remanent Napisano 24 Październik 2006 Napisano 24 Październik 2006 Witam Mam do zrobienia animację na dyplom, może umieszczę ją w WIP w dziale animacji, ale tymczasem robię do niej projekty i potrzebna mi opinia ludzi od 2d. W wielkim skrócie jest to bajka o dziadku nonkonformiście który upodobał sobie malować swój domek na zielono co stało się powodem jego wyalienowania i niezrozumienia ze strony otaczajacego go środowiska. Robię teraz projekty domu i nie wiem na razie w jakim okresie czasu umiejscowić akcję. Łazi mi po głowie jakaś wiocha sprzed 100 lat ale znajoma radzi mi zrobić coś bardziej na czasie. Bardzo mile widziane wasze opinie, tymczasem dwa pierwsze rysuneczki:
remanent Napisano 24 Październik 2006 Autor Napisano 24 Październik 2006 jeszcze taki "dworkowaty" przykład domku
merv_ Napisano 24 Październik 2006 Napisano 24 Październik 2006 ładny koncepcik :) szczególnie pierwszy i trzeci :) animacja bedzie pewnie fajna :) pozdrawiam i trzymam kciuki
remanent Napisano 25 Październik 2006 Autor Napisano 25 Październik 2006 heh dzięki, jak pomożecie to na pewno :) jeszcze jeden domek
miriam Napisano 25 Październik 2006 Napisano 25 Październik 2006 heh dzięki, jak pomożecie to na pewno :) jeszcze jeden domek Przy tym można by już zostać ;), jak ma być dziadek to dziadek :). Dał bym jedynie ździeblo zapadający dach . . . Pozdrawiam PS. Ciekawe szkicorki
thirdeye Napisano 25 Październik 2006 Napisano 25 Październik 2006 Nom, ostatni najfajnieszy. Fajny cień.
remanent Napisano 25 Październik 2006 Autor Napisano 25 Październik 2006 Nom, ostatni najfajnieszy. Fajny cień. thirdeye - dzięki za wskazówkę, trochę "zniszczyłem" domek. chyba jest ciekawiej
miriam Napisano 25 Październik 2006 Napisano 25 Październik 2006 o i teraz masz punkt wyjściowy do dalszegp działania ;) . . . . . . podobnie możesz wykreować podwórko - przewalony sosnowy płoteczek, jakaś balia łapiąca wodę ze źle zmontowanej rynny itp . . . Pozdrawiam
remanent Napisano 26 Październik 2006 Autor Napisano 26 Październik 2006 o i teraz masz punkt wyjściowy do dalszegp działania ;) . . . . . . podobnie możesz wykreować podwórko - przewalony sosnowy płoteczek, jakaś balia łapiąca wodę ze źle zmontowanej rynny itp . . . Pozdrawiam MCMiriam - dzięki za wskazówki, masz fajne pomysły. Pracuję nad podwórkiem bo ono będzie najważniejsze (zaraz po nim znajdzie się miasteczko). Tymczasem podrzucę jedną z wersji dziadka. Wygląda trochę jak kolejarz na emeryturze ale to się jeszcze zmieni ;)
miriam Napisano 27 Październik 2006 Napisano 27 Październik 2006 ... thx ;) dyzio marzyciel ze mnie - a nawiązując do Twego tematu z tego co pamiętam (lecz mogę się mylić) była kiedyś komedia z Luisem De Funes "Kapuśniak" o dwójce emerytów, polecam - obejrzeć będziesz miał całą scenę. Pozdrawiam
remanent Napisano 27 Październik 2006 Autor Napisano 27 Październik 2006 ... thx ;) dyzio marzyciel ze mnie - a nawiązując do Twego tematu z tego co pamiętam (lecz mogę się mylić) była kiedyś komedia z Luisem De Funes "Kapuśniak" o dwujce emerytów, polecam - obejrzeć będziesz miał całą scenę. Pozdrawiam TAK TAK TAK! to moja ulubiona, nie pamiętam ile razy to oglądałem. Stare ramole też miały problem z mieszkańcami. Chyba jeszcze raz obejzę.
remanent Napisano 28 Październik 2006 Autor Napisano 28 Październik 2006 Jeszcze dwóch dziadków. Chciałbym żeby postać dziadka była pozytywna i budziła sympatię, pomimo odmiennych poglądów. Czarnym charakterem będą mieszkancy pobliskiego miasteczka.
remanent Napisano 28 Październik 2006 Autor Napisano 28 Październik 2006 I jeszcze szybki speedzik miasteczka. Z referki, wzorowany na starówce lublina
Kris_R Napisano 28 Październik 2006 Napisano 28 Październik 2006 Ten pierwszy dziad był jak do tej pory moim zdaniem najfajniejszy... ale poszukaj dobrze stylizacji bo to w końcu ma być główny bohater... ;)
remanent Napisano 29 Październik 2006 Autor Napisano 29 Październik 2006 Ten pierwszy dziad był jak do tej pory moim zdaniem najfajniejszy... ale poszukaj dobrze stylizacji bo to w końcu ma być główny bohater... ;) Trochę mam z tym problem, bo nie wiem w jakim czasie umiejscowić całą akcję. Dopóki nie znajdę na to odpowiedzi, to projekty dziadków będą się od siebie różnić.
remanent Napisano 29 Październik 2006 Autor Napisano 29 Październik 2006 Tutaj na przykład jeszcze inna propozycja - na dzień dzisiejszy najbardziej mi odpowiadająca. Taki czerstwy dziadek poczciwina. :D Przy okazji wersja "zima 2006" ;) wybaczcie jakość ale zdjęcie ze szkicownika.
remanent Napisano 30 Październik 2006 Autor Napisano 30 Październik 2006 Mały przerywnik w postaci domu głównego bohatera. Zrobiłem sobie przerwę od szkiców postaci. Obraz w fazie wstępnej także można komentować ;)
miriam Napisano 31 Październik 2006 Napisano 31 Październik 2006 Mały przerywnik w postaci domu głównego bohatera. Zrobiłem sobie przerwę od szkiców postaci. Obraz w fazie wstępnej także można komentować ;) niezłe ;) jak chcesz podeślę Tobie, fotki z podwórek // takich starych domostw, Pozdrawiam 1
remanent Napisano 31 Październik 2006 Autor Napisano 31 Październik 2006 dzięx MCMiriam! chętnie przyjmę każdą fotę bo referków nigdy za wiele ;) wiślij na [email protected] P.S jakbyś gdzieś fajnego dziadka zobaczył to daj linka, jestem po konsultacjach z promotoremi dobrze byłoby przejść do konkretów w sprawie postaci i zacząć animować
WWWoj Napisano 31 Październik 2006 Napisano 31 Październik 2006 spodobała mi sie koncepcja dziadka w okularach nie wiem tylko czy wyciągając z niej sedno nie dojdziesz do tego dziadka co gra w szachy z geris game :) fajne szkice i wogole to bardzo jestem ciekaw animacji, bo zajmuje sie w pracy animowaniem tylko w zasadzie sie na tym tak za bardzo nie znam. Zazwyczaj rysuje wszystkie klatki po kolei, kupe czasu mi to zajmuje i i tak nie jest tak płynnie jakbym chciał. Licze na szczegoly i tajniki :D
remanent Napisano 2 Listopad 2006 Autor Napisano 2 Listopad 2006 WWWoj - no właśnie trudna sprawa z tymi geniuszami, mam ten film w swoim archiwum i staram się żeby nie poszło w tym kierunku choć przyznam się nie jest łatwo bo postac jest świetna. Staram się uniknąć zbytniej stylizacji żeby nie zrobić bajki dla dzieci. Tylko trochę je (postacie) uproszcze żeby bylo łatwiej animować.
remanent Napisano 4 Listopad 2006 Autor Napisano 4 Listopad 2006 znów wrzucam parę konceptów zeby nie było nudno, tymrazem kilka przykładowych kadrów do storyboardu. trudno wam pewnie oceniać nie znając treści opowiadanka więc jak ktoś będzie chciał, to zamieszczę. co do dziadka to w dalszym ciągu niezatwierdzony chociaz ciągle rysuję. przy okazji dziękuję wszystkim za zdjęcia
remanent Napisano 5 Listopad 2006 Autor Napisano 5 Listopad 2006 jeszcze jedno ujęcie- scena jak dziadek przez las wraca do domu
WWWoj Napisano 5 Listopad 2006 Napisano 5 Listopad 2006 no klimat zapowiada sie swietnie Będą różne pory roku?
remanent Napisano 5 Listopad 2006 Autor Napisano 5 Listopad 2006 no pewnie! na poprzednich szkicach chyba widać. rzecz w tym że dziadek uparcie maluje swój domek na zielono i na tle zimowego pejzażu lepiej to wyjdzie
remanent Napisano 12 Listopad 2006 Autor Napisano 12 Listopad 2006 kolejna scena z leśnej scenerii. trochę żarówiasta ale może tak zostanie...jest to jeden z momentów w których bohater przeżywa kontakt z naturą
remanent Napisano 13 Listopad 2006 Autor Napisano 13 Listopad 2006 temat dziadka nadal otwarty. waham się pomiędzy realizmem a stylizacją bohatera...problem decydujący...
remanent Napisano 14 Listopad 2006 Autor Napisano 14 Listopad 2006 dzięki designboot, nie wiem czy chodziło ci o pejzaze czy o postacie ale chyba pozostanę przy trzecim dziadku. taki trochę chudawy-druidowaty z wyglądu
WWWoj Napisano 14 Listopad 2006 Napisano 14 Listopad 2006 super kolory takie odprężające :p bardzo fajnie co do dziadka tez mysle to chudy najfajniejszy
remanent Napisano 14 Listopad 2006 Autor Napisano 14 Listopad 2006 cieszę się że się zgadzamy, bo projekt zatwierdził mi promotor i właśnie trzeci został pozdr
remanent Napisano 5 Grudzień 2006 Autor Napisano 5 Grudzień 2006 po przerwie jedziemy dalej z lasem. tym razem zamglona poranna scenka nadająca się tez do zimy, odpuściłem sobie dół bo nie miałem na niego pomysłu ale ma tam być ścieżka
remanent Napisano 15 Luty 2007 Autor Napisano 15 Luty 2007 wracam na forum z dziadkiem i działamy dalej...
remanent Napisano 21 Luty 2007 Autor Napisano 21 Luty 2007 oj działo sie troche i niewiele w pracy ruszyłem dlatego teraz ostro zapierdzielam...mam nadzieje że zdążę
remanent Napisano 25 Wrzesień 2007 Autor Napisano 25 Wrzesień 2007 zapraszam do wątku animations http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?p=600354#post600354
Rekomendowane odpowiedzi