Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

kilka dni temu, gdy skończyłem obecny projekt postanowiłem potestować Vray 1.5 RCx. Sciągnąlem demo z chaosgroup i zainstalowałem. Przy starcie MAX7 zaczał wyrzucać mi błędy 126 (nie mozna znaleść modułu) do poniższych :

vraydomecamera60.dlo

vrayfur60.dlo

vrayphysicalcamera60.dlo

vrayplane60.dlo

vraysphere60.dlo

vraycolor60.dlt

vraydirt60.dlt

vrayfastsss60.dlt

vraysky60.dlt

EDIT: pliki znajdują się gdzie powinny jak wrzucił je instaler demo - ...plugins/vrayplugins

Stwierdziłem, że skoro tak, to pójdę inną drogą i sciągnąlem jakieś piraty Vray 1.5 RC 2 i 3. Okazało się, że sytuacja jest taka sama. O ile nie dziwię się piratom, to oficjalne demo to już dziwna sprawa. Szukałem na forum chaosgroup i wygląda na to, że MAX7 nie powinien mieć problemów. Napisałem do nich maila z problemem ale nie wiem czy doczekam się odpowiedzi. Może forumowicze tutaj coś mi podpowiedzą? Najbardziej zależy mi na sprawdzeniu systemów sun/sky i dirt.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 885
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

to może tak: ściągnij triala maxa 9, zainstaluj pod niego tego vraya wersje co teraz usilujesz zainstalować pod 7, otwórz pliki plugin.ini z katalogu maxa 7 i maxa 9, przepisz ścieżki do pluginów vraya (przepisz nie skopiuj) z ew. lekką modyfikacją. Powinno działać.