Lord Max Napisano 19 Listopad 2006 Napisano 19 Listopad 2006 Maxem bawię się już jakiś czas ale dopiero od niedawna zacząłem wgłębiać się w jego możliwości Cała bryła jest robiona w autocadzie Render w maxsie 7 robiony w czerwcu tego roku ale wysyłam dopiero teraz Proszę o komentarze (nie koniecznie pochlebne) Ps wiem że render można by było jeszcze dopracować ale nie miałem na to czasu.
tweety Napisano 19 Listopad 2006 Napisano 19 Listopad 2006 hmm.. czyżby pojekt nowego "Poltegoru"? w sumie render mi się nie podoba ale projekt sam w sobie zastanawia: pytanie jak to bedzie wyglądało w połączeniu z architekturą dookoła tego budynku :] Pozdrawiam
lolipop Napisano 19 Listopad 2006 Napisano 19 Listopad 2006 no ciekawa brylka.napisz wiecej.to jest jakis projekt czy tak sobie cwiczysz?. troche mi sie nie podoba ze to skosy lacza sie w dosc przypadkowych miejscach na 2 ujeciu. render sredni. kadry ciekawe:]
Lord Max Napisano 19 Listopad 2006 Autor Napisano 19 Listopad 2006 to jest mój dyplom i jak już pisałem wcześniej nie miałem czasu żeby dopracować sam render budynekj jest umieszczony na działce obok poltegoru i jest 2x wyższy od niegio ma 200 m wysokości
jasiek311 Napisano 19 Listopad 2006 Napisano 19 Listopad 2006 juz jestes po dyplomie? na jaka ocene sie obroniles? :> architektura ciekawa, fajna konstrukcja. podoba mi sie... chociaz nie jestem przekonany co do tego ugiecia poza elewacje - tzn obrys budynku. :| pozdro (juz setny post :)
Lord Max Napisano 19 Listopad 2006 Autor Napisano 19 Listopad 2006 obroniłem sie tylko na 4 właśnie przez to że nie miałem czasu na dopracowanie bo jesnocześnie pracowłem nad kilkoma tematami
piksar Napisano 19 Listopad 2006 Napisano 19 Listopad 2006 podoba mi się, chociaż nie jestem pewien czy chciałbym mieszkać/mieć biuro w tej wystającej części. Imo render spełnia swoją funkcję nieźle.
Lord Max Napisano 19 Listopad 2006 Autor Napisano 19 Listopad 2006 TURNING TORSO....a co Wam to przypomina ?? mój pomusł powstał dokładnie rok temu (mam na to świadków np mojego promotora prof Rębielaka) a TURNING TORSO powstał później i nie miałem o nim pojęcia aż do maj 2006 poza tym jest zupełnie inny. jedyne podobieństwo to to że jest skręcony W moim występuje skręcanie przenikanie i duży nawis poza tym konstrukcja jest żelbetowa a nie stalowa no i przeznaczenie inne bo biurowe (tam jest mieszkaniówka) oprócz tego zupełnie inaczej wykonana jest fasada bo tam fasada jest pod kątem i poorana małymi okienkami u mnie natomiast jest wycofana i jest prosta i cała przeszklona z płytami zacieniającymi. Jak sadze udowodniłem że zarzut jest bez podstawny
Maceo Napisano 19 Listopad 2006 Napisano 19 Listopad 2006 Mi się nie podoba. Przyprawia o zawroty głowy i wygląda jakby miał się zaraz wyłożyć. Właściwie to kojarzy mi się ze sportowcem, który zamachnął się, ale nie trafił w piłkę. To ładna bryłka, ale do architektury wierzowców nei pasuje z ww. powodów. Mam wrażenie, że nie poradziłeś sobie kompletnie z przyziemiem, bo wygląda jak olane. Może to z powodu, że nie miałeś na to czasu. Tak samo z kontekstem. nie znam Wrocławia zbyt dobrze, ale domyślam się gdzie on stoi i wydaje się, że jest po prostu budynkiem postawionym ot -tak na środku wiekiego placu. Sam nie zrobiłbym lepiej ale zjazd musiał być ;)
piksar Napisano 19 Listopad 2006 Napisano 19 Listopad 2006 mój pomusł powstał dokładnie rok temu (mam na to świadków np mojego promotora prof Rębielaka) a TURNING TORSO powstał duźniej i nie małem o nim pojęcia aż do maj 2006 pozatym jest zupełnie inny. jedyne podobieństwo to to że jest skręcony W moim występuje skręcanie przeniaknie i duży nawis pozatym kontrukcja jest żelbetowa a nie stalowa no i przeznaczenie inne bo biurowe (tam jest mieszkaniówka) oprócz tego zupełnie inaczej wykonana jest fasada bo tam fasada jest pod kontem i poorana małymi okienkami u mie natomiast jest wycofana i jest prost i cała przeszklona z płytami zacieniającymi. Jak sadze udowodniłem że zażut jest bezpotstawny litości panie inżynierze, dzieci nas oglądają
Ryjas Napisano 19 Listopad 2006 Napisano 19 Listopad 2006 wiezowce sa według mnei dość nieszczęśliwym tematem do dyplomu.co prawda są tez inne nieszczęsliwe, co udowodnilem moim. no ale wracaja do tematu Projekt jest jakąśtam zabawą formą bryłą itp tyle, że cięzko oceniać coś co z załozenia ma być symbolem wielkości firmy, albo inaczej wielkości swego tego i tamtego.
!Ewert Napisano 4 Grudzień 2006 Napisano 4 Grudzień 2006 na pewno jest to jakiś pomysł ale ciekawe kto chciałby budować taki 200m budynek we Wrocławiu:D:D:D Ciekawy nie powiem ale jak dla mnie jest za stalowy Pozdrawiam
Gość michlord Napisano 4 Grudzień 2006 Napisano 4 Grudzień 2006 Ja tam we Wrocławiu mieszkam i takich zakręconych budowli to nigdy nie widziałem i wole tego nigdy nie zobaczyć bo może spaść mi na głowę. HA HA.
boba Napisano 5 Grudzień 2006 Napisano 5 Grudzień 2006 konstrukcja jest żelbetowa a nie stalowa no i przeznaczenie inne bo biurowe (tam jest mieszkaniówka) oprócz tego zupełnie inaczej wykonana jest fasada bo tam fasada jest pod kątem i poorana małymi okienkami u mnie natomiast jest wycofana i jest prosta i cała przeszklona z płytami zacieniającymi. masz 38 kondygnacji o ile dobrze policzylem i robisz konstrukcje zelbetowa? i co deskowanie masz systemowe? czy kazda czesc bedzie robiona na zamowienie? a poza tym moze sie myle ale z zelbetu to niomalnie sie robi do 24 kondygnacji a potem to stal.. ale moze sie myle hehe - ciesz sie chlopie z tej czworki ; )
LHT Napisano 5 Grudzień 2006 Napisano 5 Grudzień 2006 Mnie sie podoba ale nie znam sie na projektowaniu wierzowców, jeśli chodzi o bryłke to fajna, od strony technicznej budynek (nie tylko ten) jest dla mnie zagadką ;-)
Gość Gregus30 Napisano 5 Grudzień 2006 Napisano 5 Grudzień 2006 (...) moze sie myle ale z zelbetu to niomalnie sie robi do 24 kondygnacji a potem to stal.. ale moze sie myle hehe - ciesz sie chlopie z tej czworki ; ) pewnie sie mylisz. jak napisal wczesniej jego promotorem byl prof J. Rebielak, ktory stoi na czele katedry konstrukcji i budownictwa i jest naprawde swietnym specjalista... skoro on to puscil ,to na pewno od strony konstrukcji jest dobre. moim zdaniem konstrukcja budynku jest ciekawa. przyziemie sprawia wrazenie, jakby budynek byl "wbity" w ziemie, i ze mozna sie spodziewac czegos ciekawego dziejacego sie pod spodem. architektura w okolicy poltegoru jest troche "rozbita", takze taki wiezowiec moglby byc ciekawym puntkem, ktory scalilby wszystko do przyslowiowej "kupy". poltegor dosc kiepsko spelnia to zadanie...
vany84 Napisano 12 Grudzień 2006 Napisano 12 Grudzień 2006 to samo co poprzednik - jak prof. Rebielak to puscil to sie nie zawali :P moze zamiast poltegoru - chociaz Czarnecki juz ma swojego faworyta render - widac ze zabraklo troche czasu brylka - :) lubie swiderki ogolne wrazenie - jestem na tak
Lord Max Napisano 23 Grudzień 2006 Autor Napisano 23 Grudzień 2006 masz 38 kondygnacji o ile dobrze policzylem i robisz konstrukcje zelbetowa? i co deskowanie masz systemowe? czy kazda czesc bedzie robiona na zamowienie? a poza tym moze sie myle ale z zelbetu to niomalnie sie robi do 24 kondygnacji a potem to stal.. ale moze sie myle hehe - ciesz sie chlopie z tej czworki ; ) jest 16 rodzajów słupów do których na zamówienie można zrobić formy np. z tworzywa sztucznego. na każdej kondygnacji słupy są pod tym samym kontem i są identyczne do siebie. w budynku jest 39 kondygnacji nadziemnych. co do żelbetu to masz racje-mylisz się. taki pierwszy z brzegu przykład: Petronas Towers w Kuala Lumpur w Malezi z 1997 r 88 pięter 452.0m wysokości teraz po katastrofie 2 sławnych wysokościowców z nowego Yorku większość budynków buduje się z żelbetu ze względów pożarowych
Rekomendowane odpowiedzi