Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Siemaneczko !!

Witam wszystkich chetnch aby pomoc w stworzeniu Audi TT robie auto w sumie drugi raz ( pierwsza 206 spalila sie na panewce jak zaczela sie siatka kielbasic ) takze teraz z doswiadczeniam z Peugeota zaczyna robic TT.

Zapraszam wszystkich chetnych do pomocy w projekcie oczekuje od was krytyki i rad na temat siatki i potem zobaczymy czego jeszcze

Pozdrawiam Paps

a1.jpg

a2.jpg

1.JPG

2.JPG

3.jpg

• Odpowiedzi 16
  • Wyświetleń 2,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

zycze powodzenia w daleszej pracy ale chyba lepiej jak rowki bedziesz robic na koncu przynajmniej mi tak latwiej sie robi, robisz siateczke cala bez rowkow, zaznaczasz edgesy i robisz chamfer, pozniej polygony extrudujesz 2 razy i kasujesz to chyba najlepszy metoda, ale kazdy robi jak chce :) jeszcze cos nie tak z maska sie robi ponizej rowka, u ciebie jest plaska za bardzo a powinna byc okragła :)

Napisano

robiłem kiedyś tt ( aż mi sie lezka z lica popłynęła:) ) ale to było tak dawnoooo i splinami go jeszcze robiłem :)

życze powodzenia i wytrwałości

na moje opinie ( srogie) :P możesz liczyć

Napisano

Powodzenia...bo jak narazie nie ma wiekszych zastrzeżen :))

pozdr

P.S.

Bój sie Sikhama :]

Napisano
  • Autor

Mam problem z przednia maska ;-( mianowicie jak \"to\" wykonac zeby bylo dobrze, wiem ze nie moge zostawic wolnych vertexow ani tworzyc trojkotow ale nie wiem jak to wykonac, prosilbym o pomoc bo naprawde juz sporo kombinowalem ale zawsze cos sie \"krzaczy\"

Pozdrawiam @ll paps

4.jpg

Napisano

pobaw sie cutem. nikt nie powiedzial ze NIE MOZESZ robic trojkatow. mozesz tylko staraj sie ich unikac a czasem sa nie uniknione

ps. tutaj zostawiam swojego setnego posta:D

Napisano
  • Autor

Widze ze mysmy sie zabardzo nie zrozumieli bo technicznie rzecz biorac wiem jak zrobic otowry ( patrz wloty powietrza na dole ) ale pojawia sie mi tu porblem bo nie umiem tak zorganizowac tego wszsytkiego aby nie zaczelo sie krzaczyc po prostu juz nie wiem jak ciagnac te linie bo. No ale i tak bardzo dziekuje ze ktos sie udziela :-)

Napisano
  • Autor

No i jedziemy dalej :P w zolwim tempie ale takie jest prawo poczatkujacego, hmm mysle ze blache juz w z przodu w miare oki ( nawet jak nie i tak nie kce mi sie juz poprawiac :P ) najgorsze ze jeszcze nie wiem jak zrobic wloty powietrza i swiatla :D, ale znajde jakis tutek jak skoncze cala blache :P, prosze o wypowiedzenie sie @ll - glownie na temat siatki co robie zle zeby w nastepnym modelu juz nie popelniac tych samych bledow

Pozdrawiam i paps

5.jpg

6.jpg

7.jpg

Napisano
  • Autor

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!a hhh zapomnialem o najwazniejszym !!

!! dzieki wszsytkim za pomoc !! i opinie !!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Napisano

Proponowalbym ci robienie kazdego elementu karoserii oddzielnie tak jak jest na prawde.