Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszytskich! Wiem, że na forum jest już temat o tabletach.....ale :P

Zamierzam kupić sobie tablet w granicach 500 zł w formacie A4.... Jaki Tablet byście mi polecili i dlaczego....?

PozDr

PS: Oczywiście taki tablet, który można kuipić w Polskich sklepach internetowych...:P

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 956
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

A4 ? do 500zł? hm.. imo nie da rady.. no chyba że pentagram.. ale wielu nie nazywa tego tabletem...

lepiej kup wacoma a6 ;) lub za około 700-800zł masz A5

Napisano

POlecam Wacom Graphire4 Classic A6 mam go i jest poprostu miodzio :D

Na bitcomputer.pl kosztuje 399zł.......

Gdzies widziałęm nawet za 365zł

Napisano
  • Autor

Sadowski25 - Dzięki Ten tablet posiada jakiś ciekawszy program do rysowania ? I czy będę mógł go używać w PhotoShopie 7 ? No i oczywiście czy się w nim połapie jako początkujący?

Napisano

A4? zastanów się czy taki jest Ci potrzebny..

ja mam Wacom Volito i bardzo dobrze się sprawuje ;) a to tylko A6 jest

do 500zł można dostać chyba Pentagrama A4, ale one podobno się różnie sprawują

Napisano

Po pierwsze po to jest wątek o tabletach żeby nie było takich wątków jak ten Twój. Tam jest odpowiedź na każde zadane tutaj pytanie. Lenistwo nie pozwala przeczytać?

W skrócie:

- nie ma co się podniecać formatem A4 (dla wielu osób to za dużo)

- tylko i tylko WACOM

- na początek proponuję Wacom Volito 2 (A6), zapoznasz się z urządzeniem jakim jest tablet i sam zobaczysz, czy potrzbujesz większego.

- zamiast kupować Graphire 4 A6 lepiej wziąć Volito2 bo niemal o połowę tańsze a jedyna różnica to stopnie nacisku (512 vs 1024) i moim zdaniem za sam nacisk (różnica nie jest aż tak duża) nie warto tyle dopłacić

- WĄTEK O TABLETACH!!!

Mam nadzieję, że pomogłem. :)

Napisano

- zamiast kupować Graphire 4 A6 lepiej wziąć Volito2 bo niemal o połowę tańsze a jedyna różnica to stopnie nacisku (512 vs 1024) i moim zdaniem za

nie siała nacisku a rozdzielczość volito2 ma 1016dpi a graphire3 ma 2000 dpi

;)

Napisano

Rzeczywiście, wprowadziłem w błąd. Różnica dotyczy rozdzielczości. Nadal jednak podtrzymuję swoje stanowisko, że jeżeli już to lepiej kupić A6 Volito 2 niż A6 Graphire3/4. :)