Temporal Napisano 29 Październik 2006 Napisano 29 Październik 2006 Bawie się trochę mental ray'em no i z tego co wiem to do mr używa się cieni Ray traced shadow. No i teraz pytanko da się uzyskać mięki cień przy takim rodzaju cieni? A jeśli tak to jak?
Ania Napisano 29 Październik 2006 Napisano 29 Październik 2006 może mental ray shadow map? można też advanced raytraced, które są miękkie, ale nie wiem czy są zalecane do mentala.
Matti Napisano 29 Październik 2006 Napisano 29 Październik 2006 w ustawieniach swiatla opcja area shadows.
Vorek Napisano 29 Październik 2006 Napisano 29 Październik 2006 mental nie obsługuje area shadows. Musisz użyć świateł mentalowych, cieni "raytraced" i w zakładce "area light" ustawiasz sobie samplowanie i wielkość światła.
Matti Napisano 29 Październik 2006 Napisano 29 Październik 2006 ble... oczywiscie Vorek ma racje. O to mi chodzilo:] o area light parameters pzdro
Temporal Napisano 29 Październik 2006 Autor Napisano 29 Październik 2006 heh wywala mi errora przy area shadow EDIT: heh dzięki
Rekomendowane odpowiedzi