Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

co powiecie na taki zestaw??

intel 2c2 E6400 - 969,00

Asus P5B - 529

Kingstone 2x1024 - 998,00

Asus 7600 GS 512mb - 589,00

Baracuda 330 GB - 399,00

dvd - 130,00

obudowa (400W) - 169,00

lacznie daje = 3783,00

co o tym sadzicie... nabardziejj mi zalezy na opiniach o karcie graficznej i plycie glownej (czy dobry wybor?)

• Odpowiedzi 19
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

grafe bardziej sie oplaca galaxy 7900GS ~700zł a switnie by bylo MSI 7900GTO ~1000zl

obudowa z zasilaczem za 170zl zapomnij lepszy zasilacz min.Chieftec z tych najtanszych

Napisano

A co w tym max'ie będziesz robił?

Bo to ważne w sumie, do arch. potrzebujesz głównie mocny procesor i ram (rendery...), a do scen z dużą ilością polygonów przydałaby się dobra karta.

No chyba, że to do wszystkiego po trochu, to wtedy Bzyku dobrze radzi z tym galaxy. :)

Napisano
  • Autor

generalnie do architektury... hobistycznie do innych scen... dlatego przyciolem na karcie... a dodalem ramu... chociaz szczerze mam nadzieje ze ta karta uniesie i dosc skomplikowane medele... jest faktycznie taka duza rosznica miedzy 7600/512mb a 7900/256 ??

Napisano

Pierwsza moja myśl - olej 512mb na karcie.

Druga - to samo. ;)

Napisano

Jesli chodzi o procesor to nie wiem czy jest sens brac E6400 pewnie E6300 jest niewiele gorszy. Jesli chodzi o grafike to 512 MB pewnie raczej ma znaczenie tylko w grach przy doczytywaniu textur. U siebie mam wlasnie 7600 GS firmy Gainward z pasywnym chlodzeniem, odpada problem z szumem, zacieraniem sie wiatraka i klopoty ze znalezeniem odpowiedniego jak cos mu sie stanie, karta ma 256 MB i wszystko chodzi calkiem znosnie, jedyny minus to brak OC w tym przypadku :)

Natomiast radze zainwestowac w dobry zasilacz, na tym polu polecam Tagan'a moc wg. uznania, praktycznie nie slyszalny gdyby nie dysk twardy to nie wiedzialbym ze jakis komputer obok mnie stoi :)

Napisano
  • Autor

w sumie to bede zadowolony ze wszystkiego co ma napis inny niz Geforce 2 MX 400 :]

Napisano

Jestem zadowolony. Frame rate zalezy od modeli i scen tak wiec ciezko napisac dokladnie.

Napisano

bierz 7600GT z Galaxy super karta, ja mam jeszcze na referencyjnym pcb ale karta wymiata(poprzednio nieszczęsny fx5200)

Napisano
  • Autor

hmm... a co powiecie na msi 7600 za 779 ??

co do zasilacza... to jest jeszcze jaks roznica miedzy zasilaczme za 100zl a 250 procz tego ze inaczej brzmią ?? :]

Napisano

nitoprek no pewnie ze jest, zasilacz markowy (od ok. 200 zł) gwarantuje stabilnosc systemu, wydluza zywotnosc podzespolow, no i do tego jest cichy. Naprawde warto dopłacić - dla swietego spokoju, minimalna moc oczywiscie 400 W.

dobranoc;)

Napisano

nitoprek to jets proste a nawet banalne zaczynajac od PFC czyli zabezpieczen ich ilosci a wprzypadku takiego za 100zl ich brak no moze poza jednym bezpiecznikiem heh dalej lecac stabilnosc napiec bez i pod obciazeniem a na koniec mozna by porownac 300W porzdnego zasilacza a 400W jakiegos shitu i pewnie wyszlo by na to samo

za 779 bierz z miejsca 7900GS

Napisano

heh, ja mam zasilacz mode com 350W za jakieś 70zł. :D

Były nauczyciel inf. mojego brata teraz ma sklep komputerowy i stwierdził (jak kupowałem zasilacz u niego), że mode com'a jeszcze ani razu w serwisie nie widział, a po sklepie walają mu się drogie zepsute zasilacze oddane przez "szczęśliwych" posiadaczy.

Więc lepiej wybierać zasilacz, a nie firmę. :)