Napisano 12 Listopad 200618 l Witam, Mam do zaprezentowania 2 rysunki(sfotografowane Siemensem C65) na których widać Ś.p. Jana Pawła II. Pierwszy z nich narysowałem w trakcie transmisji z jego pogrzebu, musiało to być dla mnie wielkim natchnieniem by to narysować i ten rysunek wisiał w moim byłym gimnazjum. Drugi zaś rysunek udało mi się sprzedać. Na pierwszym rysunku ręka może dziwnie wygląda dla większości z was, lecz tak też było na zdjęciu. Co o tym sądzicie??
Napisano 12 Listopad 200618 l To że ze zdjęcia rysujesz to po łapach powinieneś dostać. Ogólnie rusunki średnie z tego co widać. Mogłeś się postarać w jakiś inny sposób je zaprezentować, na tych mało co widać, istnieje coś takiego jak skaner. A kto zakupił jedno z twoich dzieł ??
Napisano 12 Listopad 200618 l Autor Ale to rysowałem z małego zdjęcia, a pozatym co jest w tym złego że się z jakiegoś zdjęcia narysowało??. A nie mam skanera i nie znam nikogo kto by miał. A rysunek kupiła nauczycielka z gimnazjum.
Napisano 12 Listopad 200618 l nom słabo.. i plz jak już wystawiasz coś on-line.. i chcesz aby było dobrze ocenione to przynajmniej postaraj się o lepsze skany/fotki
Napisano 12 Listopad 200618 l Pierwszy nawet mi się podoba... drugi mniej. A co do rysowania ze zdjęć to nic w tym złego nie ma. To najlepszy sposób żeby się uczyć. Nie rozumiem ludzi którzy twierdzą że to coś strasznego:P
Napisano 12 Listopad 200618 l To że ze zdjęcia rysujesz to po łapach powinieneś dostać. A jak inaczej mial to zrobic? Z pamieci narysowac istniejaca postac? Troche niewykonalne zakladajac ze mialaby wyjsc na serio podobna persona... Co do rysow- moze i podobaja sie nauczycielkom, osobom ktore olowka w zyciu nie mialy ale duzo w nich bledow- najwazniejszy to ze rysunkowa postac nie jest podobna do postaci docelowej. Jack sparrow z poprzedniego watku to jakis inny czlowiek. Druga sprawa to jak rysujesz olowkiem nie rozmazuj go! staraj sie krecha wydobyc walory a nie smarem. PS( sporo dostales za ta pracke?:])
Napisano 12 Listopad 200618 l A jak inaczej mial to zrobic? Z pamieci narysowac istniejaca postac? W sumie racja, ale mam jakąś awersję do rysowania ze zdjęć :)