rudylew Napisano 25 Listopad 2006 Napisano 25 Listopad 2006 co jest tematem tej fotografii? HELENA ??
rudylew Napisano 25 Listopad 2006 Napisano 25 Listopad 2006 byle nie krzaki, ludzi z kilometra, slupa trakcyjnego itd :) kurde nie moge się jeeszcze tak nie pośmiałem jak po przeczytaniu połowy tego wątka :):):):):D:D:D:D:D.. sory za off.. :)
rudylew Napisano 26 Listopad 2006 Napisano 26 Listopad 2006 PUTA MIERDA!!!! Usuneli mi to z digartu... nie znają się.. kurcze.. a użytkownikom się podobało.... :(
illy Napisano 26 Listopad 2006 Napisano 26 Listopad 2006 rudylew: niestety do mnie tez nie trafia centralny kadr dziwne nieostrosci (badz kompresja) nic sie nie dzieje kontrast (brak poltonow)
Drakon Napisano 26 Listopad 2006 Napisano 26 Listopad 2006 Jak zamiescic duza fotke na forum ?? tak zeby byla widoczna ???
rudylew Napisano 26 Listopad 2006 Napisano 26 Listopad 2006 Drakon Rozbisz tak.. klikasz taki button z widokiem taki żółty.. jak postujesz.. i tam wklejasz normaly link do obrazka. :) Illy Kurcze .. heh rzeczywiście.. teraz w dzień się przypatrzyłem i widze że mi nie wyszło.. :( trzeba spać w nocy a nie eksperymentować :)... ps. Co to są "poltony" ?
illy Napisano 27 Listopad 2006 Napisano 27 Listopad 2006 pół ton, wszystkie odcienie pomiedzy czarnym a bialym
routee Napisano 29 Listopad 2006 Napisano 29 Listopad 2006 jak zwykle coś się na biurku znajdzie.... iso 800,f18, 1/5s
rudylew Napisano 30 Listopad 2006 Napisano 30 Listopad 2006 fane te wysokie iso.. ciekawie metal wygląda i klawiatura z tyłu... ładne! :) 1
tweety Napisano 30 Listopad 2006 Napisano 30 Listopad 2006 ale fotoszopową flare to mogłeś sobie podarować :) ładnie sobie tutaj poczyniacie panowie. a jak tam bitewka? ktoś wogóle bierze udział? Pozdrawiam
routee Napisano 30 Listopad 2006 Napisano 30 Listopad 2006 ale fotoszopową flare to mogłeś sobie podarować :)sza!!! ... A propos bitwy pewnie, cały czas szukam czegoś prostego ale jednocześnie głębokiego w wymowie które by można podciągnąć pod temat .. danke za komenty i pozdrawiam
routee Napisano 30 Listopad 2006 Napisano 30 Listopad 2006 routee: ten szum to aparat czy fotosklep? iso 800 + szarpen ;>
tweety Napisano 1 Grudzień 2006 Napisano 1 Grudzień 2006 dawno nic nie postowałem... nie mam zbyt wielu okazji do robienia zdjęć więc stąd ostatnio cyknięta "domówka" z moją babcią w roli głownej :) Zdjęcie zrobione spontanicznie w trakcie kiedy babcia szła z herbatką w przedpokoju: old version http://images2.fotosik.pl/273/1fdf0bfe46719eab.jpg Canon 350D + KIT ISO 800 1/80 + szarpen i kolorki w PSie. Pozdrawiam [edit] dodałem poprawioną wersję według pomocnych wskazówek oczka :)
oczek Napisano 1 Grudzień 2006 Napisano 1 Grudzień 2006 no bardzo ladne zdjęcie tweety. Ja osobiście kadrowałbym trochę bardziej z lewej strony, żeby pozbyć się tej ścianki z tyłu, bo rozprasza nieco mój wzrok i odciąga z widoku osobę z pierwszego planu coś na ten wzór: , nie wiem może innym to nie przeszkadza, a i lekko za mocny refleks na nosie. Ogolnie zdjęcie jest super:)
tweety Napisano 1 Grudzień 2006 Napisano 1 Grudzień 2006 oczek: dzięki :) masz rację z tym kadrem.a co do nosa to nic nie poradzę. moja babcia ma już taki nos :] poprawiona wersja w poście wyżej. a tutaj taka mała ciekawostka: zdjęcie było robione z lampą standardową podnoszącą się z body aparatu czyli uważaną za beznadzieją... lampa została zasłonięta blendą w formie kartki i skierowana na sufit i ścianę po lewej stronie kadru. odbite światło ładnie rozproszyło cienie i wywołało color bleeding na twarzy osoby fotografowanej. Pozdrawiam
routee Napisano 1 Grudzień 2006 Napisano 1 Grudzień 2006 aparatu czyli uważaną za beznadzieją... lampa została zasłonięta blendą w formie kartki i skierowana na sufit myślałem że nikt nie korzysta z tej lampy :p (nie jestem widze sam :D) ładnie ładnie i nawet dobrze ze zastosowałeś poziomy kadr pozdrawiam
Drakon Napisano 1 Grudzień 2006 Napisano 1 Grudzień 2006 Drakon: zapoznaj sie z zasadami działu w którym zapostowałeś zdjęcie. Heh wkoncu mi sie udalo .... jest to zdjecie bez obrobki http://images3.fotosik.pl/263/069016e865de269a.jpg
routee Napisano 1 Grudzień 2006 Napisano 1 Grudzień 2006 Heh wkoncu mi sie udalo .... jest to zdjecie bez obrobki :D i co dalej ?
Knysha Napisano 1 Grudzień 2006 Napisano 1 Grudzień 2006 Sony Alpha 100 26mm 1/8 s F/4,5 iso 800 :rolleyes:
piksar Napisano 1 Grudzień 2006 Napisano 1 Grudzień 2006 Knysia kupiłeś Sony ? Bleeeee -------edit masz tu jeszcze
Knysha Napisano 1 Grudzień 2006 Napisano 1 Grudzień 2006 A co? Zle? Nie bylo Canonka 400D, a potrzebny mi byl dobry aparat {ze tak rzekne} na gwalt...
routee Napisano 1 Grudzień 2006 Napisano 1 Grudzień 2006 Marcin dobre ale gdybyś to równomiernie oświetlił i wyeliminował cienie z tej sprzączki jakimś soft-boxem byłoby dużo lepiej pozdrawiam
Marcin Napisano 1 Grudzień 2006 Napisano 1 Grudzień 2006 o to chodzi że nie chciałem równomiernie ;] beż od lewej pochodzi z tabacco`wego cokina. A z cieniem juz nie chciało mi się walczyć. choć przyznam że sprawiał kłopoty.
tweety Napisano 1 Grudzień 2006 Napisano 1 Grudzień 2006 Panowie! proszę o zapoznanie się z zasadami postowania zdjęć w tym wątku. [link] Nie róbcie burdelu :] po prostu nie chche mi się po was resizowac obrazków...
piksar Napisano 2 Grudzień 2006 Napisano 2 Grudzień 2006 --------off topic----------------- Panowie, rośnie nowe pokolenie fotografików. Mają lepiej bo sprzęt jest ogólnodostępny. Trzylatek - obsluguje aparat i statyw bez problemow, robi zdjecia i potrafi przegladac je w aparacie. i jego zdjecie na czwarte urodziny dostanie 3d maxa
illy Napisano 2 Grudzień 2006 Napisano 2 Grudzień 2006 widac, chce urwac sznurek, blaszki na obiektywie juz sie nie domykaja, ehehhehe, wiadomo ze zeby sie nauczyc to najpierw trzeb zepsuc EDIt: Olympus SP500 ustawien nie pamietam bo ledwo sie na nogach trzymalem technika: wycelowac (tyle o ile), i odchylic strumien swiatla flasha na lewo dlonia
Gość eax Napisano 4 Grudzień 2006 Napisano 4 Grudzień 2006 oj nie mialem neta przez dlugo(2mies, czy duzo sie pozmienialo?? - mam nadzieje ze fotki mozna tutaj wklejac?) - ze tak powiem "tepsa" :/ Ale teraz wrocilem i moge dalej powrzucac troszke fotek. Tutaj kilka z malego kameralnego koncertu roya benneta... Fotki raczej bez obrobki, robione na Canonie 350d z pentaconem 80-200/3,9 ISO 1600. Niestety oswietlenie bylo fatalne, bo to byla mala salka, i impreza zamknieta... Fotki poddam dalszemu kadrowaniu i jakims retuszom za kilka dni a teraz to co na goraco mam: Adrian Priv 19:52:30
illy Napisano 5 Grudzień 2006 Napisano 5 Grudzień 2006 Czasami sie nam nudzi ;p Edit: zabawy swiatlem, nudzi mi sie i testuje ;p
Herbatnik Napisano 6 Grudzień 2006 Napisano 6 Grudzień 2006 Witam zabawa ze swiatlem fajna rzecz ale z tym swiatlem to trzeba sie jednak troche namachac ;) jakis cybershot kolegi, tryb nocny czas B -2 sec.... Mieliscie kiedys taka sytuacje? Nie wiem co sie stalo i w sumie nie mialo to dla mnie znaczenia widok jaki widzisz z drugiej strony ulicy placac za parking ktory znalazles po pol godziny poszukiwan ale dwie natury tych dziewczyn, musialy mnie przystopowac. Finepix S6500fd iso:400 nie pamietam przeslony ale zazwyczaj staram sie uzywac jak najnizszej zeby szybciej zamknac migawke nie pamietam reszty czyli dalej gnioty mi wychodza. Macie jakies ciekawe zasady na kadrowanie? pozdrawiam
tweety Napisano 6 Grudzień 2006 Napisano 6 Grudzień 2006 podejdź bliżej. ieą fotoreportażu jest znalezienie się w samym centrum zdarzeń, bespośrednio w zrelacjonować wydarzenie. ale ostrzegam nie zawsze jest to pozytywnie odbierane przez postronnych obserwatorów... czasami lepiej ocenić na zimno sytuację zanim wyciągnie się aparat.
Herbatnik Napisano 6 Grudzień 2006 Napisano 6 Grudzień 2006 Hey Illy, Fajne fajne ale sezon ogrodowego grilla sie skonczyl i nie moge dostac podpalki takiej jaka zazwyczaj uzywam no a pozatym to troche zimno i deszczowo zeby pomachac chociaz mam ochote. Dlatego tez nie mam wiecej zdjec z ogniami. Ok mam troche wiecej ale nie wrzuce bo sa z komorki a mod nie lubi. No i jeszcze bez statywu to tez nie mam co sie zabierac bo niestety sam sobie musze pstrykac Tweety, To dlatego cykalem z drugiej strony ulicy nie chcialem ich ploszyc Pozdrawiam
illy Napisano 7 Grudzień 2006 Napisano 7 Grudzień 2006 HaDeeR'owa panorama, nie wrzucam orginalu z wiadomych powodow :) http://img218.imageshack.us/img218/108/superpanovb5.jpg
tweety Napisano 7 Grudzień 2006 Napisano 7 Grudzień 2006 Illy: wow :) nieźle pokręciłeś. może zrób z tego mapę HDRI i bedziemy mogli sobie użyć ją w maxie? :D Herbatnik: teraz już wiemy, że w Dublinie macie McDonaldsa i ruch lewostronny :]
Herbatnik Napisano 8 Grudzień 2006 Napisano 8 Grudzień 2006 Zawsze jakas kompozycja, obyczajowa chociazby. Nie poruszamy sie caly czas wsrod ruin i jezior, itd. Route potrafi robic ladne zdjecia wszystkiego co ma na biurku a ja jak sprobuje to mi wychodzi cos takiego ze na pewno nie chcielibyscie tego ogladac. Wiec pakuje cos takiego co mi jako tako wychodzi. Chociaz wyraznie wyszlo. Moze po 4235 postach bedzie lepiej...
Gość eax Napisano 10 Grudzień 2006 Napisano 10 Grudzień 2006 Co sobote jestem we wrocku i nic sie tam nie dzieje :/ :P Nie chce mi sie pisac czasow etc, ale w wiekszosci bylo to od 15" do 30" przy iso 100/200 i przyslona od 22 w gore/dzieki czemu mam na niektorych fotkach ladne gwiazdki :P plus cos z moich okolic: (sry za kadr w powyzszym :/, jeszcze mam jedna fotke tylko musze ja obrobic z nieco lepszym kadrem) EDIT: Takie sobie ale kadr deczko lepszy
Knysha Napisano 10 Grudzień 2006 Napisano 10 Grudzień 2006 Zief... Wszystkie foty - Sony Alpha 100, 18-70 50mm ; F/5,6 ; 1/50s ; iso-800] http://img242.imageshack.us/img242/109/dsc0818tg0.jpg 40mm ; F/5,6 ; 1/40s ; iso-800] http://i5.photobucket.com/albums/y200/knysha/_DSC0827.jpg 60mm ; F/5,6 ; 1/40s ; iso-800] http://i5.photobucket.com/albums/y200/knysha/_DSC1012.jpg [prosze o zapoznanie się z regulaminem działu] tweety
illy Napisano 10 Grudzień 2006 Napisano 10 Grudzień 2006 Illy: wow nieźle pokręciłeś. może zrób z tego mapę HDRI i bedziemy mogli sobie użyć ją w maxie? duzo rboty z tym bedzie, ale jak znajde czas to sie postaram;] o ile photomatix pozwala zapisywac w hdr eax: 3cia fota imho najlepsza, wrecz super
Gość eax Napisano 10 Grudzień 2006 Napisano 10 Grudzień 2006 Dzieki, mi tez sie najbardziej podoba... :) Mam pytanko czy moge sobie zalozyc watek i wrzucac swoje kolejne, te bardziej obrobione zdjecia cos w rodzaju "Galeria EAX'a/i tutaj ostatni update/"? ...Nie bylo mnie dlugo i widze ze sie sporo pozmienialo....
Vorek Napisano 10 Grudzień 2006 Autor Napisano 10 Grudzień 2006 Dzieki, mi tez sie najbardziej podoba... :) Mam pytanko czy moge sobie zalozyc watek i wrzucac swoje kolejne, te bardziej obrobione zdjecia cos w rodzaju "Galeria EAX'a/i tutaj ostatni update/"? ...Nie bylo mnie dlugo i widze ze sie sporo pozmienialo.... Jak najbardziej, jeżeli są to zdjęcia co do których jesteś pewien że chcesz je pokazać to wręcz jest to wskazane :) Pozdrawiam
Gość eax Napisano 10 Grudzień 2006 Napisano 10 Grudzień 2006 Vorek: Ale ja sam nie wiem czy moje zdjecia sie nadaja na osobny watek czy nie, bo ze wiekszosc z nich wymaga solidnego warsztatu to nie ulega to zadnym watpliwoscia, no i nie chcial bym zostac zrypany za bezsensowne zakladanie nowego watku kiedy moje zdjecia powinny sie znajdowac wlasnie w WIPie, jezeli oczywiscie mialbym jakies dylematy ktora wersja ladniejsza tudziez inne pytania skad co i dlaczego wklepywal bym je wlasnie tutaj, a ten osobisty jako taka mini galeria...
illy Napisano 10 Grudzień 2006 Napisano 10 Grudzień 2006 to nie jest forum pro fotograficzne, a jesli wiesz ze robisz dobre foty to sam bedziesz wiedziec czy zrobic wlasny wip
Ardeni Napisano 10 Grudzień 2006 Napisano 10 Grudzień 2006 Jestem w dziale 2d nowy i raczej nie będę tu częstym gościem (3dmania) ale pokaże takie coś: http://images4.fotosik.pl/243/81d41f0ccca25d09.jpg i takie coś jeszcze: http://images1.fotosik.pl/296/d7ad6f8c14ac9c84.jpg czasów nie podam bo "aparat" nie pokazuje takich bajerów i nie daje opcji ustawiania tego.... (darowanemu się w zęby nie zagląda...) [prosze o zapoznanie się z regulaminem działu] tweety Zapoznałem się i proszę o przebaczenie :) Ardeni
Rekomendowane odpowiedzi