Napisano 2 Listopad 200618 l witam, pilnie poszukuje jakiś informacji (najlepiej książki) na temat "fenomen star wars" albo "wpływ star wars na ludzi". nie chodzi mi o konkretnie te tematy tylko o ten sens. jaki to wpływ wywarło na ludzi (zakładanie gildii, rozbudowanie świata, filozofia , religia itp). z góry bardzo dziękuje za informacje :)
Napisano 2 Listopad 200618 l hm...nie wiem czy jest wogóle taka książka, ale z obserwacji mozna wiele wysnuć przecie ;)
Napisano 2 Listopad 200618 l Autor tak, ale to jest część mojego tematu maturalnego i musze mieć jakieś... dowody :)
Napisano 2 Listopad 200618 l Nie wiem czy u was w szkole to dopuszczają (u mnie na studiach na szczescie tak) ale na sieci jest troche materiałów o tym. Ja kiedyś szukałem artyułów chocby o Dżedaiźmie i da się znalesc jakies konkretne źródla jak artykuly z wiekszych magazynow amerykanskich itp. pozdrawiam Mirach
Napisano 2 Listopad 200618 l http://www.decentfilms.com/sections/articles/starwars.html jest trochę tego na sieci wpisz w google "star wars" influence (z cudzysłowiami)
Napisano 2 Listopad 200618 l Autor mirach: na szczęście dopuszczają :) piikSar: thx za link u mnie nei ma z tym problemu ale nie wiem czy może być obcojęzyczny artykuł :/
Napisano 2 Listopad 200618 l u mnie nei ma z tym problemu ale nie wiem czy może być obcojęzyczny artykuł :/ polskich bedzie bardzo mało, szaleństwo było w USA (jak zwykle), napisz jakieś krótkie wytłumaczenie dlaczego w Polsce film miał mniejszy wpływ na ludzi i na tej podstawie łagodnie podeprzyj sie zachodnimi opracowaniami.
Napisano 2 Listopad 200618 l USA i Australia, ten zakon Jedi to chyba wlasnie w Australi zarejstrowali na początku. I rzeczywiscie, raczej po polsku za wiele nie znajdziesz.
Napisano 2 Listopad 200618 l Po polsku nie wiele znajdziesz ale ludzi którzy interesują się swiatem Gwiezdnych Wojen to na pewno znajdziesz. Jak checsz pogadać to odezwij się na gadulcu. EDIT:W ogóle nie spotakłem sie na polskim rynku z taką ksiżaką w wydaniu anglojęzycznym a tym bardziej polskim.
Napisano 3 Listopad 200618 l Autor hejka, dzięki za łodpowiedzi :) PS. to nie muszą być koniecznie książki ale np. adres www gdzie będzie coś na ten temat napisane
Napisano 3 Listopad 200618 l kiedys spotkalem sie ze stronka na ktorej byly pokazane przedmioty jakie powstaly dzieki star wars... Niestety nie pamietam adresu.. ale na discovery leci takie pasmo programow o tym jak jakis film wplynal na ludzkie zycie (glownie chodzilo o sprawy techniczne zdaje sie). Z tego co pamietam to o star wars tez tam mowili... Pozdrawam :)
Napisano 3 Listopad 200618 l heja widziałem ciekawy film bodajrze na Planete "when star wars ruled the world" myślę że mógłby ci się przydać. Szukałem po googlach i kiedyś był na youtube, ale już skasowali.