Jonasz_Real Napisano 23 Październik 2006 Napisano 23 Październik 2006 Witam, zakładam ten wątek, bo potrzebuję waszej pomocy. W sobotę moja koleżanka obchodzi urodziny. Troszkę wolnego czasu jest. Chciałbym namalowac jej cos fajnego. Dzisiaj wyskrobałem ten oto obrazek. Na pierwszym planie będą maskotki, jeden z prawej strony, będzie trzymał tort urodzinowy itd. Będą w ukryciu. Więc, bardzo chciałbym utrzymac w azjatyckim klimacie. Nie wiem, może powinienem namalowac tylko bambusy? Bardzo proszę o konstruktywną krytykę. Co jeszcze byście mi doradzili? Pozdrawiam P.s. Celowo maluję jej dzieciństwo, jest już duża ;)
JakkaS Napisano 23 Październik 2006 Napisano 23 Październik 2006 Moim zdaniem wywal ten tort i maskotki - zostaw sama postac - bardzo fajna twarz ci wyszla. I faktycznie jakis taki klimat i atmosfera skupienia panuje w rysunku. Wywalil bym tez te czernie z tylnego planu...przez to mocniejszy byl by kontrast z tymi konarami na 1 planie. No to tyle pitolenia - moze cos sie przyda... a maskotki taka tandeta pojada...sorry takie moje zdanie... Nie zepsuj pracy - fajnie sie zapowiada! :D Pzdr Kuba
miriam Napisano 23 Październik 2006 Napisano 23 Październik 2006 Witka ;), Częściowo popieram kolegę :), ale skupiłbym się raczej na bohaterce . . . w sumie jak by nie było jako główny temat pracy . . . za dużo przestrzeni ponad nią . . . ogranicz kadr do bohaterki + dodaj przestrzeń z lewej strony pracy ;) . . . a co do klimatu, kwiat kwitnącej wiśni ;) jakaś pagoda w tle babusów zostaw w spokoju :] . . . może to Cię jakoś naprowadzi . . . leciutkie podkreślenie klimatu małymi detalami z lewej strony. I skup uwagę na dziewczynie . . . Pozdrawiam :) i powodzenia
tymko Napisano 23 Październik 2006 Napisano 23 Październik 2006 Jonasz_Real moim zdaniem jak chcesz zrobić dobre wrażenie na dziewczynie to nie używaj tak dużo czerni. Zrób raczej kolorowo i z dużą ilością światła. Więcej optymizmu bo tu zrobiłeś klimat zadumania (nawet na czasie ale nie na urodziny). Namaluj jej wesołe dzieciństwo. Powodzienia!
S_X Napisano 23 Październik 2006 Napisano 23 Październik 2006 Jonaszu to dla mnie???? Ach jakie piękne, przyjdź proszę na moje urodziny, spróbuję udać piękne rozczarowanie. :D:D A tak na uboczu to nawet nieźle to wygląda wszystko, tylko faktycznie...więcej szczegółów na bohaterce, bo jakoś ona ginie w tych gąszczach. Tort idzie dla biednych, wyrzuć go z planu, bo niepotrzebnie wzrok sprowadza do prawej dolnej strony obrazka. Głównym planem jest tutaj bohaterka, więc na niej się najbardziej skup, a także na tych dwóch czerwonych pstrokatach - poszczególnij je i tego który jest obok głowy ściskookiej chinki uwydatnij, by on na pierwszy ogień zwracał wzrok, wzrok następnie przejdzie na twarz chinki i tu zdziwienie :}. Tak powinno być wg mnie. Pozdrawiam
leszek_lenia Napisano 23 Październik 2006 Napisano 23 Październik 2006 ciekawy obrazeczek...ja natomiast popracowałbym troche nad tymi gałązkami...poszukał koloru itp bo jak narazie to mi przypomina czarne wyciete otwory.. (lepiej chyba unikac czerni) aaaaa i jeszcze twarz! dodaj wiecej swiatła uwydatnij to i owo , poki co strasznie płaska jest :) tak mi sie skojazyło : http://www.leszekartmd.republika.pl/dziewc.jpg tyle ode mnie , powodzenia :D
yuki Napisano 25 Październik 2006 Napisano 25 Październik 2006 podoba sie, klimat jak w bajkach Miyazakiego :)
Jonasz_Real Napisano 25 Październik 2006 Autor Napisano 25 Październik 2006 Uff, prawie skonczyłem, jeszcze godzinka i pracka będzie skonczona. Tylko mam problemy ze światłem, które ma padac na drzewa. Z głowy to ciężko będzie. Spoglądam jutro z natury. Jeśli będzie słoneczko. :) Jakkas-Thank. Racja, ze bez tego tortu lepiej wygląda. Twoje rady na pewno mi się przydały. MCMiriam-Dzięki. Kadr został ograniczony, i dodałem trochę detali, może byc teraz? :) Tymko-Thq. Starałem się ograniczyc tej czerni, ale nie łatwo jest nim nie malowac. S_X- Niestety to nie dla Ciebie. :D Cieszę się, że Ci się podoba. Od tej chwili, zacznę używac szerokiej gamy kolorów, dużą ilością różnic pędzelków. leszke-lenia-dzięki, czy wciąż jest płaska bo już nie widzę. Muszę odpocząc teraz. Może potem, wypatrzę te błędy. Heh, Yuki, w ostatnim momencie dopisuje Cie. Dzięki, dzięki !
miriam Napisano 25 Październik 2006 Napisano 25 Październik 2006 Witka :] to znowu ja . . . Fajniej wygląda teraz . . . ale 1. :] 2. Daj jakiś element, na tej gałązce, ponieważ dziewcze zerka na coś w kierunku gałązki, lub też na nią. a sama gałązka wygląda mało "apetycznie" 3. Pracuj dalej ;] Masz talenta . . . Powodzonka
Jonasz_Real Napisano 25 Październik 2006 Autor Napisano 25 Październik 2006 Racja , racja panie Einstein'ie dam jakis kwitnący kwiatuczek. Z tym talentem to nie przeszadzaj, każdy ma swoje 5% talentu. Reszta to praktyka. :)
leszek_lenia Napisano 26 Październik 2006 Napisano 26 Październik 2006 teraz jest bardzo spoko :) o niebo lepiej od poprzedniej!!! podoba mi sie :)
bartonfink Napisano 26 Październik 2006 Napisano 26 Październik 2006 bardzo mi sie podoba, klimatycznie najlepsza twoja pracka jaka dotychczas widzialem ehh to twoje zboczenie ze zgnigla zielenia :D - tutaj bardzo pasuje
Jonasz_Real Napisano 27 Październik 2006 Autor Napisano 27 Październik 2006 Chyba już skonczyłem, więc wrzucam. :leszke_lenia: Thank :] :barton_fink: Thank man :]
miriam Napisano 27 Październik 2006 Napisano 27 Październik 2006 nie żebym chciał się czepiać, ale zmiękczył bym trochę te światełko na twarzy, młodej damy i na konarach, Pozdrawiam
Gość obo Napisano 27 Październik 2006 Napisano 27 Październik 2006 Jestem zdania poprzednika. Te światełko to mała przesada według mnie:P
Jonasz_Real Napisano 27 Październik 2006 Autor Napisano 27 Październik 2006 Nom, może troszkę. Ale jak zmrużę oczami to nie wydaje mi się. Zdaję się, że wszystko że jest okej. Tak czy siak, spróbuję to przyciemnic. Dzięki all.
designboot Napisano 28 Październik 2006 Napisano 28 Październik 2006 Jakoś bardziej podobał mnie w fazie szkicu: http://img107.imageshack.us/img107/4697/kaskamniejszeiz1.jpg co nie znaczy że w ostatniej fazie jest zły, :) pozdrawiam
limak74 Napisano 3 Kwiecień 2007 Napisano 3 Kwiecień 2007 Świetny ten obrazek, tylko szkoda że taki mały. Masz może większą wersję? Jeśli tak to poprosiłbym na [email protected]. Pozdrawiam
Shaokan Napisano 3 Kwiecień 2007 Napisano 3 Kwiecień 2007 gratulacje :] odkopales watek sprzed pół roku ;]
Rekomendowane odpowiedzi