Gracjan Napisano 4 Listopad 2006 Napisano 4 Listopad 2006 Witam Wiem ze moze to nie jest forum na takie pytanko bo nie bardzo jest to zwiazane z grafika komputerowa, ale moze ktos zna jakies freewarowe programiki za pomoca ktorych moglbym nagrac cos z kamerki wmontowanej z laptopa. Celem jest taki video mail wszystko co znalazlem w sieci jest platne nie moge niczego za free znalezc. Z gory dzieki za odpowiedz. Pozdrawiam Gracjan
Remedy Napisano 4 Listopad 2006 Napisano 4 Listopad 2006 Wybieraj: http://www.canadiancontent.net/tech/downloads/Video-Capture-Programs.html Sprawdź sobie WinAVI Video Capture, który jest na tej stronie. Nie wiem, czy dobrze pamiętam ale ten program do edycji video też powinien umozliwiać nagrywanie z kamerki: http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=1859&t=51 Nero Vision Express 1
Gracjan Napisano 4 Listopad 2006 Autor Napisano 4 Listopad 2006 Dzieki za pomoc Remendy. Ja wlasnie luklem na programik wszystko spoko nagrywa mozna wiele opcji ustawic, ale niestety dzwieku juz nie:/ Zaraz posprawdzam inne programiki. W kazdym badz razie wielkie dzieki:) Gracjan
rowr Napisano 4 Listopad 2006 Napisano 4 Listopad 2006 moze musisz w opcjach karty dzwikowej przestawic z mikrofonu na liniowe nagrywanie dzwieku... ja tak mialem jak zgrywalme cos z karty TV do postu nizej : tak mniej swedzi :D [btw sprawdzcie sobie co to sa mendy i wiecej nie mowcie tak na niego :)]
Gracjan Napisano 4 Listopad 2006 Autor Napisano 4 Listopad 2006 Rowr tak mi sie wydaje ze masz racje ze trzeba cos przestawic tylko jest problem ze nie bardzo sie u mnie da znaczy pewnie nie wiem jak. W panelu klikajac na dzwieki zmienial nagrywanie dzwieku w zakldkach Audio i Glos ale niestety przy testowaniu sprzetu nie wykrywa dzwieku ( zmieniam na dzwiek bluethoot i wysokiej jaksci dzwiek bluetooth innych opcji nei mam) standardowo mam ustawione na SoundMax HD Audio i niestety lipa nie dziala na tych ustawieniach. Mozesz mi powiedziec gdzie przestawic z mikrofonu na to liniowe nagrywanie dzwieku? Z gory dzieki Pozdrawiam Gracjan
Gracjan Napisano 4 Listopad 2006 Autor Napisano 4 Listopad 2006 Remedy CZUUUUJE i to WIELKAAAAAAAA!!! :)
rowr Napisano 4 Listopad 2006 Napisano 4 Listopad 2006 Rowr tak mi sie wydaje ze masz racje ze trzeba cos przestawic tylko jest problem ze nie bardzo sie u mnie da znaczy pewnie nie wiem jak. W panelu klikajac na dzwieki zmienial nagrywanie dzwieku w zakldkach Audio i Glos ale niestety przy testowaniu sprzetu nie wykrywa dzwieku ( zmieniam na dzwiek bluethoot i wysokiej jaksci dzwiek bluetooth innych opcji nei mam) standardowo mam ustawione na SoundMax HD Audio i niestety lipa nie dziala na tych ustawieniach. Mozesz mi powiedziec gdzie przestawic z mikrofonu na to liniowe nagrywanie dzwieku? Z gory dzieki Pozdrawiam Gracjan ja mam creativa SB PCI najprostrzy tam bez problemow wchodze w opcje-->wlasciwosci-->nagrywanie i zmieniam i klikam fajeczke kolo LINE IN i juz :]
Gracjan Napisano 4 Listopad 2006 Autor Napisano 4 Listopad 2006 No kurcze Panowie nie wiem czemu ale sciaglem sobie taki programik tylko do nagrywania dzwieku azam i mi nagrywa bede musial osobno chyba dzwiek i video nagrac:) pozniej sobie w premierze i tak to bede montowal wiec mnie to rybka. Mimo wszystko jakby ktos wiedzial co moze byc przyczyna to by bylo fajnie bo mnie to troszke denerwuje:) Pozdrowionka Gracjan
Remedy Napisano 4 Listopad 2006 Napisano 4 Listopad 2006 Wydaje mi się, że dzieje się tak dlatego iż programy do nagrywania audio często same przestawiają źródła nagrywania po wykryciu podłączonego sprzętu. Pogrzeb jeszcze w ustawieniach tego programu do przechwytywania obrazu lub przestaw ręcznie na nagrywanie z line-in/mikrofonu - wszystko zależy od tego jak masz to podpięte.
Rekomendowane odpowiedzi