felav Napisano 8 Październik 2003 Share Napisano 8 Październik 2003 No i znowu postanowilem przystapic do bitwy, z jakim skutkiem zobaczymy... Jako że wiekszosc osób przedstawa miłość szaleńca, do kobiety, postanowilem zrobić inaczej, moj bohater bedzie pałał miłością do instrumentów muzycznych. Na pierwszym planie bedzie tulił do siebie swoje ukochane skrzypce, tło zaś będzie stanowiło ciasne ciepłe wnętrze, zagracone resztą jego zbioru. A tutaj początki pracy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 8 Październik 2003 Share Napisano 8 Październik 2003 dobry pomysł... a czy te skrzypce beda purpurowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BIRKoFF Napisano 8 Październik 2003 Share Napisano 8 Październik 2003 fajny pomysł ale czy ten skrzypek będzie tak centralnie stał moze namaluj go pod jakims kątem? pod bramą jakąś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 8 Październik 2003 Autor Share Napisano 8 Październik 2003 dzieki... czy skrzypce beda purpurowe? - raczej nie ;p wiem ze poza narazie nijaka, ale jutro juz to troche zmienie, glowa bedzie przechylona i przytulona do skrzypiec, dorysuje tesz rece Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 9 Październik 2003 Share Napisano 9 Październik 2003 Co jest szalonego w miłości muzyka do jego instrumentu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 9 Październik 2003 Autor Share Napisano 9 Październik 2003 Mam nadzieje ze zobaczysz ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 9 Październik 2003 Share Napisano 9 Październik 2003 No pomysł ciekawy, czekam az rozwiniesz barwy i kompozyjce bo zapowiada sie ciekawie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kru Napisano 10 Październik 2003 Share Napisano 10 Październik 2003 czytales moze \"kontrabasiste\" suskinda? Nie? to przeczytaj - moze ci podsunie jakies pomysly - ksiazka jakby napisana pod Twoj temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 10 Październik 2003 Autor Share Napisano 10 Październik 2003 dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 10 Październik 2003 Share Napisano 10 Październik 2003 Ja czytałem Janko muzykant,swietna książka z motywem skrzypców [lol2] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 10 Październik 2003 Share Napisano 10 Październik 2003 przeszedles sam siebie ta praca bardzo mi sie podoba jesli dokonczysz na czas masz szanse zajac pierwsze miejscie oczywiscie nie tylko ty :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kru Napisano 10 Październik 2003 Share Napisano 10 Październik 2003 Tiger - gdybys czytal to bys wiedzial ze rzeczownik skrzypce w dopelniaczu brzmi \"skrzypiec\" :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 10 Październik 2003 Share Napisano 10 Październik 2003 Ja nie polonista, tylko matematyk, skrzypców i inszych mi do zycia nie trza :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WavaMiva Napisano 10 Październik 2003 Share Napisano 10 Październik 2003 Ta twarz z twojej pracy wygląda troche jak Adrien Brody z filmu Pianista, ale kiedy spojrzalem na ogoł, w tej marynarce i wogle to wyszedl mi Rod Stewart...[lol2] hehe no nic- zarowno jedno, drugie jak i twoja praca zwaizana jest z muzyką więc to pewnie nie przypadek:D:D:D:cool:;):):P:ohyhyhyhy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 10 Październik 2003 Share Napisano 10 Październik 2003 ty faktyczne Brody jak na maxa super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 10 Październik 2003 Autor Share Napisano 10 Październik 2003 Tez mi tak w pewnym momencie zaczal przypominac Brodyiego (co do Stewarta to raczej nie ;p) , a w sumie na poczatku wzorowalem sie na modelu z katalogu U.S. Poslo Association ;p A tak na marginesie to zastanawiam sie wlasnie nad kolorkiem marynarki i koszuli, moze jakies sugestie... Obecnie on mi zaczyna przypominac Presleya ;p jak go inaczej ulozylem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WavaMiva Napisano 10 Październik 2003 Share Napisano 10 Październik 2003 to pokaz jak go ulozyles... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 10 Październik 2003 Autor Share Napisano 10 Październik 2003 jeszcze nad tym popracuje i update poznym wieczorem (24-1) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 10 Październik 2003 Autor Share Napisano 10 Październik 2003 A jednak nie za duzo zrobilem, bo jakies 20 min temu skonczylem rzeczy do budy, a wiec tak, fryzura zostaje stara, eksperymentowalem ze \'spokojniejsza\' ale wtedy mi sie jakos z presleyem kojarzyl. Nie przejmujcie sie tymi szkicami i mnogoscia kresek, bo zawsze tak wygląda mój pierwszy szkic, a potem na kolejnych warstwach redukuje ich liczbe - ot taka dziwaczna maniera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 12 Październik 2003 Autor Share Napisano 12 Październik 2003 Mam takie dość poważne pytanie natury DTP, nie wiedzialem gdzie je moge wcisnac, wiec pytam sie tutaj, mam nadzieje ze nikt mi za zle tego ne bedzie mial: Mam plakat w RGB, a musze go wydrukować w drukarni w wiekszej ilości sztuk, wiec jak przekonwertowac go do CMYK\'a zeby kolorki na wydruku były maxymalnie zbliżone do tych na moim monitorku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 13 Październik 2003 Share Napisano 13 Październik 2003 Spróbuj przekonwertować jnajpierw na cmy a dopiero na cmyk - różnica i tak będzie - ale minimalna :D(tak mi się wydaje:P) Pozdr Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 13 Październik 2003 Autor Share Napisano 13 Październik 2003 Nie, nie jak konwertuje na kompie to RGB prawie niczym nie odbiega od cmyka, jak drukuje na plujce tez nie mam duzej roznicy, ale jak to dalem do wyruku to juz duzo gorzej... moze to kwestia profilu koloru, tylko nie wiem jak skalibrować wszystko ze by to co mam na monitorze odpowiadalo temu co sie wydrukowalo w drukarni... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 16 Październik 2003 Autor Share Napisano 16 Październik 2003 A ty kolejny update, w tygodniu mam strasznie mało czasu, naszczęście szykuje mi się luźniejszy weekend i mam nadzieje ze znajde kilka h na dokonczenie tej pracki, chociaż już boje się rysowania rąk i tymbardziej dłoni :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 16 Październik 2003 Autor Share Napisano 16 Październik 2003 Wlasnie doznalem oswiecenia(?) tło pojdzie do wymiany, pomyślałem, żeby zrobić widok z okna biurowca, chłodny - będący esencją obecnego stylu życia... Co o tym myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 16 Październik 2003 Share Napisano 16 Październik 2003 Ja proponuje dac w tle scene teatru, bedzie bardziej utozsamiało sie z dusza postaci.Czemu te skrzypce wisza w powietrzu? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 16 Październik 2003 Autor Share Napisano 16 Październik 2003 Wlasnie o tym pisalem poprostu nie umiem i nie lubie rysowac rak i odkładam to na sam koniec, a co do teatru to też fajny pomysł pokombinuje w niedziele... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 16 Październik 2003 Share Napisano 16 Październik 2003 Pomysł z zimnym miastem w tle jest świetny, ale myślę że trudno będzie uzyskać pożądany efekt i wydobyć tą \"esencją obecnego stylu życia\". Ale spróbować zawsze można, w razie czego zostaje ów teatr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 18 Październik 2003 Autor Share Napisano 18 Październik 2003 I kolejny, miasto w tle to narazie zdjecie z filtrem cutout, oczy pierwsza wersja. Co myślicie o takim tle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 18 Październik 2003 Share Napisano 18 Październik 2003 eeeeee....wywal to tło, teatr lepszy, albo jakies swojskie klimaty daj, oczy starsza wersja lepsze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anonymous Napisano 18 Październik 2003 Share Napisano 18 Październik 2003 tlo bedzie spoko tylko inna tonacja kolorystyczna. (moze jakies szare turkusy?) Bedzie przy okazji bardziej \"obco\". A z oczami ostroznie!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 19 Październik 2003 Share Napisano 19 Październik 2003 Listen to Your heart i nie listen to Tiger! :) Miasto jest git, tylko daj je w zimnej tonacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 19 Październik 2003 Share Napisano 19 Październik 2003 Miasto? Moze. Z tej perspektywy? Na pewno nie:P Poza tym gdzie tu milosc i szalenstwo? :( Jak sobie przyloze skrzypce do szczeki to jeszcze nie jest oznaka milosci szalenca;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 19 Październik 2003 Autor Share Napisano 19 Październik 2003 Dobra wiem, koleś będzie się szykował do skoku, dorysuję barierkę a w tle będzie ulica widziana z 50 piętra. Jeżeli ten pomysł do was nie przemawia, to ja już nie wiem i się poddaję... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 19 Październik 2003 Share Napisano 19 Październik 2003 Ehh miałem na mysli ze nie ta perspektywa i jakos tak sie dwa odrębne i niespojne plany porobiły:) felav Ty robisz prace pamietaj, nie my. My tylko podpowiadamy, sygerujemy, czepiamy sie Tigerów:P Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 20 Październik 2003 Autor Share Napisano 20 Październik 2003 Nastepna wersja, mowilem ze nie umiem rąk rysować. Jak wam się podobają te oczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 21 Październik 2003 Share Napisano 21 Październik 2003 O jest rączka :) Znacznie lepiej pozostaje Ci jeszcze cos z garniturkiem zrobic :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 21 Październik 2003 Autor Share Napisano 21 Październik 2003 Pytanie do publiczności: Jak ułożyć dłoń? tak czy tak Przy tej wyciągniejtej do przodu powinien miec troche bardziej \'szalenczy\' wzrok tylko nie wiem specjalnie jak osiągnąć taki efekt :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 22 Październik 2003 Share Napisano 22 Październik 2003 Imho numerb one :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 22 Październik 2003 Share Napisano 22 Październik 2003 To mi wygląda na jakiś test psychologiczny w stylu \"wybierz obrazek a powiem Ci kim jesteś\" :) Wybieram jedynkę. Na dwójce maestro mnie nie akceptuję, więc i ja przestaję przejmować się jego problemami. Egoista ze mnie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 22 Październik 2003 Autor Share Napisano 22 Październik 2003 Thx, dzisiaj juz nic nie zrobie bo wlasnie na kult wychodze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi