looki7 Napisano 23 Październik 2006 Napisano 23 Październik 2006 Witam! mam problem z obrazem w maxie bo jak obroce bryle to mi znika czesc krawedzi itp. jak sobie z tym poradzic wykorzystywalem extrude do plane i od dolu znikal mi obraz jak obracalem bryle. Z gory dzieki.
Vorek Napisano 23 Październik 2006 Napisano 23 Październik 2006 naciśnij "o" http://www.max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=49
looki7 Napisano 23 Październik 2006 Autor Napisano 23 Październik 2006 nie bardzo o to mi chodzi, bo obroce plane i na dole mi obraz gasnie
Vorek Napisano 23 Październik 2006 Napisano 23 Październik 2006 obraz gaśnie ? monitor Ci się wyłącza ? ;] Chyba już wiem o co chodzi, każdy polygon ma tzw. normalną, czyli prostą prostopadłą do powierzchni. Domyślnie max ukrywa wszystkie polygony których normalne są obrocone przeciwnie do widoku, wraz z nimi krawędzie. Zaznacz obiekt, wejdź do zakładki "display" i odznacz "backface cull" Pozdrawiam
looki7 Napisano 23 Październik 2006 Autor Napisano 23 Październik 2006 jak zrobic zeby plane lub box mial zawartosc bo jak wytne z Edittable poly jakis fragment jego to jest pusty nie ma tych bokow w srodku, dzieki
looki7 Napisano 23 Październik 2006 Autor Napisano 23 Październik 2006 no wlanie o to chodzi :) dzieki tylko ze box nadal mam pusty w srodku
Ania Napisano 23 Październik 2006 Napisano 23 Październik 2006 spróbuj prawym kliknąć na nazwę viewporta, tam configure, i tam force 2-sided. a to co vorek mówił też powinno działać, tyle że musisz ustawić na każdy objekt oddzielnie.
Rekomendowane odpowiedzi