Napisano 10 Listopad 200618 l Witam.kolejna mieszkaniowka.Szczecin ul.Parkowa.zabudowa plombowa z uslugami.wymogiem byl skosny dach i dopasowanie sie do wysokosci istniejacej zabudowy, dlatego od ulicy jest tyle kondygnacji.jak wam sie widzi? [/url]
Napisano 10 Listopad 200618 l fajneee.. czym to oswietlales i czym renderowales ?? i takie pytanko odnosnie drzew i ludzikow(nie znam sie na tym) - doklejasz to potem w ps'ie, czy to jakis plug ?? pozdrawiam
Napisano 10 Listopad 200618 l Bartek fajnie ale czemu tak krzywo? Kadry mi sie niespecjalnie podobaja. Szewczol widze dzielnie maszeruje, wiec jest ok;)Troche przegiales z wielkoscia ludzikow na niektorych ujeciach oraz cienie sa deczko za ostre;) PS Kiedy do mnie wpadasz?:)
Napisano 10 Listopad 200618 l Autor fajneee.. czym to oswietlales i czym renderowales ?? i takie pytanko odnosnie drzew i ludzikow(nie znam sie na tym) - doklejasz to potem w ps'ie, czy to jakis plug ?? pozdrawiam render-v-ray, model-architectural desktop. Oswietlenie to jeden direct, irr+light cache.ludziki w photopaincie doklejam:] drzewa to plejny z mapa opacity. [edit] Bartek fajnie ale czemu tak krzywo? Kadry mi sie niespecjalnie podobaja. Szewczol widze dzielnie maszeruje, wiec jest ok;)Troche przegiales z wielkoscia ludzikow na niektorych ujeciach oraz cienie sa deczko za ostre;) PS Kiedy do mnie wpadasz?:) ale ze co krzywo?:] ż tymi cieniami to jest taki problem...albo masz wyrazna bryle ale cienie gubia kolory, albo masz ladne kolory ale bryla sie splaszcza. ps.no niewiem niewiem:]...ciagle czasu nie ma.moze sie zjawie w sobote w mezzo to pogadamy.
Napisano 10 Listopad 200618 l Z tymi bakonami coś jest nie tak z ich skalą, a tak poza tym wyrzuć je i wstaw loggie przynajmniej ludzie będą mieli gdzie się napić porannej kawy. Balkony to już relikt.
Napisano 10 Listopad 200618 l pokaz rzuty i koniecznie jakis przekroj :) jakbys mogl jeszcze napisac cos o materialach na elewacje fajnie wyszlo..zwlaszcza ta mniejsza czesc.. dobrze ze obnizyles w innych czesciach kondygnacje do czterech..maja jeszcze przyjemna skale budynki takie do trzech pieter IMO
Napisano 10 Listopad 200618 l Fajne. Przyzwoita architektura na europejskim poziomie? Kiedy realizacja? PS. Ludziki za duże na ostatnim obrazku!
Napisano 10 Listopad 200618 l Autor dzis poszlo do realizacji:]. co do loggi hmm...one zabieraja miejsce z mieszkania.to jest zlecenie spoldzielni i metrarz to jest to na co pierwsze sie patrzy.to ma zwiazek tez z materialami...poszalec sobie nie mozna.wiec bedzie zwykly tynk i cegla jak sie uda wywalczyc. boniowania beda wyrabiane w grubosci ocieplenia. dobrze ze wam podchodzi bo troche z tym walczylismi zeby tak wygladalo.rzuty pokaze pozniej bo nie mam przy sobie.
Napisano 11 Listopad 200618 l ciekawe rozwiazania stosujesz, choc efekt koncowy jest dla mnie nie calkiem najtrafniejszy ( m.in. za duzo pomaranczowego) na drugim renderze z problemow takich technicznych - koles na balkonie w srodku kadru - ma glowe prawie pod balkonem wyzszym :D - chyba, ze ma te 2,20 wysokosci ;) fajnie bawisz sie elematami na balustradach balkonow - podoba mi sie to zagranie... zastosowanie cegly - bardzo trafne, fajnie zrobione nadproza - ceglane :) w renderze kopia :)