netu Napisano 2 Październik 2003 Napisano 2 Październik 2003 zrobilem dlugopis za pomoca standardowych narzedzi maxa. chcem jeszcze zrobic jakis text na tym dlugopisie. czekam na wasze uwagi. wszelkiego rodzaju .....
netu Napisano 2 Październik 2003 Autor Napisano 2 Październik 2003 mzm jeszcze jeden zagubiony render bez kubka
trzy budziki Napisano 2 Październik 2003 Napisano 2 Październik 2003 Jak dla mnie fajny, ale z kubkiem. Wydaje mi się, że odbicia (chyba, taka ciemna smuga na sługopisie) są za mocne. Cień na podłożu (od długopisa) wygaląda dla mnie dziwnie. Nie jestem pewien, ale tak jakby on nie do końca leżał na podłożu. A kubek bardzo mi się podoba. :);):)
Vetis Napisano 2 Październik 2003 Napisano 2 Październik 2003 jak dla mnie olowki sa za krotkie i te odbicia (na kubku malo real ) poza tym to jest fajnie
kulexy Napisano 2 Październik 2003 Napisano 2 Październik 2003 troche te kolorki takie dziwne... niewiem, moze mam faze....
netu Napisano 2 Październik 2003 Autor Napisano 2 Październik 2003 ok postaram sie zrobic jak najszybciej nowe rendery a poki co to ten dlugopis bez kubka mi sie nie wgrywa i chyba go zle zamiescilem wiec jeszcze raz.
trzy budziki Napisano 3 Październik 2003 Napisano 3 Październik 2003 EE, no bardzo fajne, ten długopis mi się podoba.
netu Napisano 4 Październik 2003 Autor Napisano 4 Październik 2003 troche poprawilem ten z kubkiem. a i jeszcze jedno. jest teraz druga w nocy i przed chwila skonczylem renderowac i to metalowe przy olowku juz zrobilem jasniejsze bo cos ciemne jest.
Marcin_ps Napisano 4 Październik 2003 Napisano 4 Październik 2003 nadal wyglada jak zrobiony na kompie moze brazil lub vray pomoze ?( ale patrze na kubek i chyba widze brazil glass ?)
netu Napisano 4 Październik 2003 Autor Napisano 4 Październik 2003 nie. wszystko robilem bez niczego. v-ray\'a wlasnie mi kumpel sciaga. do szklanki i do kubka uzywam raytreced(nie wiem jak sie pisze ale wiesz o co chodzi) materialu z falloffem. mam jeszcze jeden render ale sie chyba duzo od poprzednie go nie rozni.
B3n0l Napisano 4 Październik 2003 Napisano 4 Październik 2003 Bardzo fajne, ale dziwne wydaje mi się odbicie długopisu w kubku(oczywi¶cie to drobiazg, więc jest spoko)
netu Napisano 5 Październik 2003 Autor Napisano 5 Październik 2003 jak mi kumpel sciagnie v-raya to sprobuje cos zrobic z tym odbiciem(bo mi tez sie nie podoba) a zwyczajnym renderem to duzo nie zdzialam (troche brak mi wprawy a poza tym zeby sprawdzic czy mi dobrze wyszlo to musze renderowac ciagle obrazek i wkurza mnie ze to sie tak dlugo robi). wiec czekam na v-raya
Marcin_ps Napisano 6 Październik 2003 Napisano 6 Październik 2003 hmmm raczej on ci tak bardzo nie przyspieszy jesli chcesz GI bo bez tego wyglad ci sie raczej strasznie nie zmieni moze bys jeszcze jakies wtedy caustic + fotonki wlaczyl :) pobaw sie a efekty pokazuj na forum
Bacry Napisano 6 Październik 2003 Napisano 6 Październik 2003 proponuje ustawić dla szkła pełną przezroczystość, a fallof ustawić na fresnel. Zobacz jaki biędzie efekt. Jak chcesz się bawić scanlinem to dodaj jeszcze jedno źródło światła w opcajch ilumination ustaw tylko szkło i zmień cień na biały. Troszkę pokombinuj i uzyskasz bardzo ładny (no może przesadzam) caustic.
roball Napisano 7 Październik 2003 Napisano 7 Październik 2003 Marcin_ps moglbys wywalic ten irytujacy automatyczny odnosnik do twojej nyski? kto chce to kliknie z gory dzieki i sorry za offtop
Marcin_ps Napisano 7 Październik 2003 Napisano 7 Październik 2003 wsumie mial to byc taki haczyk :) pewnie sie kilka osob juz zlapalo ale bede musial to zmienic na przyciski zmienie i dodam inne wipy jeszcze :)
netu Napisano 7 Październik 2003 Autor Napisano 7 Październik 2003 no sprobuje sie tymi opcjami falloffa i przezroczystosci pobawic. chwilowo mam przesrane w budzie ( na szczescie juz sie konczy) i dopiero niedlugo bede mogl cos wyrenderowac. postaram sie jak najszybcie. moze za jakies kilkadziesiat godzin :)
netu Napisano 8 Październik 2003 Autor Napisano 8 Październik 2003 no to znalazlem chwilke. oto co udalo mi sie zrobic. w sumie to nie jest to co chcialbym osiagnac :( ale cos jakby lepiej
netu Napisano 12 Październik 2003 Autor Napisano 12 Październik 2003 no cos tam jeszcze sprobowalem zrobic. zobaczcie. chyba jest za duze to odbicie szklanki w stole i to szklo troche malo real. no nie wiem...
wiggles Napisano 12 Październik 2003 Napisano 12 Październik 2003 doloz kartke z jakims tekstem tam,i wedlug mnie napis na dlugopisie powinien byc albo wklesly albo po prostu nadrukowany
blood_brother Napisano 12 Październik 2003 Napisano 12 Październik 2003 Przydaloby sie aby szklanka tez rzucala jakis cien pobaw sie caustic. Pozdro[piwo]
netu Napisano 13 Październik 2003 Autor Napisano 13 Październik 2003 a te cienie nie przeszkadzaja? (ten od dlugopisu [slabo go widac ale nie wiem czy w ogole jest potrzebny]) a moze te odbicia w podlozu moze jakos zrobic zeby stopniowo zanikaly a nie ze cale obiekty odbija (a tak w ogole to jak to zrobic?) pozdrowienia!
Swietlik Napisano 15 Październik 2003 Napisano 15 Październik 2003 mógłbyś dorzucić to do jakiejś scenki gdzieś na biurku przy zeszytach czy komputerze bo strasznie pusto. I ogólnie wygląda już coraz lepiej. ;)
Anonymous Napisano 16 Październik 2003 Napisano 16 Październik 2003 no troche pusto jest. yen zeszyt bylby pewnie dobry przy tym. sprobuje cos tam dolozyc. teraz tez sie za gitare zabralem. moze niedlugo ja na forum wystawie. pozdro...
Rekomendowane odpowiedzi