Napisano 23 Październik 200618 l Witam! mam problem z obrazem w maxie bo jak obroce bryle to mi znika czesc krawedzi itp. jak sobie z tym poradzic wykorzystywalem extrude do plane i od dolu znikal mi obraz jak obracalem bryle. Z gory dzieki.
Napisano 23 Październik 200618 l Autor nie bardzo o to mi chodzi, bo obroce plane i na dole mi obraz gasnie
Napisano 23 Październik 200618 l obraz gaśnie ? monitor Ci się wyłącza ? ;] Chyba już wiem o co chodzi, każdy polygon ma tzw. normalną, czyli prostą prostopadłą do powierzchni. Domyślnie max ukrywa wszystkie polygony których normalne są obrocone przeciwnie do widoku, wraz z nimi krawędzie. Zaznacz obiekt, wejdź do zakładki "display" i odznacz "backface cull" Pozdrawiam
Napisano 23 Październik 200618 l Autor jak zrobic zeby plane lub box mial zawartosc bo jak wytne z Edittable poly jakis fragment jego to jest pusty nie ma tych bokow w srodku, dzieki
Napisano 23 Październik 200618 l Autor no wlanie o to chodzi :) dzieki tylko ze box nadal mam pusty w srodku
Napisano 23 Październik 200618 l spróbuj prawym kliknąć na nazwę viewporta, tam configure, i tam force 2-sided. a to co vorek mówił też powinno działać, tyle że musisz ustawić na każdy objekt oddzielnie.