do tej "dynamiki" - to jest szkielet i on ma niebyc dynamiczny - ma byc sztuczny wrecz :) ale postaram sie to jeszcze poprawic.

Pytanko co do konceptu - moze ma ktos jakies uwagi ? Akcje umiejscowie w

a)jaskini

b)lochach

c)nie mam pojecia :P

tak sie bawilem texturka panerza i takie cos wymodzilem :) i zastanawiam sie czy isc dalej tym torem czy moze zaczac calkowicie od innej strony texturke ?

Mi osobiscie sie podoba - jedynie przydalo by sie dopracowac te "szramy"

zbroja1ct5.jpg

Napisano

Z racji że jestm konserwatystą [dziś to się nistety źle kojaży] i maniakiem D&D to opowiem się za lochami.

Koncept bym zmienił. W tym co pokazałeś pomijana jest postać rycerza. Ja bym to pokazał trochę zza pleców trupka, tak by rycerz był widoczny w całej okazałości.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

wiem BLADE ze ci sie nie podoba zbroja ale taka zostanie i kropka :)

Napisano

Ja bym tego trupola na jakims mrocznym miejscu umescil tak jakby skraw polany noca i tyle pelono dziwnie czerwono sie swiecących oczu z lasu,przelatujące wysoko nietoperze,napewno bym wysoką trawe tez zrobil, no i w scenie takiego pacholka do ktorego trupol strzal z luku oddaje, iten pachoł miałby jeszcze pochodnie pierwsza strzala ktora go ugodzila powalila go a pochodnia zaczela by pikowac w powietrzu:)

Nom to chyba tyle pewnie duzo mam bledow frazowych mniejsza z tym wkoncu sie polskiego nie ucze tylko Angielskiego bo mieszkam w Londynie;]

Pozdro Zibi i bierz sie ostro za pracę wybier lochy albo tą mroczną polankę:P

Napisano

1. Takli Łuk sie wygina....a nie sama cienciwa sie wyciaga!!!cięciwa musi byc zawsze naprezona a nie tak ajk u ciebie !!

2. ten sztylecik to do czego?Befsztyka?? bo troche malutki!!

3. żebra mi sie nei podobają!!

Napisano
  • Autor

Nie bawilem sie lukiem wiec nieweim jak sie on wygina -ale to zaden problem poprawic ;*

Sztylet jest bo dawali w promocji do miecza :D

A zeberka sa takie nijakie bo to tylko prowizostka ;]

Napisano

HAHAAH W PROMOCJI!!! Zabijają mnie czasem Twoje posty :P:P:P:P To fantasy, bajka jakby, zostaw taki sztylet ;)

Ale fakt - łuk sie wygina. Co do tekstury to ja bym nie robił tak szram tylko BUMPem np. a LOGO zrobił też teksturą a nie wycinał...

Co do miejsca to Polana by była najlepsza ale... grałes w gothic'a? Tam było miejsce że szkielety wystepowały na kawałku polany ale przy jakby kamiennym kręgu... może wiec w te stronę? I taka myśli mi sie nasunęła... a może ki9lka szkieletów i kilku rycerzy? >:)

ACHAAA i to wycięcie na zbroji nie jest czasem logiem ORKÓW z Dawn Of War? >:) Nie kojarzy mi sie ze szkieletami na pewno ;)

Napisano
  • Autor

W Gothika gralem ale daaaawno i bardzo malo. Szramy i logo to displacement. To "logo" znalazlem szukajac ladnej "dloni Sarumana" z Wladcy - a ze to sie nawinelo to sprobowalem :) Mysle czy nie dodac jeszcze jednego szklieleta ktory biegnie z mieczem i tarcza - dzis pokombinuje.

Nie mam jednak zbyt wiele czasu, 14 listopada ide do woja i chcialbym skonczyc prace.

Napisano

Hhaha do woja idzie ja tam nie musze:P bo z kraju ucieklem heeh

A co do tej polany to ten krag pasuje tylko go tak gdzies w rogu najlepiej bedzie umiescic, wokol tego kregu zrob jakis nekromantow czy kultystow to bedzie niezle wygladac. a w gothica gralem tylko w 1 czesc calkiem mi sie podobal ale nie mam czasu by grac w crpg gry.

Napisano

ja myślałem zęby cała scena była jakby W krągu, żeby ludziki biegały i sie chowały za filarami i wogóle...

Napisano
  • Autor

az takich zdolnosci + czas to niemam :)

PYTANKO - ma ktos pomysl na material rekawic, pasow i butow ? za cholere mi nic dobrego nie wychodzi :(

Napisano

Wpisz stringi i gacie dla kobiet o szczuplej sylwetce w google.

sorry za krotki post:P

Napisano

czysty i blyszczacy on zamiast brudnego i plesniejacego, tak

Napisano
  • Autor

brudem itp to ja sie zajme w postprodukcji :)

Specjalnie dla Badyla - wersja brudna i plesniejaca ;) - to tylko pare min w ps wiec sie niesmiac :) mazalem na slepo sobie :)

trupekzgnilyak2.jpg

Napisano

brudna wersja lepsza :P ale fajnie wychodzi... Tylko rękawice sa jakieś za puste, zrób im szwy czy paseczki jakieś dla smaczku ;) Do reszty sie nie czepiam - fajnie wychodzi (naucz mnie robić na SPLAINach ;( )

Napisano
  • Autor

heh faktycznie strzala sie zrobila w srodku :D ale jak to niewiem - chyba podczas wyginania luku jakos sie tak zrobilo dziewnie :)

SIE POPRAWI sie samo :P

Napisano
  • Autor

Odswierzam :)

A wiec narazie sterylnie prosto i bez balaganu - ale spokojnie - narazie to tylko sciany :) Taki klimacik mi sie zrodzil w glowie - teraz zajmne sie tym pomieszczeniem odpowiednio - lancuchy, jakies smieci, skrzynie itp :) prawdopodobne ze w kanale znajdzie sie jakas lodka. Bardzo mozliwe ze z mojego konceptu wyjdzie nici i powstanie nowa scenka

lpchygd8.jpg

Napisano

szczerze to bym zrobił nową ale tylko dlatgo ze kanałów i lochów mam "po tąd'. Las, polana, kanion, nawet jaskinia... ale czemu ciągle te lochy! xD

I chyba kiepsko nałożona tekstura na łuk nad kratą...

Napisano

w Morrowindzie i w oblivionie sa podobne kanaly... Jak uda sie Ci stworzyc podobny klimat, to bedzie extra.

Pozdrawiam!

Napisano
  • Autor

Godzil - dla mnie lochow nigdy dosc :) Nigdy ich nie robilem i zawsze musi byc ten pierwszy raz. Jesli zrobie kiedys kolejna scenke fantasy to na pewno bedzie w takich klimatach jakie lubisz :)

A co do kolejnego updata - Postanowilem nie ruszac jeszcze tych scian zabardzo (dodalem jedynie wieszkego bumpa i displecemnt. Podloga jest do wymiany - luki dostana nowa texture - krawedzie scian chce powytargac aby nie byly takie proste :P Pobawilem sie oswietleniem i nawet podoba mi sie tak jak jest tylko

- JAK ZROBIC LADNY OGIEN ? Bo ja albo nie umiem albo ten maxowy jest do kitu :} (max8) moze ktos cos doradzic ?

os. chcialem dodac ze sufit jest ok - ma ladnego bumpa i dis jednak jakos sie plaski przy tym swiele wydaje :) - a po prawej w kanale dodam takie ciemno niebieskie/fioletowe swiatlo delikatne :)

lochygi500fb4.jpg

Napisano

no LEKKO za jasno... A płomień zrób JPGiem jakimś! W quak'u znalazłem kiedyś jpgów kilka z któych animowałem plomień. Mapy ścian ladniejsze ale łączenie ściany i sufitu/podłogi jakoś za proste... nie zapomnij i jakimś bajzlu w stylu deski czy kamienie...

Napisano
  • Autor

Dorobilem taki klatki ktore beda wisiec nad woda - bede tam zamykal niegrzeczne dzieci ktore daja brzydkie komenty na tym forum :*

1yt7.jpg

Napisano

Brzydkie są:P zrób je bardziej je rozciagnij i zmniejsz prety na bokach, bo tak wogóle małe te klatki sa;}

Napisano

takie klatki nie muszą być duże chyba;p ale mi tez sie ne podobają... jedna max 2 by starczyły bo sie robi bajzelek ;) Mam prośbe, mozesz mi pokazać DISPLACE'a ścian? Bo mam problem z robieniem fajnych DIS'ów i bym chciał podpatrzeć :P

Napisano

Kurde mam włączone :O No nic cos sie spsuć musiało... w każdym razie dzięki za dispa... we'll be in touch :P

Napisano
  • Autor

A wiec dopadlo mnie jednak :( - totalny brak weny i pomyslu jak zapenilnic scene :( Moze ktos mi podsunie jakies pomysly ?

Tak z nudow porobilem swieczki - mysle czy moze nie zrobic jakis oltarz na srodku bo pusto tu bedzie jak cholera :(

Druga sprawa - Render Bez Gi wyglada jakos ciekawiej - jak wlacze GI to mimo malych wartosci (200) to jasno w tej scenie jak w dzien :(

Mental Ray jakos ciezko to robi...ale przy nim zostane :)

Napisano

porozrzucaj ajkies kosci, czaszki. Moze jakas rozawlona beczka... Wszystko moze byc... Ołtarz jak dla mnie to juz przeginka. :)

Pozdrawiam!

Napisano
porozrzucaj ajkies kosci, czaszki. Moze jakas rozawlona beczka... Wszystko moze byc... Ołtarz jak dla mnie to juz przeginka. :)

Pozdrawiam!

Popieram :) pozdro

Napisano

ładne światełka ,woda [której niestety nie widać:P] ,ołtarzyk wypas..

dziwne cienie pod tymi pochodniami[bardzo ostre ] sufit mi sie nie podoba ale to tak subiektywnie:P

Napisano

Żadnych ołatarzyków! niech forma nie pzrerasta treści... jak kolega napsiał, i ja już kiedyś wcześniej, smieci, beczki itp...

Dodaj kratke ściekową, jakieś rury może? przewrócone szafy czy łódke... nie wiem! MYŚL :P

Napisano
  • Autor

a wiec zeby nie bylo ze spie - to podlubalem tam troszeczke, A wiec tak:

1nh0.jpg

delikatnie pobawilem sie renderkiem z nudow w ps :)

- Ujecie zostanie chyba takie albo ulegnie NIEZNACZNEJ zmianie - pozyjemy zobaczymy.

- Model klatki jak mi starczy checi i nie zapomne - do poprawy

- ogien - postaram sie cos wymyslic. a jak nie to recznie go jakos poprawie

- w sumie to poprawek jescze sporo mnie czeka. Ale powoli do przodu. mam jeszcze tylko 10 dni :(

Teraz biore sie za cienie bo wygladaja koszmarnie ;)

I tu takie pytanko - za cholere nie moge zrobic Soft Sadow :( Ustawilem w renderze zeby byly. daje dla omni Area Shadow i niebardzo wiem co poustawiac alby wyszly ladne miekkie...moze ktos cos podpowie ?

Napisano

Jeśli używasz zwykłego maxowego rendera to kiedy dla omnie dajesz typ "Area Shadow" to pojawia sie zakładka z taką wlasnie nazwą. tam masz opcje "Shadow Integrity" i "Shadow Quality". Tymi opcjami sie baw - a dokładniej je zwiększaj, ja to robie troszke intuicyjnie aż mi wyjdzie coś co chce. Te opcje niżej mogą Ci pomóc też ;) Ja tak uzyskiwalem miękke cienie... pozdrawiam!

P.S. Prosze zerknijcie na ten link

http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=32262

bo potrzebuje pomocy a mało osób mi odpisuje tam :'(