Napisano 9 Listopad 200618 l hmm... testuje wlasnie nowego kompa na dual corze... 6300 przy renderze tylko jeden rdzen jest urzywany?!?! albo ja zle to odczytuje :] w kazdym razie przynajmniej inne aplikacje faktycznie daja bez zacianani sie z drugiego rdzenia... sprawa jest taka ze wykozystuje wtedy polowe procka... i teraz kwestia czy 3ds moze wykozystywac oba rdzenie czy nie ?? czy to ze wykozystuje tylko jeden to kwestia ustawienia 3ds, windolsa xp32, czy wogole wielowatkowosc w 3ds to wielosciemnianie? http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=34041958549ef74a
Napisano 9 Listopad 200618 l widocznie scanline nie obsługuje wiecej niz 1 wątku. Sprawdz MR lub vraya.
Napisano 9 Listopad 200618 l Autor hahahah dziala :] mocne.... juz sie nie moge doczekac quadoow :] sunie dwoma okienkami.. heh...
Napisano 9 Listopad 200618 l U mnie Scanline renderuje obydwoma rdzeniami (podobnie jak Mental i Vray - buckety fajnie się gonią wtedy:D). Zauważyłem natomiast, że niektóre procesy, poza renderingiem, nie korzystają z obydwóch rdzeni, np. reactor.
Napisano 9 Listopad 200618 l Autor pikSar... no wierz bez sztreszowe wyhowanie.... no vray tez smiga dwoma okienkami :] a co do scanline to nadal jest jedna linia :/... arevulopapo... ustawiales cos ?? mental przy przeliczniu modelu tez urzywa tylko jednego rdzenia... tylko sam render ciagnie na dwoch :/