Quatro7 Napisano 22 Listopad 2006 Share Napisano 22 Listopad 2006 http://img180.imageshack.us/img180/1281/beztytuupy0.jpg tutorial, jest zderzak taki kwadratowy i koleś dodaje tylko w sumie solidify i ma wygładzony zderzak łądny ktory pasuje :) ja tez dodaje shell (bo mam maxa 8) i zderzak sie tak nie wygładzi a jak dodaje np turbosmooth to jest wygladzone zaokraglone ale nie tak jakbysie chciało, bo sa pozaokrąglane wszystkie rogi i zderzak nie pasuje juz tak do karoserii bo widac luki :( wiec jak to zaokraglic tak zeby było dobrze?? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 22 Listopad 2006 Share Napisano 22 Listopad 2006 albo na krawdzie tam gdzie sie zaokragla daj chamfera albo shella daj nad modyfikator turbosmooth pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quatro7 Napisano 22 Listopad 2006 Autor Share Napisano 22 Listopad 2006 no ale pisalem ze jak godaje to mi zaokragla tez krawedzie tam gdzie sie laczy z karoseria Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 22 Listopad 2006 Share Napisano 22 Listopad 2006 no a nielot Ci napisał że tam gdzie nie chcesz żeby się zaokrąglało zrób chamfer na krawędziach. Możesz też wejść w edycję krawędzi z poziomu meshsmooth, wybrać krawędzie które mają być "ostre" i zwiększyć parametr "crease" do 1.0 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quatro7 Napisano 22 Listopad 2006 Autor Share Napisano 22 Listopad 2006 dziekuje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi