Napisano 3 Listopad 200618 l Witam wszytskich! Wiem, że na forum jest już temat o tabletach.....ale :P Zamierzam kupić sobie tablet w granicach 500 zł w formacie A4.... Jaki Tablet byście mi polecili i dlaczego....? PozDr PS: Oczywiście taki tablet, który można kuipić w Polskich sklepach internetowych...:P
Napisano 3 Listopad 200618 l A4 ? do 500zł? hm.. imo nie da rady.. no chyba że pentagram.. ale wielu nie nazywa tego tabletem... lepiej kup wacoma a6 ;) lub za około 700-800zł masz A5
Napisano 3 Listopad 200618 l POlecam Wacom Graphire4 Classic A6 mam go i jest poprostu miodzio :D Na bitcomputer.pl kosztuje 399zł....... Gdzies widziałęm nawet za 365zł
Napisano 3 Listopad 200618 l Autor Sadowski25 - Dzięki Ten tablet posiada jakiś ciekawszy program do rysowania ? I czy będę mógł go używać w PhotoShopie 7 ? No i oczywiście czy się w nim połapie jako początkujący?
Napisano 3 Listopad 200618 l A4? zastanów się czy taki jest Ci potrzebny.. ja mam Wacom Volito i bardzo dobrze się sprawuje ;) a to tylko A6 jest do 500zł można dostać chyba Pentagrama A4, ale one podobno się różnie sprawują
Napisano 3 Listopad 200618 l Po pierwsze po to jest wątek o tabletach żeby nie było takich wątków jak ten Twój. Tam jest odpowiedź na każde zadane tutaj pytanie. Lenistwo nie pozwala przeczytać? W skrócie: - nie ma co się podniecać formatem A4 (dla wielu osób to za dużo) - tylko i tylko WACOM - na początek proponuję Wacom Volito 2 (A6), zapoznasz się z urządzeniem jakim jest tablet i sam zobaczysz, czy potrzbujesz większego. - zamiast kupować Graphire 4 A6 lepiej wziąć Volito2 bo niemal o połowę tańsze a jedyna różnica to stopnie nacisku (512 vs 1024) i moim zdaniem za sam nacisk (różnica nie jest aż tak duża) nie warto tyle dopłacić - WĄTEK O TABLETACH!!! Mam nadzieję, że pomogłem. :)
Napisano 4 Listopad 200618 l - zamiast kupować Graphire 4 A6 lepiej wziąć Volito2 bo niemal o połowę tańsze a jedyna różnica to stopnie nacisku (512 vs 1024) i moim zdaniem za nie siała nacisku a rozdzielczość volito2 ma 1016dpi a graphire3 ma 2000 dpi ;)
Napisano 5 Listopad 200618 l Rzeczywiście, wprowadziłem w błąd. Różnica dotyczy rozdzielczości. Nadal jednak podtrzymuję swoje stanowisko, że jeżeli już to lepiej kupić A6 Volito 2 niż A6 Graphire3/4. :)